Väiskin MOT: Poliisin monet roolit

Suomen sisäinen turvallisuus on heikentynyt paljon sen jälkeen, kun poliisien määrää on vähennetty. Kun samoihin aikoihin on maahan tullut aivan uusi turvallisuusuhka kymmeniä tuhansia haittamaahanmuuttajia, jotka syyllistyvät kantaväestöä enemmän rikoksiin on seurauksena kantaväestön turvattomuuden lisääntyminen.

Vanhaan hyvään aikaan poliisi näkyi ja kansalaiset tunsivat olonsa turvalliseksi. Silloin oli liikeennepoliisi, joka valvoi liikennettä niin kaupunkien kaduilla, kuin maanteillä. Sitten oli ns. passipoliisi, joka oli jalkautettu valvomaan kaupunkien katujen turvallisuutta. Rikospoliisi suoritti rikosten tutkintaa ja pani rikolliset ahtaalle. Maaseudulla oli nimismiehet, joilla oli apunaan poliiseja toiminta-alueen suuruuden mukaan-

Nyt on toisin. Liikennepoliisi lopetettiin, kun Päivi Räsänen (krist) oli sisäministerinä. Se oli suuri virhe, sillä lupauksista huolimatta likennevalvonta on aivan retuperällä. Nyt ovat tulleet entisten passipoliisien tilalle nettipoliisit, jotka notkuu verkossa päivät pitkät ja yrittää löytää sieltä rikollisia, namusetiä yms. Nettipoliiseja voisi myös kutsua pillupoliiseiksi, sillä heidän päätyönään on löytää netistä raiskaajat ja muut seksikahelit.
Oli muuten ennenkin pillupoliiseja. Väinö Linna kertoo ”Täällä pohjantähden alla” roomanissaan eräästä kirjan päähenkilöstä Kivivuoren Jannesta, että hän oli nuoruudessaan pitäjän sosiaalilautakunnassa ja erikoistehtävänä oli lasten ruokkojutut. Siitä häntä alettiin kutsua pillupoliisiksi. Näin historia toistaa itseään sillä erotuksella, että nyt seksiasioita valvotaan netissä ja ennen ihan henkilökohtaisilla käynneillä.

Kun nyt rikoksista selvitetään vain törkeimmät poliisin oman ilmoituksen mukaan ja varsinkin maaseudulla poliisia ei saa paikalle kirveelläkään, niin ei näin voi jatkua. Nimismiehiä ei ole, jotka olivat ennen paikallispoliiseja. Nyt on poliisipiirit suuria ja poliiiseja vähän ja siitä johtuen laidoilla saa odottaa poliisia turhaan. Samaan aikaan rattijuopot ajelevat maamme maanteillä ilman pelkoa joutua kiinni, kun ei ole poliiseja suorittamaan liikennevalvontaa.

Päivi Räsänen, jonka kansliapäällikkönä oli muuten Päivi Nerg tämä surullisen kuuluisa kukkahattutäti  lupasi, että liikennevalvonta jatkuu liikennepoliisin lopettamisen jälkeenkin, mutta eipä ole jatkunut. Miksi kukaan ei kysele Räsäseltä, vai saako ministerit puhua paskaa ihan pokkana?
Tämä sisäinen turvallisuus pitää ottaa myös vaaliteemaksi ilmastohössötyksen sijaan, sillä enemmän kansalaiset ovat huolissaan omasta turvallisuudesta, kuin siitä kuinka monta promillea Suomi saastuttaa maapallon ilmastoa.

6 Replies to “Väiskin MOT: Poliisin monet roolit”

  1. Täällä Tammerkosken itäpuolella liikkuu poliisiautoja nykyään ahkeraan. Ylinopeudet tuntuvat vähentyneen. Myöskin ihmisten ja eläinten pahoinpitelyyn paineaaltojen välityksellä suunnitellut ja valmistetut kulkuvälineet ovat harvinaistuneet.

  2. Poliisin prioriteetti 1. tehtävä on kolehdin kerääminen teiden varsilla. Semmottii.

  3. Katoppas perkules mä unohdin ne ”kottaraisen pöntöt” eli peltipoliisit. Jos ne ovat niitä Räsäsen lupaamia liikennepoliiseja, niin kysyn vain, osaako ne myös puhalluttaa alkometriin? Toinen juttu on se, että autoilijat ovat jo oppineet elämään näiden ”kottaraisten pönttöjen” kanssa. Kun tietää millä tienpätkällä niitä on, niin ajetaan, kuin pyhäkoulupojat. Muualla painetaan hanaa ja mennään tuhatta ja sataa.
    Ennen vanhaan oli liikennepoliisit puskisssa jemmassa ja sieltä yllättivät ylinopeutta ajavat. Se oli todellista ”kolehdin keruuta”.

  4. Viranomainen ei mahda mitään jatkuvasti lisääntyvälle väkivallalle kun eivät ole asioita hoitamassa. Mitä tehtäisiin palokunnalla mikä pelas pasianassia asemalla kun talo palaa…

  5. Kieltämättä olin aika skeptinen itsekin kun LP lopetettiin että miten käy. Pelkäsin että liikennevalvonta vähenee reilusti.

    Suotta pelkäsin. Ei liikennevalvonta vähentynyt – se lopetettiin kokonaan.

Kommentoi