Kenen kaa hallitukseen?

Nyt on sitten vaaliviikko meneillään. Ensi sunnuntai-iltana tiedetään, kuka on suurin  ja kaunein ja kuka pääsee hopealle. Hoppee ei oo häppee. Pronssi alkaa jo olla vähän heikoilla hallituspaikkaa ajateltaessa.

Paljon on spekuloitu eri hallitusvaihtoehdoilla ja kaikissa tapauksissa persut on heitetty jo etukäteen kaikista hallituksista pihalle.

Oli niin tain näin, niin huonompaa hallitusta ei varmaankaan saada, kuin oli Sipilän ja Orpon hallitus. Olipa sitten pääministerinä Antti Rinne tai joku muu.

Jos nyt kuitenkin kävisi niin, että persut onkin suurin puolue ensi sunnuntai-iltana, niin sitten tilanne menee kimurantiksi.

Jos kukaan ei lähde persujen kaa hallitukseen jää vaihtoehdoksi vähemmistöhallitus, joka sekään ei ole ihan mahdoton ajatus. Monissa maissa on vähemmistöhallituksia ja hyvin menee. Se vaatii vaan hallituspuolueelta jatkuvaa neuvottelua eri asioista eri puolueiden kanssa jotta hallitus varmistaa enemmistön eduskunnassa äänestyksissä.

Sekin vaihtoehto on mahdollinen, että persut jättäytyvät suosiolla oppositioon ja voittavat seuraavissa vaaleissa yksinkertaisen enemmistön eduskuntapaikoista.

Näin on marjat.

6 vastausta artikkeliin “Kenen kaa hallitukseen?”

  1. Miten niin vähemmistöhallitus ? Onhan siellä SDP, Kok, Kepu, Vihreät, RKP ja KD. Kaikki muut mahtuvat tiukan tullen samalle orrelle paitsi persut.

  2. Vihreät voivat ottaa sosiaaliministerikseen Linkolan Penan. Se osaisi panna köyhät kyykkyyn nopeammin kuin on mahdollista vihreitten harrastaman kansantalouden kurjistamisen kautta.

  3. Joskus vähemmistö hallitus olisi parempi koska enemmistö ei tiedä miten maata pitäisi johtaa.

  4. Piraatit, Uuvatit, KD, RKP, Vasemmisto, Vihreät ja Kepu, heittämällä enemmistö kun Pasta-Antille loppussa kunnolla ruutuaikaa ja YLE onnisttuu lopultakin gallupoimaan jytkyttömyyden, Juise 2:sta tulille.

  5. Jos Antti Rinteestä tulee seuraava pääministeri, niin hän on varmuudella Suomen toiseksi huonoin pääministeri heti Sipilän jälkeen. Ammattiyhdistysjuristi, joka ei tahdo saada sanaa suustaan ja sekoilee puhuessaan. Sydänsairaus on myös rasitteena.

Kommentoi