33 vastausta artikkeliin “Onko Suomessa rasisteja vai näkeekö Lii valveunia?”

  1. Hyväihmiset näkevät kaikkialla rasismia, fasismia ja milloin mitäkin, mutta se heille suotakoon.

  2. Kyllä, Suomessa on rasisteja. Kyllä, rasismi on Suomessa ongelma. Kyllä, se on merkittävältä osin suomalaistaustaisten valkoihoisten miesten parissa oleva ilmiö

    Ei, se ei ole niin iso ongelma kuin vassarit väittävät. Ei, perussuomalaiset ei ole rasistinen puolue – esimerkiksi SKE ja RKP ovat.

    On typerää väittää ettei maassamme olisi rasismiongelmaa, joka on kuitenkin sen verran iso että sille pitäisi tehdä jotain. Mutta on yhtä lailla typerää väittää että se olisi joku massiivinen suuri salaliitto.

    Triviaa loppuun: pari vuotta sitten James Hirvisaari avautui somessa aika kovaa, kun havaitsi ratikassa rasistisia solvauksia huudelleen suomalaismiehen. Ei vassari, ei vihreä, vaan pahisten pahis itse huolestui rasismista.

    1. Kyllä, Kokoomus, SDP, Kepulit ja Vihreet on rasisteja, ne ei halua muita puolueita hiekkalaatikolleen…

    2. Totta, Karjalaisen kannattama rantaruotsalainen kielirasismi on edelleen voimissaan.

    3. ”Lii on aivan oikeassa !”

      Varmasti on oikeassa, kun vain tietäisi missä? Tosiasiassa Liin syli on täysin avoin kaikille rasistisia taipumuksia omaaville, jotka yrittävät rajan yli tulla. Mutta jos Lii oli haastattelutilanteessa hönössä, se voidaan tulkita lieventäväksi asianhaaraksi.

      1. Tarjoilen hieman yleissivistystä Liille ja fanittajilleen. Toivottavasti kalloissa on tilaa, etteivät päät suotta paukahtele.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Rasismi

        ”Rasismin eri muotoja

        Professori Vesa Puuronen on summannut rasismitutkimuksessa käytyä keskustelua määrittelemällä neljä rasismin muotoa. Vanha rasismi on Puurosen mukaan ideologia, jonka mukaan ihmiset voidaan jakaa biologisin perustein hierarkisiin rotuihin. Tätä perustellaan usein näennäistieteellisellä tiedolla. Tästä rasismin muodosta voi seurata ideologista manipulaatiota ja propagandaa, väkivaltaa, sotia ja jopa kansanmurhia. Vanhaa rasismia on havaittavissa esimerkiksi uusnatsismissa.[9]

        Vanhaa rasismia ajankohtaisempana Puuronen pitää uusrasismia, joka on ideologia, jonka mukaan ihmiset voidaan jakaa hierarkisiin ryhmiin kulttuurisin perustein. Seurauksiltaan se voi olla yhtä vakavaa kuin vanha rasismi. Uusrasismia voidaan havaita esimerkiksi skinheadien ideologiassa, äärinationalismissa sekä islaminvastaisuudessa.[9]

        Rakenteellisen rasismin Puuronen määrittelee normeiksi ja institutionaalisiksi käytännöiksi, jotka asettavat jotkin etniset, rodulliset tai kulttuuriset ryhmät toisia heikompaan asemaan. Sen konkreettisia muotoja ovat esimerkiksi syrjivä lainsäädäntö sekä syrjivät institutionaaliset käytännöt oikeuslaitoksessa, oppilaitoksissa, työmarkkinoilla, sosiaali- ja terveydenhuollossa, tiedostuvälineissä ja liike-elämässä. Rakenteellisesta rasismista voi seurata kielellistä ja kulttuurista assimilaatiota, ihmis- ja poliittisten oikeuksien kieltämistä sekä vähmmistöjen valtaväestöä heikompi koulumenestys, alhaisempi tulotaso ja huonommat mahdollisuudet osallistua itseään koskevaan päätöksentekoon. Rakenteellisessa rasismissa tekijä ja teon kohde eivät usein ole tietosia rasismista.[9]

        Arkielämän rasismia Puuronen kuvailee arkisissa kohtaamisissa ilmeneviksi käytännöiksi, jotka asettavat eri ryhmiin kuuluvat ihmiset epätasa-arvoiseen asemaan tai osoittavat kohteena olevan ryhmän alempiarvoisuuden. Sitä on muun muassa pahan puhuminen, nimittely, loukkaavat vitsit, ilmeet ja eleet, syrjintä töissä ja oppilaitoksissa, välttely ja eristäminen sekä väkivalta. Tekijä ei usein ole tietoinen tekonsa rasistisuudesta.”

        —————————
        Freudentalismi, jota Liin opinahjokin eli Hoopoakatemia on soveltanut, edustaa 1. luokan rasismia.

        Uusrasismia eli 2. luokan rasismia edustaa uusfreudentalismi, joka edellyttää positiivista erityiskohtelua yhteiskunnan vauraimmalle etniselle ryhmälle.

        Rakenteellista eli 3. luokan rasismia edustaa esimerkiksi freudentalismi.

        Arkielämän rasismia eli 4. luokan rasismia esiintyy kaikissa monikulttuurisissa ympäristöissä. Hän, joka pitää monikulttuurisia ympäristöjä tavoiteltavana rikkautena, niin hän todellisuudessa luo otollisia ympäristöjä rasismin esiintymiselle.

        —————————–

        Tämä yleisivistyksestä tällä kertaa. Yleissivistyksestä harva on kiinnostunut, vaan hupakot jatkavat hupakointiaan.

  3. Tämä edellä mainittu kuva ja teksti kertoo tosiasiat. Vassarit ovat ihmisvihamielisiä ja Lii on heidän keulakuvansa. Lii haluaisi tuhota kaikki suomalaiset se vasta on vihamielistä.

    1. Lii on voinut saada rasismihapatusta opinahjostaan, Hoopoakatemiasta, jossa palvotaan maamme perusrasistin A. O. Freudenthalin muistoa.

      https://www.suomenuutiset.fi/turun-yliopistossa-rasistinen-vainoriita-sukupuolentutkijat-sattivat-toisiaan-mielikuvituksellisin-termein-homonationalistista-gangsterismia-ajallista-rotuerottelua/

      Tuo Liin hapattanut Hoopoakatemia on afrikkalaisten tutkijoiden taholta rankattu Suomen rasistisimmaksi yliopistoksi.

      Herkkävaistoisimmat suomalaiset ovat tämän tiennet aina, luupäät harvoin honaavat mitään.

      Lii ei honaa invaliditeettiään näissä asioissa, vaan levittelee leukaluitaan huolta vailla.

        1. Lii ei siis halua hallitukseen ”rasistisen” PS:n kanssa. Se on valitettavaa, sillä PS olisi suvaitsevana puolueena lähtenyt hallitukseen hurahtaneitten paukapäiden kanssa, koska tiedämme, ettei seuraansa voi aina tarkkaan valikoida.

    1. Monikansallinen Sekoomus se vasta rasistinen on kun vastustaa suomalaista demokratiaa jota PS harjoittaa.

  4. Kävin tänään kokoomuksen vaalitorilla syömässä rokkaa ja ruisleipää. Kyllä minulle ilmainen lounas kelpaa, lähes puolueeseen katsomatta, paitsi vihreät olen kiertänyt kaukaa. Niiden tarjoomiset maistuvat uskoakseni karvailta.
    Oli siinä kokoomuksen toripuhujalla hyviäkin teesejä, vaikka olen jo äänestänyt ennakkoon muun puolueen ehdokasta.

  5. Ajatella että n. 15%kansalsisista on jopa avoimesti rasisteja että pitäisikö heiltä ottaa äänestysoikeus pois…ai niin on se vaalisalaisuus ja kansalaisoikeuskin.

    1. Pitäisikö kaikki erimieltä olevat teljetä lukkojen taakse, kuten esim Venäjällä, niin ei olisi ongelmia.

  6. Tämän blogin aiheeseen sanoisin, että kyllä Suomessa on rasismia, mutta sitä on yhtä paljon molempiin suuntiin.

    1. Timo – olen samaa mieltä ” kukas vapaaehtoisesti hillotolpiltaan luopuisi ” mutta eräs Timo hylkäsi omansakin – ” että pärjätkää prkle keskenänne ” tyyliin.

  7. Verrattuna muihin maihin pidän Suomea kaikkein vähiten rasistisempina maina. Eli en näe sitä ongelmana kantaväestön keskuudessa.

    1. Ei se ole ongelma kantaväestön keskuudessa.
      Se on ongelma erilaisten ”suvaitsevaisten”, punavirheiden ja rantaruotsalaisten keskuudessa, koska niissä on voimakkaana rasismi kantasuomalaisia kohtaan.
      Femakoilla taas kyse on rasismista suomalaista miestä kohtaan.

  8. Lii suvaitsee puhua paskaa lämpimikseen. Arvelen, että hetken saattaa paskan puhuminen lämmittää kitalakea, mutta se voi ajan oloon maistua pahalta. Tosiasiahan on, ettei Lii ole liikauttanut eväänsäkään torjuakseen tänne änkeäviä rasisteja jo rajalla. Jos Liiltä löytyisi jonkinlaista vastuuntuntoa päästä, niin järjestäisi rajalle jonkinlaisen rasistiseulan, mutta kun ei. Paskan puhuminen on paaaljon helpompaa ja ilmeisesti myös hauskempaa.

  9. On olemassa vanha konsti, jolla kiukkuiset ja liikaa puhuvat naiset saatiin kuriin ja järjestykseen. Enkä tarkoita Seilin saaren kekitysleiriä, jonne vietiin hysteeriset naiset. Tarkoitan aivan muuta, mutta häveliäisyyteni estää minua kertomasta mikä se keino on.

    1. Väiski ei näet tunne Seilin historiaa tuon kuvauksen perusteella. Seili oli spitaaliin sairastuneiden saari jos vähän myös mielenvikaistenkin.

      Seilin saari Turun saaristossa olisi erinomainen paikka eristää sinne vaikka p……t. Mutta liian pieni ja lähellä ruotsinkielisiä alueita.

  10. Tekopyhä Li Andersson

    Jos Li nimittää viidennestä suomalaisista rasisteiksi, niin pitäisikö häntä syyttää vihanlietsonnasta kansanryhmää kohtaan?

    ***
    .
    Anderssonin mukaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta ei tulisi kuitata yhdellä lauseella hallitusohjelmassa.
    *
    https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/palkkiot-ja-kulukorvaukset/Sivut/default.aspx

    Kansanedustajien palkkiot ja kulukorvaukset

    Kansanedustajan palkkio on 1.1.2019 lukien 6 614 euroa kuukaudessa ja yli 12 vuotta palvelleella kansanedustajalla 7 109 euroa kuukaudessa. Puhemiehen palkkio on 12 173 euroa kuukaudessa ja varapuhemiesten 10 147 euroa kuukaudessa.

    Kansanedustajan palkkion lisäksi valiokuntien puheenjohtajille maksetaan 744 euron lisäpalkkio kuukaudessa. Suuren valiokunnan, perustuslaki-, ulkoasiain- , valtiovarain- ja tarkastusvaliokunnan puheenjohtajan lisäpalkkio on 1 226 euroa kuukaudessa.

    Valtiovarainvaliokunnan verojaoston ja hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtajan lisäpalkkio on 744 euroa ja valiokunnan muiden jaostojen puheenjohtajien lisäpalkkio 491 euroa. Jaoston puheenjohtajan lisäpalkkiota ei makseta, jos jaoston puheenjohtaja on oikeutettu valiokunnan puheenjohtajan lisäpalkkioon.
    Eduskuntaryhmissä, joissa on 16 tai enemmän kansanedustajia, puheenjohtajalle maksetaan 1 226 euron lisäpalkkio ja eduskuntaryhmissä, joissa on 3-15 kansanedustajaa, 744 euron lisäpalkkio. Lisäpalkkiota ei makseta yhden tai kahden edustajan eduskuntaryhmän puheenjohtajalle.
    Palkkiot ovat veronalaista tuloa.

    ***********************
    https://www.seiska.fi/Uutiset/Tuhti-sunnuntaikanni-kuvina-Li-Anderssonin-puolueristeily-venahti-pitkaksi-ystavatar

    Tuhti sunnuntaikänni kuvina! Li Anderssonin puolueristeily venähti pitkäksi: ystävätär talutti kadulla hoippunutta puoluejohtajaa

  11. ”Emme anna tuumaakaan periksi rasisteille”

    Tuosta tuli mieleen Lipposen lausuma vuosien takaa: ”Nationalisteille ei saa antaa tuumaakaan periksi!”

    Onkohan Pate käynyt kaikessa hiljaisuudessa hillitsemässä Höbelön, Hoopoakatemian ja erkoopeen puoluetoimiston etnonationalisteja? On voinut saada etnoilta selkäänsä, kun on ollut viime aikoina hissunkissun.

    Onks kellään tietoo?

  12. Kyllähän se niin on, että edellisen ja eilisen uutisointi kertonee totuuden. Marko de With, esim haastettu oikeuteen; mitä vielä lisää?

  13. Tekopyhä Li Andersson Li nimittää viidennestä suomalaisista rasisteiksi, niin pitäisikö häntä syyttää vihanlietsonnasta kansanryhmää kohtaan?

    Liittyvätkö tekopyhän Li Andersson kommentti jotenkin Marko de With’n miniatyyriporukkaan?

  14. Kyllä Suomessa on rasisteja. Tämän toteamiseksi riittää kun lukee Juha Hurmeen Finlandiapalkitun kirjan ”Niemi”. Kirja pyrkii kaikin tavoin osoittamaan, että suomalaiset ovat toisen luokan kansalaisia ja että valo tähän synkkään maahan on tullut Ruotsista ristiretkien myötä. Elisabeth Rehn valitsi Finlandian voittajan.
    Eerikin kronikan mukaan synkkämielinen ja tosikkomainen talonpoika Lalli tappoi piispa Henrikin, kun piispa oli vieraillut talonpojan töllissä ja oli ottanut mukaansa yhden vaivaisen leivän.
    Nykytutkimusten mukaan tämä on keksaistu tarina, ja että piispa Henrikin surmasi tanskalainen piispa, jonka maanmiehet osallistuivat myöskin Suomen pakanoiden käännyttämiseen. Selvennykseksi sanottakoon, että siihen aikaan piispan tarttuminen miekkaan ei ollut mitenkään harvinaista.

    Eli kyllä me olemme rasisteja eli muukalaiskammoisia. Ja ellei Ruotsi olisi tuonut meille valoa lännestä, tiedä kuinka pimeää kansaa me olisimme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *