EU ja PS

On yleinen harhaluulo, että PS haluaa lopetaa koko EU:n. Eurobarometri kertoo, että 60% EU-maiden  asukkaista suhtautuu myönteisesti EU:n tulevaisuuteen.  Mutta 40%  on kriittisiä tai suhtautuu kielteisesti mm. liääntyvään integraatioon, joka johta liittovaltioon.

Merkille pantavaa, että Eurobarometrin mukaa kansalaiset arvostavat eniten vapaata liikkumista. Tässä tulee selvästi esiin se, että kansalaiset ajattelevat vain matkustamisen helppoutta, ikään kuin passin näyttäminen olisi kovin vaativa tehtävä. Suorastaan naurettava peruste niin tärkeässä asiassa, kun EU on.

PS ja sen kannattajat vaativat EU:n palaavan takaisin aikaan, kun mm. Suomi liitty jäseneksi.. PS ei vaadi EU:n lopettamista, mutta he vaativat, että EU palaa takaisin vapaakauppa-aikaan.

Nyt jo EU on mennyt liian pitkälle, kun se on ottanut hoitaakseen itsenäisille valtioille kuuluvia tehtäviä, kuten esim. maataloustukien kierrättäminen Brysselin kautta takaisin Suomen. Suomessa on maataloustukia jaettu viljelijöille jo kymmeniä vuosia. Kyllä Suomessa osataan se homma, ei siinä tarvita Brysselin byrokraaatteja,

Nyt kun Ranskan presidentti Macron vaatii, että euro-maiden budjetit yhdistetään, ollaan menossa liian pitkälle integraatiossa. Sitä mm.PS vastustaa. Se mekitsisi asiallisesti liittovaltiota, sillä siinä on kysmys suuresta poliitisesta päätöksestä. Silloin euro-mailla olisi yksi yhteinen valtiovarainministeri Brysselissä, jossa päätetään euro-maiden tuloista ja menoista. Se tarkoittaa myös, että verotus yhtenäistettäisiin.

Se olisi loppu valtiolle Suomi ja sitä ei PS hyväksy, mutta EU voi jatkaa itsenäisten valtioiden vapaakauppaliittona eli sellaisenkun se oli, kun Suomi liittyi siihen jäsenäänestyksen jälkeen. Silloin ei puhuttu mitää yhteisvaluutta eurosta tai yhteisestä valtiovarainministeristä. Kaikki suunnitelmat salattiin kansalaisilta.

Suomen kansaa petettiin raskaasti ja mukana petturien joukssa olivat mm. Sauli Niinistö, Paavo Lipponen, Esko Aho ja Mauno Koivisto.

Jaa käyttäen:


16 Replies to “EU ja PS”

 1. Noin se jotenkin meni. Olin Tuntematonta vastaan kun ei ollut mitään ”tulevaisuuden fakta tietoa” kyökin kautta hivuttaen vietiin.

  Eikös se vapaakauppa olisi riittänyt.
  Eurooppa eurooppalaisena.

 2. No, onneksi persuilla ei ole mitään äänivaltaa EU:ssa ja sekin vähä meni EU:ta vastustavalta ryhmältä. Persut kuuluvat tähän venäjämieliseen Matteon, Orbanin ja Puolan vallan kolmijakoa vastustavaan ja diktatoriutta kannattavaan ryhmään.

 3. Luettuani Tarmon blogin avauksen voin vain toivoa, että liitovaltio utopiat loputa haihtuvat.
  Brysselissä toivottavasti on muitakin ryhmiä liittovaltiokehitystä vastustavia kuin Perussuomalaiset.

  *
  P.S.

  Ajatellaan vaikka miten suomalaisia on viimeaikoina EU-virkojen jaossa kohdeltu.

  Ajatellaan miten suomalaisia kohdeltaisiin EU- liittovaltiossa – entinen Suomi olisi Saksan ja Ranskan peukalon alla.

 4. No niin, kokeillaanpa uusiksi ilman henkilöön menemistä, siivosin tästä aimo pinon asian sivuun mennyttä keskustelua.

  Vapaa liikkuvuus on nähdäkseni muuttunut instituutioksi. Puhumme siitä hienona ja tärkeänä asiana, mutta emme oikeastaan aina edes ymmärrä mitä kaikkea siihen kuuluun ja ei kuulu. Se otetaan vain automaattisena hyvänä, eikä keskusteltavana. Siinä on hyvää, tietenkin, mutta myös haasteita.

 5. Mun mielestä vapaa liikkuvuus on tuonut vain lisää rikollisuutta Suomeen ja kerjäläisiä.

 6. Kaipaako joku etuja Suomelle , jos suomalainen valitaan EU:n virkaan? Ken on EUn virassa edustaa EUta. Ei Suomea.

 7. ”Kaipaako joku etuja Suomelle , jos suomalainen valitaan EU:n virkaan?”

  Kun katseli lehtiä vielä kuukausi sitten, monet johtavat poliitikot olivat toiveikkaita korkeiden eu- virkojen saannille suomalisille. – tuli täysi vesiperä ..

  ”Ken on EUn virassa edustaa EUta. Ei Suomea.” – tuosta en olisi niinkään varma. Poliitikot yleensä ajattelevat ensisijaisesti omaa etuansa.

  1. Nuo nykyiset kritiikittömät lehtijutut ovat lööppijournalismia kuten etukäteen veikatut, Bottaksen ta Räikkösen voitot tai nykyiset sääennustukset, kunhan vai saadaan lööppijuttu aikaiseksi.

 8. No kun tämä tuli uudelleen esiin niin toistettakoon.

  Suomen poliittiselle johdolle ei suinkaan olut hälläväliä miten eu-virat jaettiin.

  ”Ken on EUn virassa edustaa EUta. Ei Suomea.” – tuosta en olisi niinkään varma. Poliitikot yleensä ajattelevat ensisijaisesti omaa etuansa

  1. Ensisijassa omaa, mutta sen jälkeen EUta ja Suomi ja suomalaiset ovat listan ulkopuolella.

 9. Tyrkyllä, mutta kun ei ..

  4.6.2019
  Hallituksen muodostaja Antti Rinne (sd.) ilmoitti tiistaina sdp:n puoluevaltuuston kokouksen jälkeen, että Suomen ehdokas uudeksi EU-komissaariksi on kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd.).
  *
  02.08.2019
  Suomen Olli Rehn kertoi aiemmin perjantaina vetäytyvänsä pääjohtajakilvasta.
  Bulgarialainen Kristalina Georgieva on valittu Euroopan ehdokkaaksi kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n uudeksi pääjohtajaksi. Asiasta päättivät Euroopan unionin valtiovarainministerit äänestämällä.
  *
  2.10.2018
  Kokoomuksen Alexander Stubb pyrkii Euroopan kansanpuolueen EPP:n kärkiehdokkaaksi ensi kevään eurovaaleihin ja sitä kautta seuraavan EU-komission puheenjohtajaksi.

 10. Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker Afrikan tulevaisuus muokkaa Euroopan kohtaloa.

  Miten tuo pitäisi ymmärtää? – ovatko eu- maiden kansalaiset vastuussa Afrikan tulevaisuudesta, vai miten?

  Eikö Euroopan komission puheenjohtajan ensisijainen vastuualue ole eu- maiden kansalaisten tulevaisuus?

  ***
  https://www.dw.com/en/jean-claude-juncker-africas-future-will-shape-europes/a-46788746
  18.12.2018

  Jean-Claude Juncker: Africa’s future will shape Europe’s

  Africa’s future will shape Europe’s destiny, European Commission President Jean-Claude Juncker has told a joint investment forum in Vienna. Austria’s Sebastian Kurz urged Europe to take on China’s head-start in Africa.

  [Afrikan tulevaisuus muokkaa Euroopan kohtaloa, Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kertoi Wienissä järjestetystä yhteisestä sijoitusfoorumista. Itävallan Sebastian Kurz kehotti Eurooppaa ottamaan Kiinan etumatkan Afrikassa.]

 11. EU:n suhteen pitää olla kriittinen ja paljon on krtisoitavaa kuten se vapaa liikkuvuus esim rikollisille.
  Suomi on pieni ja laidalla joka tulee aina olemaan laidalla.

Kommentoi