Perusuomalaisten syrjintä kiihtyy

Tänään esitettin Arkadian teatterissa arvoton näytelmä siitä, miten perussuomalaisten kansansuosio saataisiin kääntymään laskuun.
Muille puolueille on mahdoton ymmärtää, että kansansuosio vaan kasvaa tällaisten näytelmien seurauksena.

Vanha valtaeliitti roikkuu kynsin hampain vallassa vaikka heidän aikansa on jo ohi. Valta on makeaa , mutta valta myös turmelee. Nykyinen valtaeliittii on niin turmeltunut, että ei ymmärrä omaa tilaansa vaan yrittää keksiä yhä uusia temppuja saadakseen perusuomalaisten suosion laskuun. Mutta turha toivo.

Vanha valtaeliitti ei ymmärrä sitä, että samalla kun he yrittävät kyykyttää perussuomalaisia he kyykyttävät kaikkia perussuomalaisia kannatavia kansalaisia.

Tämän päiväinen näytelmä Arkadian teatterissa ei jää ilman seuraamuksia. Katkeruus ja nöyryytys, jonka kohteeksi perussuomalaiset kansanedustajat joutuivat, johtaa väistämättä siihen, että koko vaalikauden jatkuva eriseuraisuus tulee korostumaan ja yhteistyöstä on turha puhua.

Ei ollut hyvä alku vaalikaudelle.

Tämä näytelmä oli myös signaali siitä, että persut eivät ole seuraavassa hallituksessa.

43 Replies to “Perusuomalaisten syrjintä kiihtyy”

 1. Nähtäväksi jää kuinka usein persuja tämän jälkeen leimataan äärioikeistolaisiksi? Sehän oli se tarkoitus.

 2. Aika huonolta näyttää jos persujen ykkösongelma on tuolit. Ihan kun siellä voisi olla tärkeämpiäkin asioita.

  Ja sitäpaitsi, tuolilla istuminen on pahaksi. Heivatkoon tuolit pois ja tehköön seisomatyötä, sitähän nykyajan toimistotyöläisillekin suositellaan.

  1. Ensisijaisesti ne tuolit olivat rasistisen kansanpuolueen ongelma ja se maksatettiin muilla.
   Lisäksi tuo rkp.n ongelma olisi ollt helppo ratkaista siirtämällä sen sakki jonnekin keskemmälle ja saman verran muita oikealta muutama jakkara enemmän oikealle.
   Valitettavasti yksinkertainen ratkaisu ei poliittisille pelleille käy.

 3. 99% kansalaisista tuskin tietää missä kohtaa puolueet istuvat. Se on yksi hevon hailee. Ja puolueen suosio laskee jos laskee politiikalla ei sillä missä istuu.

  1. Et ymmärtänyt jujua Eemeli. Kyse on siitä, että nYt persuja aletaan leimaamaan ÄÄRIOIKEISTOLAISIKSI

 4. Tämähän on ruotsalaista demokratiaa. Kyykytetään kansan valitsemia parlamentaarikkoja tavalla jos toisellakin, koska he ovat kansallismielisiä ja näin olllen eliitin vihollisia.
  Kyllä kansalaiset tietävät, missä puolueet istuvat, ainakin tämän jälkeen. Siellä ne istuvat äärioikealla koska kuuluvat eliitin mukaan ääriokealle.
  Veikkaan että tämän tempun takana ovat oikea äärioikeisto: RKP ja kumppanit.

 5. Tottakai tässä on jotain härskiä että RKP vaatii jotain ja muut suostuvat tuosta vaan. Kukaan muu puoluehan ei tuota halunnut.

  Mutta suomalaisiin ei vain uppoa tuo ”yhyy isot pojat kiusaa” -malli. Paremmin uppoaisi ”mulkut on mulkkuja, mutta meidän kautta kuuluu kansan ääni vaikka kellariin telkeäisitte”.

 6. ”Eduskunnassa päätettiin tänään muuttaa istumajärjestystä äänestyksen jälkeen. Uusi järjestys noudattaa läheisesti Eurpoopan parlamentin istumajärjestystä.
  – Suomen eduskunta muutetaan satavuotisen itsenäisyyden historian jälkeen symbolisesti EU-parlamentin alahuoneeksi. Nyt ei kenellekään jää epäselväksi, että uudessa istumajärjestyksessä perusuomalaiset edustavat oikeassa laidassa kansallismielisyyttä, kun aas loppusali meistä edustaa globalismia ja EU-liittovaltiomielisyyttä, perusuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio toteaa. – -” – Suomen uutiset 7.5.2019.

 7. Veikkaan, että suomalisiin vetoaisi parhaiten se, että kansan laillisilla vaaleilla valitsemiin kansanedustajiin suhtauduttaisiin asianmukaisella ja demoraattisella tavalla, eikä lähdettäisi uppavaa länttä edustavan Ruotsin viitoittamalle tielle.

 8. Muistakaa…ei tämä maailma tähän pääty. Puolueet jotka syrjii yhtä puoluetta voi olla joskus itse samassa tilanteessa… tuleeko sitten sympatiaa…

 9. Eduskunnassa puhuessaan PS:n Tavio esittelee vasemmiston äärivasemmistona, koska se on sellaisessa EU-parlamenttiryhmässä.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_yhtyneen_vasemmiston_konfederaatioryhm%C3%A4_/_Pohjoismaiden_vihre%C3%A4_vasemmisto

  ”Euroopan yhtyneen vasemmiston / Pohjoismaiden vihreän vasemmiston konfederaatioryhmä (GUE/NGL,Gauche Unitaire Europeénne / Nordic Green Left) on radikaalivasemmiston edustajien muodostama europarlamenttiryhmä, joka on perustettu vuonna 1995. Ryhmällä on tällä hetkellä 52 meppiä.”

  1. PS:n Tavio voi tituleerata jatkossa Arhinmäkeä radikaalivasuriksi:

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Radikaali_vasemmisto

   ”Radikaali vasemmisto tarkoittaa politiikan tutkimuksessa niitä äärivasemmistolaisia poliittisen kirjon ryhmiä, jotka vaativat yhteiskuntajärjestelmän radikaalia muuttamista esimerkiksi sosialistiseen suuntaan.[1] Vasemmistoradikaalien aatteiden toteuttamiseen kuuluu yleensä yhteisöllisyyden lisäämistä ja kommunismia. Kommunismin yhteydessä radikaalin vasemmiston aatteisiin kuuluu joskus vasemmistotyyppistä vallankumoksen ihannoimista.”

 10. Tämän kuun eurovaalien jälkeen havaittaneen, ettei RKP kuulu mininkään euroryhmään, koska ei saa yhtäkään edustajaa.

  RKP vertautuu tämän jälkeen ruotsinationalistisena puolueena Ruotsin ruotsinationalistiseen puolueeseen eli ruotsinationalisteihin, joka myös istuu Ruotsin parlamentissa keskellä.

   1. PS:n Tavion tulee kunniottaa freudentalistipuolueen edustajia tästä lähin ruotsinationalisti -tittelillä.

    ——————————-

    Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu.

  1. ”RKP vertautuu tämän jälkeen ruotsinationalistisena puolueena Ruotsin ruotsinationalistiseen puolueeseen eli ruotsinationalisteihin, joka myös istuu Ruotsin parlamentissa keskellä.”

   siis: eli ruotsidemokraatteihin

 11. Ajatteliko RKP yhtään suomenruotsalaisten etua?

  ”Kävikö Rkp:n edustakuntaeliitillä hetkeäkään mielessä se, että hassu jakkaraleikki eduskunnassa säteilee myös eduskunnan ulkopuolelle, tavallisten kansalaisten elämään?

  Varmasti on hauskaa ja nautinnollista tuntea voitonremua tänään jossakin Rkp.n pikkukabinetissa. Eduskunnan suomenkieliset, vaivalloisesti ruotsia sönkkäävät kansanedustajat kumarsivat tänään syvään Rkp:n edessä ja taipuivat uuden, hauskan jakkaraleikin sääntöihin.

  Ihmisen muisti on lyhyt, ja Rkp:n vielä lyhyempi. Kannattiko ihan tosissaan alkaa ärsyttämään perussuomalaisia juuri nyt, kun Astrid Thorsin nimi ja hänen maailmoja syleilevä politiikkansa on hiukan painunut unohduksiin (samoin kuin se, miten Karjalan evakot eivät kelvanneet tietyille alueille Suomessa).

  Tätä historiaa vasten asetettuna Rkp:n veto tämän istumajärjestyksen kanssa ei oikein vaikuta onnistuneelta siirrolta.
  Nähtäväksi jää miten tämä itsensä ylentäminen toimii. – -”

  Siinä muutamia otantoja lähteestä: Uusi Suomi, puheenvuoro 7.5.2019. Kirjoittaja on Johanna Siren-Kaplas (perusS.) ja kirjoituksen otsikko sama kuin tässä.

  1. Lasse, RKP on enemmän kielietujärjestö kuin puolue. RKPssä on ollut ja on porukkaa äärivasemmistosta äärioikealle. Nyt puheenjohtajana on punavihreä, joten halusi pois oikealta – se ei sopinut imagoon.

   1. Kyllä RKP on ruotsinationalistinen puolue täysimääräisesti. Kielen etuoikeuksien vaaliminen kuuluu ruotsalaiseen nationalismiin erottamattomasti.
    Rotutohtori Freudenthalille kieli ja germaaninen rotu olivat kansanryhmän olennaisimmat tuntomerkit, joilla voitiin perustella kahden eri kastin politiikkaa.

    Minä suorastaan vaadin, että RKP:n edustajia tulee eduskunnassa kutsua ruotsinationalisteiksi.

 12. Tässäkään ei saa olla mitään tuttua omaa, vaan on sulauduttava ”johonkin suurempaan” Lindmanin (demar.)sanamuotoon esitettynä.

  Mutta edistääkö alinomainen uhriutuminenkaan kokonaisuutta ?

  Istumajärjestys ei tee eikä ratkaise, vaan ketkä siellä istuvat ja tekevät politiikkaa.

  1. Sekään ei ratkaise ketkä siellä istuvat. Jos ei kykene tekemään yhteistyötä muiden kanssa vaan haastaa riitaa muiden kanssa – niin ei saa yhtään mitään sellaista aikaan mitä haluaisi saada.

   Joka ainoassa asiassa pitää saada yli puolet Eduskunnasta asian taakse – tai muuten kaikki on vain tyhjää suunsoittoa.

   Jos puhutaan persuista, niin jossakin asiassa persujen pitäisi saada ainakin Kokoomus ja kepulit asiansa taakse. Jossakin toisessa asiassa ainakin demarit ja kepulit. Ei kannata haastaa riitaa joka asiasta.

   1. ”Joka ainoassa asiassa pitää saada yli puolet Eduskunnasta asian taakse – tai muuten kaikki on vain tyhjää suunsoittoa.”

    Kansanedustajan velvollisuus on sanoa totuuksia, vaikka kukaan toinen ei olisi niistä tietoinen. Oppositiossa totuuksien esiin tuominen on vapaampaa kuin hallituspuolueen jäsenenä.

    1. Onko kansanedustajan velvollisuus tosiaankin ”sanoa totuuksia”, vai pitäisikö ajaa tehokkaasti niitä asioita, joita on luvannut ajavansa?

     Totuuksia sanomalla ei välttämättä edistä asiaa, jota on luvannut ajavansa – niin se vaan on. Pitää olla valmis myös kuuntelemaan toisia ja tekemään kompromisseja.

  2. Tähän voisi sanoa että onko esim.puolueen kannattajat ovat niin muutos haluisia nykyisiin päättäjiin että käännös olisi saatava aikaan.
   Äänestäjät eivät tee poliittisia päätöksiä vaan antavat sen kans.edust.käsiin että mitä todella halutaan.
   Kuten tunnettua että enemmistö demokratia toimii ”yhtenäisesti sopien” muiden puol.kanssa.
   Kokoomuskin tietää muiden ohella että oppositiossakin voi vaikuttaa omilla tavoillaan, jota ei voida joka käänteessä ohittaa ”ohituskaistalla”.
   Sen minkä taakseen jättää, sen edestään löytää jossain vaiheessa. Kaikilla !

 13. Korostan edelleen, että persujen pitäisi olla nyt itse aloitteellisia ja tehdä rakentavia ehdotuksia eri suuntiin, jotta olisi mahdollista saada aikaan uusi hallitus ilman kommunisteja ja vihreitä, jotka käytännössä ovat myös kommunisteja valenimellä.

  Huom! rakentava ehdotus ei ole haukkua kaikkia muita suureen ääneen.

 14. Jos keskusta tai kokoomus sanoo ei Rinteelle, niin eiköhän hallitustunnustelija vaihdu sillä. Vasurit ei halua persuja ja kokoomusta hallitukseen, niin yritä siinä sitten.

 15. Tulee mieleeni – 90 luvun punapääomat että miten kävi ( tiedän ettei sanonnasta tykätä ) – kuitenkin nyt ajat lienevät toisin päättäjineen ”jakolinjat ovat edelleen olemassa”.
  Niin ja toisekseen että edelleen ovat olemassa ”kierteiset paratiisiveronkierto-ohjelmistot olemassa” omine junailuineen salatuissa muodoissaan laillisesti_ kun eittämättä tulee mieleeni hokema : veropohjan laajentaminen ”ettei koirat pääse veräjästä paratiisi saariin korkoa kasvamaan”.

  Perussuomalaiset ovat toisaalta hyviä unilukkareita että miten Suomi makaa,ilman paratiiseja korkoineen kun on se kuuluisa velkakellokin olemassa muiden haasteiden ”lomassa”.

 16. Hesarissa tässäkin asiassa puolustettiin perussuomalaisia. Aiheesta kirjoittaneen toimiittajan mukaan perussuomalaiset ei talouspoliittisesti kuulu äärioikealle ja jos taas asiaa määritellään konservatiivi-liberaali -akselilla, niin vihreät ja RKP pitäisi samalla logiikalla siirtää äärivasemmalle.

  Eli siinäs taas näette, Hesari on laatumedia, jossa toimittajat osaavat perustella asiansa, vaikka eivät aina ja kaikki olisi samaa mieltä kanssasi.

 17. Hesarissa ei honattu, että kielipolitiikassaan RKP on äärivanhoillinen, vastustaa pedagogiikkaa hampaat irvessä. PS on taas liberaalimpi.

  PS olisi ehkä myös valmis saattamaan ahvenanmaalaiset kaltaistensa pariin eli myymään Suomen ”kiven kengässä” Ruotsille.

  1. Ruotsin kielipolitiikka edellyttäisi, että A:sta tehtäisiin ”suomenkielinen hallintoalue”, joka toisi suomenkielisille omakieliset palvelut ja muutenkin tasa-arvoisemmat oikeudet.

   Ruotsinationalistit osaavat olla aika pässejä, kun sen kannan ottavat.

 18. RKP:n aloitteesta tapahtunut jakkaratouhu: siinä toteutui demokratian enemmistösääntö, muttei demokratiaan kuuluvaa sääntöä puolustaa vähemmistöä ”enemmistön tyrannialta”. Perusuomalaisia äänesti yli puoli miljoonaa ihmistä. Se on paljon se, mutta se on kuitenkin vähemmistö, jota Rkp lakeijoineen sylkäisi tällä jakkaraleikillä päin naamaa.
  Luulenpa vain, että se oli tarkoin harkittu ele, jotta perusuomalaiset saadaan pysymään tälä kaudella pois hallituksesta. Se on ruotsalaista demokratiaa a la RKP.

 19. Mun mielestä suomi pitäisi olla ainoa virallinen kieli Suomessa. Tai vaihtoehtoisesti niin, että kenenkään ei tarvitse opiskella ruotsia.

Kommentoi