Vähän vanhan kertausta

Kertaushan on opintojen äiti, kuten tiedetään.

Nyt on piru merrassa, kun yksityiset lääkärifirmat rekrytoi kaikki terveyskeskuslääkärit omille palkkalistoilleen. Se tarkoittaa, että suurin osa suomalaisista, joiden tulot ei riitä käymään yksityislääkärillä (hinta per 20 min. yleislääkärillä 80-100 euroa) ei saa apua, kun terveyskeskuksissa ei ole lääkäreitä.

Tämäkö se on se Sipilän ja Orpon lehmäkaupan tulos. Missä se se on se Kokoomuksen markkinoima valinnan vapaus.

Yksityiset käytännössä kaappaavat koko terveydenhuollon ja määrittelevät hinnat.

Tämä kaikki on seurausta siitä, että kokoomuslaiset lobbarit ovat saaneet tehdä haluamansa soten. Kepu on siihen suostunut saadakseen maakuntahallinnon . Siniset loikkarit ovat hiljaa, kun heille riittää ministeriauton takapenkki.

6 vastausta artikkeliin “Vähän vanhan kertausta”

  1. Jos siniset olisivat nyt fiksuja, he eroaisivat hallituksesta heti. Sotelait eivät mene läpi ilman sinisiä. Temppu toisi sinisille varmasti paljon ääniä vaaleissa.
    Mutta ovatko he niin fiksuja?

  2. Firmat vievät voittonsa veroparatiiseihin. Se merkitsee veroasteen nousua. Kokoomuslaiset ovat aina olleet hyväuskoisia ja nenästä vedettäviä.

    On minuakin joskus vedetty nenästä, vaikka en kokoomuslainen olekaan.

  3. Väinöllä on varmasti vahvat perusteet avaukselleen.

    ”Nyt on piru merrassa, kun yksityiset lääkärifirmat rekrytoi kaikki terveyskeskuslääkärit omille palkkalistoilleen.”

    Yritin löytää netistä tieto tästä kehityksestä – löytyi yllättävä kirjoittaja.
    Kirjoitus alla ei tosin liity terveyskeskuslääkäreihin, vaan leikkauksiin siirtämisestä yksityisille

    *
    https://blogit.iltalehti.fi/hjallis-harkimo/2019/01/13/sairaalasekoilussa-tuettiin-yrittajyytta-mutta-vahingoitettiin-suomea/
    13.1.2019

    Sairaalasekoilussa tuettiin yrittäjyyttä, mutta vahingoitettiin Suomea
    En voi käsittää miten on mahdollista, että keskusta ja kokoomus ovat voineet hyväksyä sote-uudistukseen liittyvät kommervenkit. Ensin annettiin leikkauksien keskittämisasetus, jossa siirrettiin leikkaustoimintaa pois aluesairaaloilta, vaikka siellä oli hyvää henkilökuntaa. Potilaat ohjataan keskussairaaloihin, joissa ei ole tilaa eikä henkilökuntaa.

    Nyt sitten tulee uusi lakimuutos joka siirtää nämä samat elektiiviset leikkaukset yksityisille. Tässä ei ole järjen hiventäkään. Kun tästä keskustelee keskustalaisten kanssa, he pitävät tätä kokoomuksen ajamana. Mutta keskustan ministeri Annika Saarikko tämän hyväksyi. Kuka tästä pannaan vastuuseen ja kenen pitäisi nostaa syytteeseen? Oikea vastaus on suurimpien puolueiden välille syntynyt poliittinen kulttuuri.

    Siinä omasta hupenevasta vallasta pidetään kiinni ajamalla isoja järjestelmätason päätöksiä, jotka hyödyttävät puolueita ja niiden intressiryhmiä, mutta jotka eivät ole suomalaisten kokonaisedun mukaista. Se on tämän maan tapa. Kokoomus ajoi muutoksia ja keskustalaisten oli pakko hyväksyä ne, jotta he saisivat kokoomuksen pidettyä rivissä rakkaan maakuntansa takana.

    Kun valta on pitkään samoilla instituutioilla, syntyy verkostoja ja sitä kautta oma kulttuuri vallan haltijoiden välille. Se mahdollistaa myös hitaasti kasvavan korruption, kun kestityksistä tulee perinteitä ja vallakkaista perhetuttuja. Osa käytännöistä ei ehkä rehellisesti ajateltuna kestä päivänvaloa. Mietitään nyt vaikkapa muitakin instituutioita. Ei kaikki ole ihan mallillaan, kun poliisin, armeijan ja tullin johto saa syytteitä eivätkä pysty enää jatkamaan tehtävissään.

    En usko, että kaikki heistä ovat kokeneet tekevänsä väärin, vaan tekevänsä niin kuin aina on tehty. Maailma vain on muuttunut läpinäkyvämmäksi ja ei voi enää tehdä mitä vaan.

    Näiden tapausten tuleminen julkisuuteen ja oikeuteen kertoo juuri siitä, että meneillään olevana murroskautena vanhat kuplat puhkoutuvat pikkuhiljaa. Täällä ei enää suvaitakaan tapaa millä asiat on hoidettu pienissä piireissä.
    Politiikassa vanha meininki kuitenkin jatkuu. Sinne kaivataan uusia tuulia joka puolelta. Yrittäjämäinen ajattelu on siellä tarpeen, etenkin silloin, kun uudistetaan päätöksentekoprosesseja. mutta pelkästään sillä ei yhteiskunta pärjää. Siksi keskustan ja kokoomuksen puliveivaus tiettyjen sairaalaleikkausten siirtämisestä yksityiselle on niin vaarallinen.

    Minä tunnen yrittäjyyden. Se etsii maksimaalista voittoa. Seuraus nykyisestä suunnitelmasta on, että pikku hiljaa kaikki henkilökunta siirtyy yksityiselle. Kohta yksityisellä on niin kova ote markkinaan, että ilman heitä ei pärjätä. Sen jälkeen hinnat nousevat ja kun vaihtoehtoja ei ole, terveyshuollon kustannukset räjähtävät käsiin. Vastuuta ei ota kukaan.

  4. Varmaan onkin hyväuskoisuutta. Kaikki ei vain ajattele niinkuin kokoomuslaiset.

  5. Esimerkiksi kun Stubb sanoo että monikulttuurisuus on rikkautta, niin ei läheskään kaikki maahanmuuttajat jaa tuota mielipidettä.

  6. Aika hyvä veikkaus ja tottahan lääkärit hakeutuvat yksityiselle jopa oman firman kautta veroja välttääkseen kuten eräs esimerkki.
    Terveytemme on kaupan jota hallitus ajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *