Saavatko Suomessa olevat islamiyhteisöt rahoitusta ulkomailta?

Tällainen uutinen on Uudesta Kuvalehdestä.

”SAKSAN hallitus haluaa vähentää ulkomaista vaikutusta maan muslimiyhteisössä. Ulkomaiset rahahanat muslimiyhteisöille halutaan sulkea ja Saksassa työskentelevien imaamien halutaan hankkivan koulutuksensa Saksassa.”

Myös Itävalta ja monet muut maat ovat tekemässä samoin.

Miten on Suomessa? Jos muslimiyhteisöt ja imaamit saavat rahoitusta esim. islamilaisista maista, ovat ne sidoksissa rahoittajiin. Näinhän on aina, että rahoittaja sanelee toiminnan.

Paljon on puhuttu mm. moskeijoiden rakentamisesta, jopa suurmoskeijan rakentamiseta Suomeen. Rahoituskin olisi tiettävästi kunnossa.

Ovatko Suomen viranomaiset valppaina.

5 Replies to “Saavatko Suomessa olevat islamiyhteisöt rahoitusta ulkomailta?”

 1. RKP:n presidenttiehdokas Nils Thorvalds:

  https://www.verkkouutiset.fi/terrorismi-kehittyy-lahioissa-katsokaa-mita-suomessa-tapahtuu-44254/

  ”Aseellisia iskuja tekevät nuoret ihmiset, jotka putoavat kehityksestä uudessa kotimaassaan, sanoo meppi Nils Torvalds. Hän pelkää, että Suomi seuraa Ranskaa.

  Euroopassa tiedetään varsin tarkkaan, millaisissa oloissa terrorismi kehittyy. Silti mitään ei tehdä, sanoo EU-parlamentaarikko Nils Torvalds (r.)

  – Minua ottaa päähän.

  Terroristit ovat toisen polven maahanmuuttajia, joilla on hajanainen kulttuuritausta, isä ehkä Marokosta, äiti jostain muualta, Torvalds luettelee. He oppivat uuden kotimaansa kielen niin, että selviävät arjessa, mutta kunnollista äidinkieltä heillä ei ole. Sen vuoksi he eivät opi abstrakteja käsitteitä, vaan menestyvät huonosti koulussa. Syntyy samanlainen ilmiö kuin yhdysvaltalaisissa getoissa, joissa koulupudokkaat elävät pikkurikollisuudella ja huumekaupalla.

  – Vankilassa saadaan viimeinen silaus. Tämä on osoitettu, mutta me emme tee mitään.”

  ———————————————————–

  Tässä lienee kyse yhteisymmärryksestä Halla-ahon kanssa. Ja tässä ehkä ilmenee myös syy, miksi RKP:n puheenjohtaja olisi valmis hallitusyhteistyöhön
  Halla-aholaisten kanssa.

  Molemmat puolueet ovat nationalistisia, sekä RKP että PS. Siksi näillä puolueilla olisi mahdollisuus ymmärtää toistensa pyrkimyksiä. Mielestäni RKP kyllä joutuisi kunnioittamaan suomenkielisten pedagogisia tavoitteita nykyistä enemmän eli PS:n näkemystä siitä, millaista kieltenopetusta maan ja yksilön etu edellyttävät.

 2. Isis-taistelijoiksi lähteneet ovat pyörittäneet Suomessa esimerkiksi pizzerioita ja kuljetusyrityksiä, kertoo Ylen MOT-ohjelma.

  MOT selvitti terrorismin rahoitusta yhteistyössä eurooppalaisten yleisradioyhtiöiden kanssa.

  MOT kertoo, että yksi Isisiin liittyneistä on omistanut yrityksen oululaisen imaamin Abdul Mannanin kanssa. Mannan vahvistaa MOT:n haastattelussa, että kyseessä on hänen tyttärensä aviomies.

  Pariskunta lähti Syyriaan vuonna 2014, ja vuonna 2017 Isis kertoi miehen kuolemasta. Mannan sanoo, ettei hän ole vastuussa sukulaistensa radikalisoitumisesta.

  – Jos joku päättää jotain omin päin, meiltä kysymättä, vastuu on yksin hänen, Mannan kertoi MOT:lle.

  MOT:n mukaan Mannan on toiminut myös islamin opettajana ja SDP:n varavaltuutettuna Oulun kaupunginvaltuustossa. Demari.

  1. Nämä on niitä Kokoomuksen, Vihreiden, Keskustan ja Demareiden toivomia ulkomaalaisia ”työntekijöitä”, heillä kaikilla on sama agenda tässä asiassa.

 3. Marko, ymmärrän poliittisen katkeroitumisesi mutta voin luvata että Kokoomuksen työperäisen maahanmuuton ohjelma…
  a) ei tietenkään ole ongelmaton tai vailla kritiikin aihetta
  b) ei millään muotoa ole kiinnostunut Saharan eteläpuolisen Afrikan islamistien saamisesta Suomeen

  Mutta selvähän se on että islamia rahoitetaan esim. Saudi-Arabiasta ja Suomen moskeijoissa opetetaan väkivaltaan. Tämä on osoitettu, tämä on tutkittu, kerta toisensa jälkeen. Ei tarvitse kuin käydä jostain maamme moskeijasta hakemasta siellä jaossa olevaa kirjallisuutta. Siellä näin käsketään. Minä tiedän. Minulla on näitä kirjoja kotona.

Kommentoi