Kannatustrendi piti loppuun asti

Ennustin vaalitulokseksi 17-18 % ja se toteutui. Valitettavastl 2 prosentin kymmenystä jäi vajaaksi suurimman puolueen asemasta.  Mutta ei käy katteeksi demareita, sillä niin pienellä marginaalilla ei ole helppo lähteä muodostamaan hallitusta.

Nyt kun kello 03.45 ja nukuttuani noin 4 tuntia on kirkastunut ajatus hallituskuvioissa. Halla-aho on sanonut, että ei ole lainkaan varmaa, etä suurin puolue muodostaa hallitukseen. Nyt se näyttää jopa todennäköiseltä. Rinne teki tyhmästi, kun niin moneen kertaan on vakuuttanut, että persujen kaa ei mennä samaan hallitukeen. Nyt olisi luontevintaa, että juuri demarit ja persut muodostaisivat hallituksen, mutta Rinne ei voi kääntää takkiaan niin rajusti, sillä sillehän nauraisi naurismaan aidatkin.

Hallitusvaihtoehtoja on useita, mutta hyviä vaihtoehtoja niukasti.

Jos persut jää oppositioon ja Rinne muodostaa monipuoluehallituksen, niin persujen tehtävä on tehdä kovaa oppositiopolitiikkaa ja se on myrkkyä Rinteelle. Sanoin kovaa oppositiopolitiikkaa. Se tarkoittaa, että hallitusta haastetaan kaikessa ja ankarasti. Hallituksen on pakko tulla lähemmäksi persuja mm. maahanmuuttoasiassa.

Presidentti Kekkonen sanoi aikanaan, että ”kyllä oppositiossakin voi palvella isänmaataan”.

Mutta ennen kuin Suomessa on toimintakykyinen  poliittinen hallitus on vielä monta mutkaa ja voi käydä niin, että Rinne joutuu pyörtämään sanansa. Persut ovat nimittäin Rinteelle paljon helpompi hallituksessa, kuin oppositiossa.

 

9 Replies to “Kannatustrendi piti loppuun asti”

 1. Tuskinpa se hallituksen kokoaminen kovin vaikeeta on kun osaa vähääkään katsella tilannetta uudessa eduskunnassa . terv tepivaari

 2. No ei se noin mene kokoomusta ei Suomi tarvitse kepua en pois sulje kuten sipilä itsekkin totesi terv tepivaari

 3. Jos PS haluaa pysyä parlamentaarisena, niin se ei voi liittyä mukaan kapinaliikkeisiin, jollainen oli esimerkiksi rahoissaan rypevien ay:n elämäntapasyndikalistien hallituksen vastainen kapina viime syksynä.

 4. https://www.newsobserver.com/news/business/article229245459.html
  14.4.2019
  Kuva:
  https://www.mcclatchy-wires.com/incoming/ttg04q/picture229245229/alternates/LANDSCAPE_1140/Finland_Election_62311.jpg

  Suomen keskusta – vasemmistoinen sosiaalidemokraattisen puolueen johtaja sanoo, että hän ei ole sulkenut pois populistista Perussuomalaiset puoluetta hallituskumppanuudesta, mutta sen erilainen ”arvoperusta” on este.
  [Joka olisi ylitettävä.

  Perussuomalaisten arvomaailman ydin on : Suomalaiset ensin – sitten muu maailma. Tämä ei nähtävästi istu Antti Rinteen koko maailmaa hyysäävään asenteeseen.]

  Sosiaalidemokraattisen johtajan Antti Rinne kertoi äänestettyään sunnuntaina pääkaupungin pohjoispuolella sijaitsevassa kunnassa [Mäntsälä?], että ”en ole sulkenut pois Perussuomalaiset puoluetta. Olen sanonut, että jos olemme suurin puolue, esitämme kaikille osapuolille samat kysymykset. ”

 5. Jos uudessa hallituksessa on sdp + (kok tai kepu), niin vaalien 2013 jälkeen sdp on taas oppositiossa.

Kommentoi