Riistokapitalisti tappavat vanhuksia

Taas on suljettu Attendon ns. hoivakoti, jossa hoivataan vain osakkaiden rahoja. Yksi kuollut ym ym. pani Valviran sulkemaan sen.  Samalla Valvira ilmoitti, että satoja tapauksia Esperin ent. SPR:n paikoista on tutkittavana.

Kaamea totuus on paljastumassa vanhusten hoidossa. Asia on tiedetty vuosia, mutta Sipilän hallitus ei ole tehnyt niin mitään. Esim. kun ensimmäisiä tietoja alkoi tihkua, olisi Valviralle pitänyt antaa paljon lisää resursseja suorittaa valvontaa. Valviran valvonta on perustunut ns. omavalvontaan, joka toimii siten, että valvottava hoivakoti lähettää määräajoin raportin Valviralle ja kertoo raportissa mitä kertoo. Sitten raportti pannaan mappiin ja mappi pölyttymään arkistoon.

Oikea valvonta,  jossa voidaan todeta ja nähdä tilanne aidosti on ennalta ilmoittamatta suoritetut valvontakäynnit, joissa haastatellaan  myös vanhuksia ja hoitajia.

Suomessa on nyt kolmen rosvokopla Attendo, Esperi ja Mehiläinen, jotka rahastavat vanhuksia antamatta mitään muuta vastinetta, kuin huono kohtelu ja joillekin jopa ennenaikainen kuolema. Pitäiskö heiltä evätä luvat harjoittaa vanhusten hoitoa, kun he kiinnittävät kaiken huomionsa vain voittoihin? Olisiko seuraava hallitus niin rohkea ja viisas, että se tekisi jotain radikaalia, sillä näin ei saa jatkua. Ainakin hoivabisnestä tekeville yrityksille pitää asettaa voittokatto samaan tapaan, kuin sähkön jakelufirmalla on. Sähkönjakelufirmanhan möi Jyrki Katainen ulkomaiselle firmalle pääministerinä ja luikki sitten pakoon Brysseliin. Niin toimii kokkareet tänä päivänäkin.

14 vastausta artikkeliin “Riistokapitalisti tappavat vanhuksia”

  1. Väinö kiitos teräväkielisyydestäsi ja onkin pakko kommentoida vähän siihen sun tähän.

    Ihan ensimmäisenä pidän vääränä sitä, että Sipilän hallitus olisi syypää kaikkeen, kun se ei ole, mutta samalla totean, että Sipilän hallitus ei myöskään ole tilaa mitenkään helpottanut.

    Onkin huvitavaa se miten Sipilän hallitus mainostaa sote-uudistuksensa ratkaisevan kaikki ongelmat, kun samaan aikaan se mainitsemasi ”omavalvonnan” kohdalla lähinnä korostaa sitä, varsinainen menestystarina, mikä voisi mennä vikaan?

    Olen aika vakuuttunut siitä, että avausta kommentoidaan tyyliin ” 15 vuotta ajettua asiaa,eikä mitään saada aikaan jne.) , mutta sekään ei nyt vaan pidä paikkaansa, esitettyä maakunta / valinnavapausmallia ei olla esitetty kuin jälkeen 2017, sorry, realismi on ihan vitun raskas laji.

  2. Olen samaa mieltä, tästä asiasta ei sovi kaunistella. Kun on annettu markkinavoimille valta, se on väärin. Markkinat ovat joskus hyvä renki, mutta aina huono isäntä.

    Eipä sillä, kyllähän julkisen puolenkin laitoksia on pitänyt sulkea ja ottaa kontrolliin samojen ongelmien takia, mutta niissä apu on ollut lähempänä.

  3. Ongelmana ovat kyvyttömät ja haluttomat poliitikot/poliittiset virkamiehet, joiden pitäisi valvoa asioita klemmarien laskemisen sijaan.
    Kyllä näissä asioissa se valvoja pitäisi asettaa syytteeseen ensimmäiseksi.

  4. Istuva hallitus on aina vastuussa siitä mitä maassa tapahtuu. On turha kaivella vanhoja. Siitä ajasta, joka on käytetty soten valmisteluun olen Mikan kanssa samaa mieltä. Nyt runnottavana oleva sote on valmisteltu vasta neljä vuotta.

    Ja vielä kepulaiset korostavat, että sote parantaa vanhusten hoitoa. Miten, sitä ei ole kerrottu, kun kyseessä on ensinnäkin asenteet vanhuksia kohtaan ja toiseksi hoitavien käsiparien määrästä.

  5. Tarkoitin edellisessä kommentissa sitä, että nykyinen hallitus on aloittanut jämäkästi torppaamaan näissä asioissa aikaisempien hölmöydet.

        1. No molemmista vois sanoa ettei aja ihmiisten asiaa, vaan pikku piirin etuja toinen on kempeleen keisari ja toinen taitaa olla Huittisten hullun miehen muija . terv tepivaari

  6. Minä olen ihmetellyt sitä miksi nämä vanhusten hoivan ongelmat pulpahtivat pinnalle vasta nyt ja näin voimakkaasti.

    Ongelmia on ollut jo vuosia, mutta kukaan ei vaan ole halunnut ottaa koppia asiasta. Omaisten ja hoitohenkilökunnan ääntä ei ole kuultu. Vanhuksia täytyi kuolla huonon hoivan vuoksi ennen kuin asia nousi otsikoihin.

    Ongelmia on aina odotettavissa, kun palvelujen kilpailuttamisessa mennään hinta edellä. Halvalla ei saa hyvää. Halvalla ei saa riittävästi hoitavia käsipareja.

  7. Pääsyylliset pääsevät kuin koira veräjästä vanhusten tappamisessa. Kyllä se on yhteiskunnan vastuulla huolehtia ihmisten elämisen turvallisuudesta.

  8. Juuri noin on elämän alussa ja loppu suoralla ja se tehtävä on yhteiskunnan huoli . trv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *