Valehistorioitsija-trolli Teemu ”Mutasarja” Keskisarja jauhoi täysin tietoisesti räävitöntä paskaa YLE:n vaskistiohjelmassa

Kuva on toisesta ohjelmasta (joka taisi myös olla paskaa!).

https://areena.yle.fi/1-50096592

Sannikka&Ukkola

Talvisota ja kansallinen itsetunto

 • 28 min
 • pe 29.11.2019
 • 11 kk 27 pv
 • 24014 katselua

Historioitsija Teemu Keskisarja arvioi miten talvisota näkyy meissä edelleen. Hallitseeko ay-liike meitä liikaa? Kansanedustaja Hjallis Harkimo ja Superin puheenjohtaja Silja Paavola. #sannikkaukkola

Lähetykset

 • pe 29.11.2019 20.00 Yle TV1
 • ke 4.12.2019 23.05 Yle TV1

Valehistorioitsija-trolli Teemu ”Mutasarja” Keskisarja jauhoi täysin räävitöntä paskaa, jonka ”LAADUN” TAATUSTI TIESI, YLE:n Sannikka ja Ukkola -vaskistiohjelmassa, sen viimeisessä jaksossa (ns. testamentti…).

Saimme kuulla mm.:

– ” Suomea odotti talvisodassa kansanmurha…

NL:n tarkoitus ei ollut vallata Suomea – eikä ainakaan missään tapauksessa liittää NL:on. Jos sellainen miehitysvahinko olisi sattunut, olisi muodostettu kansanrinta- mahallitus, johon olisi tullut 3 tai 4 Kuusisen ministeriä: Kuusinen, Lehen ja Anttila, mahdollisesti Karjala-ministeri Prokkonen, jos sieltä päin olisi liitetty alueita Suo- meen. Miehitykseen oli varauduttava, kun soilaallisesi oli pääey oimia, vaikka se ei missään tapauksessa ollut ykkösprioritteetti.

– ” Stalin tappoi 10 miljoonaa ukrainalaista järjestetyllä nälänhädällä alvella 1931-1932…

Tätä ns. ”Aamulehden KGB” -teoriaa on ”kehitellyt” aikaisemmin Matti Apunen Alkkarin varapäätoimittajana ollessaan. Teorian ongelma on mm. että MILLÄ KEINOIN ”tämä olisi tapahtunu” – ja miksi ryssä ei käyttänyt AL-KGB:a talvisodassa, jossa Puna-armeija sai vain 25000 suomalaisia hengiltä…

”AL-KGB” siis huitaisi melkein kuin vasemmalla kädellä kokonaista neljä sataa (400) talvisotaa pulkkaan!

Kuolintilastossa ei näy minkäänlaista piikkiä vuoden 1931-32 kohdalla. Vuonna 1933-34 on noin miljoonan kuolinpiikki, joka johtuu pilkkukuumeesta (jota Stalin taatusti ei levittänyt).

Kuvassa on muuten virhe. puolen vuoden ”aikaistus”, sillä nuo kunkin vuoden syntymä- ja kuolinpromillet tulevat täyteen vuoden lopussa eivätkä keskellä, jonne nurkat on piirretty.

Edelleen:

– Salin teloitti 25000 Suomen loikkarikommunistia!

Punaisia pakeni NL:n rajan yli korkeintaan 10000 ja heistäkin ainakin puolet palasi armahduksen jälkeen takaisin tai sitten jatkoi esimerkiksi brittien puolelle Murmannin legioonaan ym.

Suomen loikkarien rajanylityksiä lienee myös ollut n. 10000, joista osa oli edesta-kaisliikennettä, heistäkin huomaava osa palasi. Eli Mutasarja tappaa kahteen ker- taan jokaisen Suomesta-muuttajan,joka tuli kuolemaan NL:ssa,mitään luonnollisia kuolemia ei ollut…

– Stalin tappoi enemmän kuin Hitler!

Hitler tappoi toteennäytettyjä uhreja (12 mlj.) kymmenen (10) kertaa niin paljon kuin Stalin. Hirohito tappoi 30 miljoonaa.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/05/pahimmat-kansanmurhaajat

Hänen ”tutkimiinsa” isonvihan vainojen ”tuloksiin” suomalaisten paistamisineen leivinuunissa on suhtauduttava suurella varauksella. (Hän on voinu saada idean valkoisesta amiraali Kolshakista, joka poltti keenskiläisen ja menshevikkien lähettämiä neuvottelijoita junansa veturin pesässä…)

Mutasarja pruukaa sekoilla myös uskonnon kanssa.

https://areena.yle.fi/1-4580524

Mutasarja on infosotaprojekti.

Hän aloitti oikeaoppisesi iskemällä tasan päinvastaiseen suuntaan tuomalla esiin upseerioppilas Mannerheimin setämieshomo-seikkailuja. Moni nauroi ja kiinnostui – esimerkiksi minä. Liekö sitten nekään ihan taivaantosia olleetkaan…

6 Replies to “Valehistorioitsija-trolli Teemu ”Mutasarja” Keskisarja jauhoi täysin tietoisesti räävitöntä paskaa YLE:n vaskistiohjelmassa”

 1. Jutut ovat aina olleet kovia…

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/historioitsija-synkkyyden-suomi-karsi-orjuudesta-jopa-enemman-kuin-mikaan-afrikan-maa/6b127f6a-c9d3-387f-9cc0-8acf6a108b26

  Historioitsija: Synkkyyden Suomi kärsi orjuudesta jopa enemmän kuin mikään Afrikan maa

  Historioitsija Teemu Keskisarja (kuvassa vas.) kertoi Kirjamessuilla perjantaina Suomen karmivasta historiasta. Keskustelua Pohjan sodan (1700–1721) vaikutuksesta suomalaisten ja venäläisten suhteisiin veti kirjailija Juhani Seppänen ja keskusteluun osallistui myös Hanna Smith.Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi

  23.10.2015 14:42

  Suomen sotahistorian verisin yksittäinen päivä oli Isovihan aikainen helmikuinen päivä vuonna 1714. Näin arvioi historioitsija Teemu Keskisarja Helsingin kirjamessuilla. Suomelle karmivan ajan seurauksena Venäjä kuitenkin vakiinnutti suurvalta-asemansa Euroopassa.

  – Yhdessä ainoassa talvipäivässä kuoli Napuen kylän lumisille pelloille pari tuhatta suomalaista, Keskisarja sanoi.

  – Isoviha todella oli iso viha – Suomen historian raain sota monista ehdokkaista. Kyllä siinä vanha kansa on osunut asian ytimeen.

  Raakuuksia eivät tuolloin rajoittaneet mitkään Geneven sopimukset ja Venäjän kidutuskomppaniat Keskisarjan mukaan sokaisivat ja paistoivat uunissa Pohjanmaan asukkaita. Miehiä oli kylissä enää niin vähän, että Keskisarja hämmästelee, kuinka suvut ylipäätään jatkuivat. Mutta kasakat ”auttoivat” raiskaamalla, hän murjaisee sarkastisesti.

  – Toki Ruotsin suurvallan armeija oli äärimmäisen julmasti riehunut Saksanmaalla, Venäjällä, Puolassa ja Ukrainassa yli kymmenen vuotta ennen Isoavihaa. Mutta se tasapuolisuusnäkökulma tuskin vähääkään lohdutti Pohjanmaan asukkaita, Keskisarja sanoo.

  400000 asukkaan Suomesta myös vietiin jopa 30 000 naista ja lasta myytäväksi. Kyse oli aivan suoraan orjuudesta, Keskisarja toteaa ja väittää, että väkilukuun suhteutettuna Suomi kärsi orjuudesta pahimpina vuosina enemmän kuin yksikään Afrikan maa.

  – Isoviha meinasi loppua siihen, että pahimmin kärsineiltä alueilta meinasivat loppua ihmiset, Keskisarja tokaisee.

  Lopulta ”lopen uupuneen Ruotsin” oli solmittava rauha vuonna 1721. Tutkija Hanna Smith Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutista kertoo, että rauhan solmiminen merkitsi uuden aikakauden alkua Venäjälle.

  – Ratkaisu oli sillä tavalla merkittävä, että jos mietitään, mikä Venäjän rooli on ollut sitten tämän jälkeen Euroopan historiassa, niin tästä lähti Venäjän vahva suurvaltapolitiikka eteenpäin. Kansainvälisen politiikan tutkijat näkevät, että vuonna 1721 Venäjän suurvaltapolitiikka lähti liikkeelle, Smith sanoo.

  Keskisarja yhtyy arvioon ja lisää, että toinen merkittävä asia Venäjän suurvalta-aseman vakiinnuttamisessa oli Pietarin kaupungin perustaminen. Se tapahtui Keskisarjan mukaan käytännössä Ruotsin maaperälle.

  – Pietarin kaupungin perustamisen jälkeen Suomen ja Venäjän välinen suhde ei ikinä ollut enää entisensä, Keskisarja sanoo.

  Lue myös: Suomen vaiettu historia: Pikkupoikia ja -tyttöjä vietiin luksusorjiksi

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/suomen-vaiettu-historia-pikkupoikia-ja-tyttoja-vietiin-luksusorjiksi/dfe9faa4-89fc-3c2c-b81c-1a3e4aeaace4

 2. Keskisarja osuu ytimeen, hieman ehkä kärjistäen! Mielenkiintoisia nuo tiedot isonvihan ajoilta. Mitä Suomen miehittämiseen tulee niin toiselle maalle ei perusteta hallitusta jos aikomus ei ole miehittää eikä Stalin ollut mikään kansanrintama-mies vaan kommunistidiktaattori.

  Ainahan voi yrittää kiistellä siitä, montako tuhatta suomalaista kommunistia ja montako miljoonaa venäläistä ja ukrainalaista Stalin murhasi suoraan tai näännyttämällä. Sekö sitten tekisi Stalinista paremman jos uhreja olisi muutama miljoona vähemmän? Kyllähän jotkut väittävät Hitlerinkin murhanneen paljon vähemmän. Luvut ovat tärekitä historian totuuden ja uhrien kannalta, mutta ei kenestäkään hyvää ihmistä tuloe jos on murhannut ”vain” miljoona ihmistä kymmenen miljoonan sijaan.

 3. Hän tutkii huhupuheita ja levittää niitä tosiasioina. Hän toimii kuin taannoiset ”keskiajan noituustutkijat”. Huhuja ja niiden systemaattista tehtailemistakin voidaan toki tutkia ihan omana koheenakin, jos on taitoa, kuten vaikka Sari Näre ja Jenni Kirves.

  Historiantutkijan tehtävä on selviättää tosiasiat tutkimuskohteestaan siitä riippumatta, mihin niitä käytetään.

 4. ” Moskovassa seurattiin epäluulolla Saksan toimia Pohjois-Euroopassa. Stalinin antamien ohjeiden mukaisesti Molotov vaati käynnillään Berliinissä marraskuussa 1940 Saksaa poistamaan sotilaansa Suomesta. ”

  Molotov tiesi, että Saksa ei poista joukkoja Suomesta. Siksi hän saattoi torjua Hitlerin vaatimuksen uudesta ”etupiirijaosta” Turkista ja Persiasta (joka oli Englannin hallussa) muka Suomen kysymyksellä”, että ”ei voi tehdä uusia sopimuksia ennen kuin vanhat on toteutettu”. Hitler myös uhkaili esimerkiksi ”Bosporin salmien sulkemisella Turkin toimesta”, ellei ”sopimusta” synny.

  Hilerin bluffi oli karkeaa, ja Molotov tiesi erinomaisesti, että Turkki on Englannin eikä Saksan salaliittolainen.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/%C4%B0smet_%C4%B0n%C3%B6n%C3%BC

Kommentoi