Budjettiriihi lämpenee päivä päivältä

Rinteen hallituksen ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen budjettiriihi tulee olemaan tosi kuuma. Suuri kysymys on, miten sovittaa yhteen kaikki entiset ja tämän päivän lupaukset todellisuuteen. Asiantuntijat varoittelevat, mutta kuuntelevatko poliitikot heitä? Ei kuunnellut Sipiläkään ja pöpelikköön meni.

Kun Rinne avaa suunsa on siinä ennakoitavissa selitysten makua. Pääministeriksi ei kuka vaan sovi ja Rinne on yksi, joka ei sovi. Hän puhuu liikaa ja kuulijoille jää vastattavaksi kysymys, mitähän se tarkoitti?

Pitäisi ottaa oppia vanhoista demaripampuista ja pääministereistä esim. Rafael Paasiosta, jolla oli aina vastaus valmiina toimittajille. Se vastaus oli ”on vihdoinkin aika tunnustaa tosiasiat”.

Rinne elää, kuin jossain unelmamaassa, jossa tosisioiden tunnustaminen on poliittisesti kohtalokasta. Mutta se päivä tulee, jolloin  pää tulee vetävän käteen. Niin se tuli Sipilällekin.

Rinne voi olla tehokas ammattiyhdistyspamppuna, mutta pääministerinä tehtävä ei sovi hänelle.

Budjettiriihi tulee olemaan tulikuuma, kun kaikki ministerit yrittävät saada läpi mahdollisimman monta ehdotustaan ja lupaustaan äänestäjille.  Esim. Kepun puheenjohtajaksi pyrkivä ”Kanki” Kaikkonen on tarkan luupin alla Kepun kentällä ja joutuu siksi pitämään kiinni kaikista hallitusohjeman kohdista tiukasti. Vassarien Lii Andersson tulee myös olemaan hankala, kun hän takuulla vaatii  kaikki lupauksensa äänestäjille toteutuvan.

Tuhannen taalan kysymys on, mistä rahat. On liian helppoa sanoa lainataan, mutta ylivelkaantuminen johtaa hyvin pian lainoittajien pihteihin.

 

 

 

 

2 Replies to “Budjettiriihi lämpenee päivä päivältä”

 1. Kohta 1. Sipilällä ei mennyt mikään pöpelikköön, vaan työpaikkatavoitteet ja kustannusleikkaukset toteutuivat hallitusohjelman mukaisesti. Sote valmisteltiin, mutta Kiurut tanssi orpopojan valssia, siksi Sipilä noudatti lupauksiansa.

  Kohta 2. Rinteen hallitus on vasta alkumetreillään ja itku ja poru kuuluu oppositiosta , vaikka yhtään toimenpidettä ei vielä ole pantu liikkeelle. Lintilä ei mennyt aamulla höyrypäähaastattelijan ansaan.

  Kohta 3. Kansa valitsi edustajansa ja, niiden pohjalta yhteistyökykyisten kanssa hallitus muodostettiin.

  Kohta 4 … ja poru jatkuu yhteistyöhön kykenemättömiltä.

  Kohta 5. Oppositio ei hallitusta kaada, nuolkoon haavojaan

  1. Ei oppi ojaan kaada jos vastuun tekijät pysyvät kuosissaan että tulevaisuus 🔮 kristallipallon turvallisemmalla puolella.

   🚢 Ei seilata avomeren myrskyihin omilla metodeilla.

Kommentoi