Turku priorisoi: mamut ensin sitten vanhukset, jos jotain jää

Turkuun on keskittynyt paljon maahanmuuttajia, samoin kuin Helsinkiin. He eivät viihdy muualla, kuin suurissa kaupungeissa.  Kun heitä on paljon Turussa tarkoittaa se sitä, että sosiaalimenoista suurin osa menee mamuille.

Yhtenä esimerkkinä on omakohtainen kokemukseni, jossa Turun kaupungin sosiaalitoimi (jolla on naurettava nimi ”hyvinvointilaitos”) hylkäsi anomukseni saada lain määrämän osuuden hoitomenoista tehostetussa palveluasunnossani. Samaan aikaan erään vanhan  rouvan anomus hylättiin, vaikka rouva on muistisairas, eikä tule toimeen ilman ympärivuorokautista hoitoa.  Turun kaupunki siis rikkoo lakia, kun se hylkää vanhusten palvelusetelianomukset, mutta maksaa mamuille kaikki mahdolliset tuet.

Kuvaavaa Turun kaupungin toiminnassa on se, että ilmoitus anomuksen hylkäämisestä tuli puhelimitse kolmannen osapuolen kautta. Kirjallisen hylkäyspäätöksen saa, jos anoja itse sitä vaatii. Näin toimii turkulainen byrokratia.

Ei ole ihme, että kantaväestö on vihainen päättäjille. Vanhukset, jotka ovat rakentaneet tätä maata mm. sotien jälkeen joutuvat nyt huutolaisen asemaan, kun kantaväestön veroilla kerätyt varat valuvat täysin vääriin käsiin.

Jos sama tahti jatkuu, että Turkuun tulee aina vaan lisää mamuja, niin täältä alkaa kantaväeöstön muuttoliike poispäin. Nyt jo muuttoliike ympäristökuntiin on vilkasta.

Mistä sitten Turku ottaa rahat, kun veronmaksajat kaikkoavat, mamujen elättämiseen?

Jaa käyttäen:


3 Replies to “Turku priorisoi: mamut ensin sitten vanhukset, jos jotain jää”

  1. ”Mistä sitten Turku ottaa rahat, kun veronmaksajat kaikkoavat, mamujen elättämiseen?”

    Nyt vielä ehtii puhaltamaan pelin poikki. Kun ollaan siinä, missä Ruotsi nyt, se on liian myöhäistä.

  2. Tampereen vihreät – Herätkää.

    Vaatikaa ainakin osaa Turkuun { , Vantaalle ja Helsinkiin) kerääntyneistä mamuista tänne Tampereelle.

Kommentoi