PS on jo kansanliike 2

PS on jo kansanliike 1 on saanut tähän mennessä huikeat 83 kommenttia. Muutamia olen poistanut, mutta loput jääköön. Kommentit ovat hyvin kirjavia ja kaikki ei edes käsittele blogin aihetta. Keskustelu ns. rönsyilee.

Yksi kommenttien aihe on, että PS ei ole kansanliike. Mikä sitten on kansanliike?

Wikin mukaan ”Kansanliike on laajalti kansan keskuuteen levinnyt liike.”

Kun PS:n gallupkannatus oli viime mittauksessa jo yli 20 % eli viides osa äänestysikäisistä suomalaisista kannatta PS:ää, niin onhan jo melkoinen kansanliike sellainen, jossa on reippaasti yli puoli miljoonaa äänestysikäistä kansalaista.

Haittamaahanmuutto jatkuu entiseen malliin. Ihmisiä on paljon tulossa Eurooppaan leveämmän leivän toivossa. Suomi on Rinteen hallituksen toimesta innolla mukana ottamassa haittamaahanmuuttajia Suomeen.

Se tarkoittaa, että mamut täytyy majoittaa ja ruokkia, hoitaa terveyttä ja järjestää lapsille päivähoittopaikkoja jne., jotka kaikki maksaa. Mistä rahat?

Rahat otetaan pois meiltä kantasuomalaisilta veronmaksajilta heikentämällä mm. sosiaaliturvaa, sisäistä turvallisuutta ja terveydenhoitoa.

Nyt jo maahanmuuttajien aiheuttama kustannus on 3-4 miljardia euroa vuodessa ja uhkaa tuplaantua ensi talvikauden aikana.

Mm. maahanmuuttopolitiikka, jota Rinteen hallitus innolla toteuttaa, tuo lisää kannattajia PS:iin ja kasvattaa kansanliikkeen kokoa. Kasvutrendi on huikea.

55 vastausta artikkeliin “PS on jo kansanliike 2”

  1. PS alkaa saamaan aivan toisenlaisen innostuksen kansalta kuin mikään aikaisempi puolue Suomen historiassa. NATO kysymys pitäisi Suomessa käsitellä siihen erikoistuneessa työryhmässä sillä Suomessa NATO kannatus ei ole tule koskaan olemaan koko kansan keskuudessa yli 50%, tässä ei yksi tai kaksi puoluetta vaikuta suuntaan tai toiseen koska NATO äänestys tehdään 100% koko kansan mielipiteen mukaan, monihan ei kuulu mihinkään puolueeseen.

    1. Ei PS ainoa puolue ole joka on saanut kansanliikkeelle jo aiemmin terv tepivaari

  2. Persut sanovat olevansa todellisia asioita ajava toimija, että hoidetaan asiaa eikä jäädä vetkuttelemaan, ei kikkailla vaan toimitaan.

    Sen sijaan iso osa viime päivienkin kannanottoja, niin tämä blogaus kuin monen persukansanedustajan ulostulo, on puhdasta imagoa. Miksi persuja saa kutsua, miten persut pitää nähdä, mikä on persujen brändi, miten ihmisten pitää katsoa puoluetta…

    Herranen aika, onko tämä mainostoimisto vai puolue?

  3. Puolue äänimäärällään ei ole kansanliike. Kansaliike on aivan jotain muuta. Se ajaa laajojen kansalaisia koskevia asioita, joita ovat esimerkiksi massat kansalaisaloitteiden takana.

    1. pjk: ”.., joita ovat esimerkiksi massat kansalaisaloitteiden takana.”

      Nii’in .. 1,2 prosenttia äänioikeutetuista, kannattaa aloitetta

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansalaisaloite

      Suomessa kansalaisaloite on 1. maaliskuuta 2012 voimaan tulleen kansalaisaloitelain[1] tarkoittama kansalaisten tekemä lainsäädäntöaloite, jolla äänioikeutetut Suomen kansalaiset voivat saada lakiehdotuksen tai ehdotuksen lainvalmisteluun ryhtymisestä eduskunnan käsiteltäväksi, mikäli vähintään 50 000 kansalaista, eli noin 1,2 prosenttia äänioikeutetuista, kannattaa aloitetta.[

    2. Kansanliikkeet ovat syntyneet Suomeen jo 1800-luvun loppupuolella. Niitä olivat työväenliike, torppariliike jääkäriliike, naisliike jne. Ei missään ole määritelty kansanliikkeen kokoa. Kansalaiset yhdistävät niissä voimansa tietyn asia ajamiseksi. PS ajaa ensisijaisesti suomalaisten asiaa itsenäisessä Suomessa. Ainoana puolueena Suomessa. Siksi se kerää piiriinsä yhä enemmän kansalaisia.

    3. Tässä olen karjalaisen kanssa samaa mieltä,sillä kansanliike ei ole mielestäni puoluesidonnainen,vaan laajempi kokonaisuus,jossa on ns.laidasta laitaan eri puolue ryhmittymistäkin – yhtenäinen – samaa asiaa ajava/edistävä.

      1. Oleellista ei ole, miten kukin muotoilee asiat, vaan oleellista on se että kansa siirtyy muista puolueista kannattamaan PS:ää tyytymättöminä mm. Rinteen hallitukseen.

        1. No ei siihen ole tyytymättömiä kun vain eräät perusuomalaiset ja kansan liikkeeksi sitä ei voi sanoa
          Ja kyllä Gallupeissa voi olla kannaatus lukemat mitä vaan vaalit sen ratkoo ja välissä olevat ei merkitse yhtään mitään terv tepivaari

  4. Numeroita on monenlaisia ja niitä voi käsittää eri tavoilla. Jos 20% on paljon, eli yksi viidesosa, niin neljä viidesosaa eli lähes kolme neljäsosaa on pirun paljon enemmän.

    1. Missäs meillä on sellainen 4/5 joukko ajamassa samoja asioita?
      Hallituksella on hilkun päälle 50% ja oppositiossa loput.
      Kaikilla muilla puolueilla on reippasti alle viidesosa ja marginaalisakeilla alle 1/20.
      Rantaruotsalaisetkin päsmäröivät pakkoruotsia 1/25 -osan kannatuksella.

        1. Eipä tuo pastanjauhantasi asiaa sisältänyt.
          Luvut ovat tosiasia, vaikka kuinka demujen alamäki kuinka katkeroittaa.

          1. Enempi on asiaa mulla kun noissa perusuomalaisten jutusteluissa eikä mulle merkitse demujen alaamäki yhtään mitään terv tepivaari

  5. Ehkä PS onkin juuri kansanliike. Kansanliikkeellä kun on jokin tietty tavoite, kuten torppareilla oman maan saaminen ja jääkäreillä Suomen vapaus. Mutta niin jääkärit kuin torpparit eivät olleet valmistautuneet ottamaan kantaa muihin asioihin. Torppareista noin puolet taisteli kansalaissodassa valkoisten puolella ja jääkäreissä oli niin työläisiä kuin porvareita, niinpä osaa ei taidettu uskaltaa laskea Suomeen koska olisivat saattaneet mennä punaisten puolelle. Yksi yhteinen päämäärä ei riitä kun tulee ratkottavaksi muita kysymyksiä. Hallitukseen ei voi mennä pelkästään torjumaan maahanmuuttoa.

  6. Tässä taempana katselin yhden bloggaajan yhdenrivin kommenttia.

    Kommentissa tämä tyytyi antamaan herjaavan nimityksen edellisestä ’puheenvuorosta’ – siis näin : ”Pelkkää höpinää koko kommentti”

    Kommentin herjaava nimittely on yhtä kuin kommentoijan herjaaminen.

    1. No ei siinä mitään herjattu jotenka ole vaan hiljaa itse kun et osaa kun nimitellä muttei se ole oikeaa asiaa sekään terv tepivaari

  7. Ai jaa mennään herjauslinjalla.
    .
    Onko Suomessa juhani karjalaista pöljempiä?

  8. Nii, 20% äänestäjistä on jo 900 000

    Joku saattaa edelleen olla sitä mieltä ettemme me tavlliset tallaajat mitää ymmärrä??

    Kattellaas mitä tuleman pitää?

    1. Kaikista äänestäneistä hävisivät alamäkidemuille marginaalisesti.
      Suosittelen käyttämään kaikista puolueista samaa asteikkoa eli äänestäneistä eikä mielivaltaista kaikki äänioikeutetut, koska et sinäkään kaiken muka tietävä Karjalainen tiedä äänestämättä jättäneiden kantaa.

      1. No mitä tietää Juhak näistä jotka ei viitsinyt lähteä äänestys koppiin pelkällä luulolla niiden mielipidettä ei tiedä kukaan terv tepivaari

      2. Häviö se kuitenkin oli perususomalaisille vaikka marginaalissa mentiinkin terv tepivaari

      1. Ehkä kannattaisi jättää hapansilakat vähemmälle, niin saattaisi nämä aivopierut vähentyä.

  9. PS puolue kasvattaa kannatustaan tälläkin hetkellä, siihen ei näiden haukkuminen aiheuta mitään suuntaan eikä toiseen.

    1. Marko, älähän nyt. Onhan se varsin vakuuttavaa esittää älykköä haukkumalla muita tyhmiksi ja milloin miksikin.

      1. Juu, täällä muutama haukkuu muita milloin miksikin, yleensä nämä on näitä narsistisen piirteen omaavia henkilöitä. Ei käy kateeksi olla tuollaisen kropassa.

        1. Enpä oe haukkunut perusuomalaisia millään nimikkeellä itse voin sanoa että nimikkeitä on tullut monia
          No keltä perusuomalaislta ne on tulleet
          Olen kyllä arvostellut perusuomalaista puouetta se nyt ei anna moiseen henkilö tason nimittelyyn mitään aihetta terv tepivaari

          1. tepi – arvostella voi ja pitääkin jos siihen näkee syytä esim.omalta kohdaltaankin,vaikka sitten omiakin.

            Tietty asiallisuus kuitenkin pitäisi pitää mielessään ja kuten niin tuttua,se ei kaikilta onnistu – tai ole haluakaan !

            1. Näin muuten teen arvostelen ketä minä haluan siinä ei mikään tyhmiä tehnyt puolue pääse kun koira veräjästä
              Silti en nimittele ketään kuten eräät tekee terv tepivaari

  10. Omasta mielestäni kansanliike että poliittinen puolue on toisistaan hiukka ainakin eroava käsite – ilman poliittista ”😉 särvintä”.

  11. Juuri Ylen lähetyksessä Katri Kulmuni ja Petteri Orpo käyttivät puolueistaan nimitystä kansanliike.

    Jos 12%:n ja 16%:n porukat ovat kansanlikkeitä, niin kai sitten myös yli 20%:n joukko.

  12. Juuri noin he kertoivat ja sillä periaatteella eri puolueet ovat tavallaan ”kansanliikkeitä” mutta itse kyllä itse haraisin vastaan jos ja kun kaikki politisoituu ties millä argumentein ” toinen toista vastaan” periaatteella.

  13. Ei se koko vaan miten sitä käyttää. On pöhköä ajatella että organisaation olemus on kiinni yksin sen koosta.

    Okei, yksi henkilö on harvoin kansanliike, mutta sopivassa kylässä se voi olla tusina ihmistä, tai se voi olla sata miljoonaa.

    Yksi hemmetin hailee minulle miksi persuja kutsutaan, kehun niitä jos tekevät jotai fiksua ja kritisoin jos tekevät jotain tyhmää.

  14. Kyllä kansanliike ja yli puoluerajojen siksi että moni kannattaja ei julkito kannattavansa puoluetta vaikka kannattaa ko linjaa.

    1. Joko Teppo on ilmoittanut alkavansa elättää noita elintasoturisteja omalla kustannuksellaan?

  15. Nii, kai se kun oman maan mummelia ei hoideta täytyy jotenkin yrittää kätkeä??
    Kiinnittämällä kaikki huomio perussuomalaisiin ja silleen.
    Tää joku juhanikin rääkkyy tällä palstalla ps porukasta ja hän osallistuu samalla mummelin kiduttamiseen??
    Jos liikuntakyvytön vanhus makaa samoissa vapoissa vuorokauden niin mitä siitä??
    Se vanhus on sen ansainnut??

    1. Minä maksan raippaverot ja kaikki prosentit, mitä yhteiskunta on keksinyt perheemme ja teidänkin elättämiseksenne. Ja pankkeja, vakuutusyhtiöitä jne. olen elättänyt vielä enemmän. Ja kaikki laillisesti ! Persuilla ”kansaliikkeineen” ei tämän kanssa ole mitään tekemistä eikä tule olemaan.

      1. Ja mikäli tässä kommentissa oli jokin pointti, niin mikähän se mahtoi olla?

        1. juhani harrastaa mystisiä kommentteja??
          Edelleen vanhus makaa vanhoissa vaipoissa, se ei muuttunut??

          1. Ja saa vielä lääkkeitä jotka on viereiselle potilaalle määrätty tuo kaikki tapahtuu yksityisellä puolella
            Ja kyllä siellä hoitaja pula on suurempi ja siksi hoitokin huonolla tasolla
            Jotenka sellasta se on sanoi mummo kun kura kakka lirutti lattialle terv tepivaari

            1. Juuri näin eikö??
              Joku pitää haukkua, se on ihan pakko??

              Edellisiltä sai vaatia tekemistä? Nykypäättäjiltä ei saa vaatia mitään??

  16. Aika turha kuvitella että yksikään vihreä tai demari haluamalla haluaisi vanhuksia kohdeltavan huonosti.

    He vain kuvittelevat että se ei ole mistään pois jos rahoitetaan huonosti hoidettua maahanmuuttopolitiikkaa.

    Sääli vaan että euro on armoton tuomari.

    1. Nyt on syy EUussa. Mutta jos päättäjänä on joku muu niin syy on siellä?
      Ei oo kauaa ku oli eri hallitus ja he syyllistyivät ihan kaikkeen mahdolliseen???

      Aina kunetsitään syyllisiä niin ei mielenkiinto riitä korjaukseen??

  17. Lopetetaan syyllisten etsiminen ja vaaditaan että asiat kuntoon niinko lupasit vaaleissa??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *