Money, money, money

Elämme nyt maailmassa, jossa raha ratkaisee kaiken. Ne joilla on  rahaa saavat mitä haluavat ja ne joilla on oikein paljon rahaa ottavat minkä haluavat. Sellaisia on maailmassa vähän noin 15-20. Heidän omaisuutensa on satoja miljardeja dollareita, kun kaikkein rikkaimallakin on non 350 miljardin dollarin omaisuus. Vertailun vuoksi todettakoon, että Suomen valtion vuotuinen budjetti on n. 55 miljardia euroa.

Suomessakin on rikkaita vaikka ei ihan niin rikkaita, kuin maailman rikkaimmat amerikajuutalaiset pankkiirisuvut.

Meidän pääministerikin on miljoonamies sanotaan. Rahat on ns. kirjekuoressa veroparatiisissa ja aina kun hän nostaa sieltä kirjekuoresta rahaaa, hän maksa siitä veron. Muuten rahat ”makaavat” verottomana,  onhan kysymyksessä veroparatiisi.

Rahalla mitataan myös nykyään hallituksen arvo. Meillä on sellainen hallitus, jonka saa rahalla. 

Raha menee rahan luo sanotaan myös. Siksi pääministerille ja muillekin porvaripoliitikoille valuu nyt rahaa riistokapitalistien omistamista hoivyhtiöistä. Nimittäin  vaalirahaa.  Vai kuvitteleeko joku, että hallitus olisi katsonut vuosia hoivayhtiöiden vanhusten saalistusta hiljaa hyväksyen huonosta hoidosta ilman, että heitä ei palkittaisi. Ja vaaliraha on hyvä palkitsemiskeino. Tottakai  vaaliraha siirtyy saajalle niin, että me emme siitä tiedä mitään. Keinot on monet, sano akka kun kanoja piiskasi.

Rahaa himoitsee myös ammattiyhdistysliike. Niinpä hekin ovat saaliin jaolla. Esim. Attendon yksi omistajista on työeläkeyhtiö Elo, jonka hallituksessa istuu Pam:in puheenjohtaja Ann Selin. Ammattiyhdistyspamput ovat monien yritysten hallinnossa, saaden siitä hyvän korvauksen heti kätee ja järjestölle sitten osinkoja. Myös demarit ja Vasemmistoliitto on mukana ottamassa osinkoja, siis rahaa. Tradekan (ent. OTK) hallinnossa istuu tunnettuja demareita ja vassareita. Tradekan piti aloittaa yhteistyö Esperin kanssa, mutta meneillään oleva kohu pelästytti poliitikot ja yhteistyö peruuntui.

Kuten edellä olevasta näkyy kaikki pyörii rahan ympärillä. Kaikki mitataan vain rahassa. Vanhusten hyvinvointikin on kiinni rahasta ei hoitajien määrästä.

4 Replies to “Money, money, money”

 1. Konstit on monet sanoi akka kun kissalla pöytää pyyhki vai menikö se että konstit on monet sano akka kun kusi, konttasi ja kissalla pöytää pyyhki. Niin tai näin, hei hulinaa sanoi Alina kun kirnuhun pieri.

  Kyllä ne keinot keksivät ihan joka puolue miten ketkutella ja pimitellä mistä vaalirahaa tulee. Mutta pakko kai sitä on näkyvyyttä saada, ainakin uusien ehdokkaiden että olisi toivoa valituksi tulemisesta.

  Päähän ottaa tämä rahan valta ja himo mammonaan oli sitten kyseessä suurporvari tai rahanhimoinen AY tai vasemmistoinen puolue. Mutta minkäs mahdat, näin se menee kaikkialla, niin demokratioissa, diktatuureissa ja myös komentotalouksissa, ihminen on vaan sellainen.

  1. Sillipurkissakin ” Abba laulaa : Money,money,money ” – rahan kuin vallanhimon valta.
   Ja voi jestas sentään Putinin omaisuutta että siitä maamme valtionbudjetti kalpenee. Raha kuin valta sokaisee että ihminen on todellakin vaan sellainen.

 2. Nythän nämä Manikansallisen Kokoomuksen ajamat uudistukset jossa yksityiset lypsää veronmaksajien rahat voittojen toivossa meinaa sitä että moni yksityinen meneekin konkkaan koska kierot yrittäjät ei saa rahaa enää niin helposti.

Kommentoi