Rinteen kusetushallituksessa jo ristivetoa

Vihreiden puheenjohtaja ja sisäministeri ilmoitti eilen, että maahanmuuttopoliikkaan on tehty hallituksessa muutos. Aiheen hän sai siitä. että hallitus päätti ottaa Suomeen 8 maahantunkeutujaan Italian rannikollla olevasta laivasta. Aiemmin ei Suomi ole ottanut näitä meren yli tulleita esim. Italiaan.

Keskustassa ärähdettiin oitis. Ei maahanmuuttopolitiikassa ole tehty mitään muutoksia. Kepulaiset kehoittavat sisäministerin lukevan hallitusohjelman tarkoin.

Tässä tulee ennen pitkää käymään siten, kuin monet asiantuntijatkin  ovat ennakoineet, että hallitus tuskin näkee ensi joulua. Vihreet ja vassarit, siinä kaksi puoluetta, jotka yrittävät mitata ulos kaiken mahdollisen päästyään hallitukseen, mutta unohtava, että ne ovat vain hallituksen apupuoleita.

7 vastausta artikkeliin “Rinteen kusetushallituksessa jo ristivetoa”

  1. Sanoisin kyllä; Rinteen hallitus on istunut 23 päivää ja jo nyt näiden sivustojen valtioviisaat ja oppineet teilaavat koko hallituksen; siis 23 päivää?
    Tosiasia on, että hallituksessa istuu todella nuoria ja kokemattomia ministereitä, jotka kaikin voimin yrittävät ansaita ”kannuksensa”. Ennen langettavia tuomioita, odottelisin edes muutaman viikon.

    Tähän sanoisin taas kerran; minulla ei ole poliittista suuntausta, ei koskaan ollut minkään puolueen jäsenkirjaa; katselen näitä asioita ehdottomasti ilman minkäänlaisia värilaseja.

  2. Minä olen Kallen kanssa samaa mieltä, odotellaan. Meillä on uskomattoman monta nuorta naisministeriä, enemmän kuin koskaan. Ei ole heidän vikansa, kun valittiin korkeaan virkaan, eiköhän aika tee tehtävänsä, niin sanoi minullekin lääkäri.

  3. Vaikka on nuori ja nainen, niin kyllä kai ministerin silti pitäisi hallituksensa ohjelma tuntea.

  4. En kyllä osaa olla yllättynyt hallituksen päätöksestä tukea ihmissalakuljettajien meritaksibisnestä ja pahoin pelkään, ettei tämä suinkaan jää ainoaksi tätä sorttia.

    Mitä tulee nuoruuteen, kokemattomuuteen ja ministerien sukupuoliin, niin kovin huonoja ovat mainitut verukkeiksi hölmöille päätöksille, meillä kun se virkamieskunta ei ministeriöissä vaihdu vaalien yhteydessä.

  5. Kyllähän se nyt vain on niin, että näitä hallituksia tulee ja menee neljän vuoden sykleissä.
    Oikea arvostelu olisi mielestäni vasta parin hallituskauden päästä; pääministeristä huolimatta, tai siitä johtuen.

  6. Italian hallitus, onneksi, ei ole muuttanut linjaansa.

    https://www.independent.co.uk/news/world/europe/italy-migrants-sea-watch-3-rescue-matteo-salvini-lampedusa-a8980286.html
    29.6.2019

    Sea-Watch 3: Refugee ship captain arrested after defying Matteo Salvini by taking rescued migrants to port
    The captain of migrant rescue ship Sea-Watch 3 has been arrested after ending a two-week standoff with Italian authorities by docking at the island of Lampedusa.

    Carola Rackete defied warnings from the country’s interior minister, Matteo Salvini, and rammed a border police boat blocking the path to the port.
    The 40 refugees on board hugged the crew and kissed the dock when they arrived on Saturday morning.
    *
    The standoff began after Sea-Watch 3 rescued 53 people from an unseaworthy boat launched by Libya-based traffickers on 12 June.
    Thirteen were taken off for medical reasons and taken to Italy for treatment but Mr Salvini refused to let the ship dock until other European Union countries agreed to take in the migrants.

    The Interior Ministry said on Friday that offers had been received from Finland, France, Germany, Luxembourg and Portugal.

    Lopunosan käännös:

    Vastakkainasettelu alkoi sen jälkeen, kun Sea-Watch 3 poimi 53 ihmistä 12 kesäkuuta libyalaisten ihmissalakuljettajien alukselta.
    Kolmetoista otettiin pois alukselta lääketieteellisistä syistä ja vietiin Italiaan hoitoon, mutta Salvini kieltäytyi antamasta alukselle pääsyä satamaan , kunnes muut Euroopan unionin maat suostuivat ottamaan pakolaiset maahansa.

    Sisäministeriö kertoi perjantaina, että tarjouksia on saatu Suomesta, Ranskasta, Saksasta, Luxemburgista ja Portugalista.
    *
    Just joo, pitäähän meidän saada kahdeksan pakoalaista lisää, vaikkei kielteisen päätöksen saaneitakaan saada häädettyä maasta – ei ainakaan irakilaisia.

    Miten on tutkittu näiden kahdeksan taustat? – ovatko mahdollisesti valmiiksi koulutettuja terroristeja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *