Vuollaan kultaa

Valkeakoskella kaivetaan avolouhos ja viereen jätevuori?
Kaivostoiminta ja kaivoslaki puhuttaa.
Ministeri toteaa tylysti, että hallitusohjelmaan on kirjattu
ettei teollisuuden kustannuksia lisätä.
Veronmaksajien piikkiin jälkien hoito
ja ympäristötuhoja on vaikea korjata.
Sääliksi käy seuraavaa hallitusta.

11 vastausta artikkeliin “Vuollaan kultaa”

  1. Minä oletan, että Suomessa kaivosyhtiöt toimivat pääsääntöisesti vastuullisesti ja vahinkoja paisutellaan suhteettomasti.

    Kaivostoiminta työllistää merkittävän määrän suomalaisia suoraan ja vielä enemmän välillisesti. Kaivostoiminnasta julkinen sektori saa merkittäviä verotuloja suoraan ja välillisesti.

    Suomella on noin 100 miljardia velkaa, työllisten määrän trendi on alaspäin, eläkeläisten trendi on ylöspäin.

    Kannattaisi olla tyytyväinen, että Suomessa on kaivostoimintaa – eikä tappaa lypsävää lehmää.

    1. Kyllä suomalaisten kaivokset ovat kunnosa p perän toilailut lukuun ottamatta ja nuot ulkomaan pellet vois mennä omaan maahansa kaivaan .
      Voisivat vaikka ekaksi sammuttaa hiilikaivoksensa joka on palanut n 30 vuotta jos eivät muuta keksi terv tepivaari

  2. Suomi on Pohjolan Kongo, missään muualla ei ole näin höveliä kaivoslakia, hevosetkin nauraa ja nekin on mustalaisten hevoset kun suomalaiset on jo myyty makkaraksi.

  3. Marko, ei pidä paikkaansa, ei tummia saa sanoa nykyään mustalaisiksi, ei edes neekereiksi. Ja Suomenhevonen on suuressa arvossaan nykyään, meidänkin naapurissa niitä on kymmenkunta.

  4. Ehkä voisi harkita pakollista kaivosvakuutusta. Kaikki ”kaivelijat” joutuisivat maksamaan kohtuullista vakuutusmaksua ja jos sitten sattuu niin iso vahinko, ettei takuusumma kata, niin vakuutus hoitaisi asian.

  5. Juuri noin se olisi pitänyt olla mm p perän kaivoksella talvivaarsssa terv tepivaari

  6. No eikös avolouhoksesta jää iso monttu ja jätteestä iso vuori ja siitä jätteestä huuhtoutuu eli kuka ne viulut maksaa vuosikymmenien aikana?

    1. Jo kaivosluvassa pitäisi olla määräys jälkihoidosta. Jätevuori sinne monttuun ja maisemointi. Jäte on pääasiassa sivukiveä, ei mitään ongelmajätettä.

      1. Tuo Maisemointi pitää olla päivän selvyys ettei käy kuten Haverissa kävi kaivos loppu jo 1950 luvulla nyt v 2019 entisöidään maisemaa .
        Maksaajana valtio terv tepivaari

    2. Nissä jossa rikastus tehdään vanhalla konstilla ei sinne liukene yhtään mitään ennen tuo rikastus tehtiin mm Harjavallassa
      mutta nuot p perän keksinnöt kemialliset rikastukset kyllä tuottaa myrkkyjä luontoon .
      Ja niitä voi olla vesistön varrella pitkänkin matkan varrella ettei ne uudet konstit aina ole hyväksi missään muodossa terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *