Ylen rahoitus muutettava

Demareiden Krista Kiuru oli silloin viestintäministerinä, kun Ylen rahoitus päätettiin lailla hoitaa siten, että jokaisen suomalaisen on maksettavaYlen pakkoveroa, katsoipa telkkaria tai ei ja vaikka ei edes ole telkkaria. Kaikkein köyhimmät vapautettiin pakkoverosta.

Yle kerää pakkoverolla kansalaisilta noin puoli miljardiaeuroa eli 500 000 000 uroa. Nätti summa, millä mällätä ja ilman vastetta.

Paljon on puhuttu ja kirjoitettu Ylen ohjelmien tasosta ja ennen muuta uutis-ja ajankohtaisohjelmien luotettavuudesta ja puolueellisuudesta.

Viimeksi käydyt kahdet vaalit osoittavat selkeästi, että Yle on rikkonut ohjelmatoiminnan säännöstöä lähes jatkuvasi ja törkeästi.

Yli puoli mljoonaa kansalaista, jotka kannattavat kansallismielisiä puolueita on syrjitty jatkuvasti. Ja heidänkin on maksettava Ylen pakkovero.

Näin ei voi jatkua.

Nyt jos ja kun demarit saavat pystyyn hallituksen on heidän muutettavaYlen rahoitus sellaiseksi, että se joka katsoo töllöä maksaa siitä.

Siihen on nyt oivallinen mahdollisuus, kun maikkarin entinen johtaja on Ylen toimitusjohtaja. Hänellä on paljon kokemusta siitä, miten homma hoidetaan.

Eräs nyt jo paljon käytetty tapa saada maksu katsotuista ohjelmista  on maksukortti. Sellainen on jo lähes joka taloudessa, joten siitä on kokemusta.

Nyt on siis demareillä mahdollisuus korjata aikaisemmat virheet. Vai onko niin, kun hallitus antaa veronmaksajien rahaa paljonYlelle, niinYle palkitsee sen tekemällä niin, kuin hallitus haluaa.

Yle, jonka pitäisi olla koko kansan Yle onkin hallituksen Yle.  Korruption kukkanen.

14 vastausta artikkeliin “Ylen rahoitus muutettava”

  1. Kannatan nykysysteemiä. Minulla on myönteinen tunnesuhde Yleen. Se kuitenkin ylläpitää kansallista tietoisuutta, vaikka joskus häikkiin menisikin.

  2. Ahvenanmaalaiset pitäisi panna maksamaan Yle-veroa. Olettaisin, että ruotsinkielisyyden osuus Ylen budjetissa on suurempi kuin ruotsinkielisten osuus Suomessa.

    Perustuslaissa mainitaan, että Suomen alue on jakamaton. Tätä jakamattomuuden periaatetta tulisi noudattaa mahdollisimman pitkälle.

    1. Ruotsinkielisten ohjelmapuuhastelujen osuus on n. 15% kuluista mukaan lukien kanavakulut.

  3. Pikku rikos suunniteltu
    pahat mieles painiskeltu
    paskapäissä freundentaalein
    paukapäissä lakeijoitten.

  4. No ei niitä maksuja vaihdella kunalsareita joka päivä jotenka sellasta se on terv tepivaari

  5. Ylen rahoitus on nykyisellään ihan hyvä, ei ainakaan parempaa ole keksitty. Jos nyt verrataan Maikkariin, se vasta kallista on. Ilmaiskanavilta ei oikeastaan tule mainosten lisäksi mitään ja maksukanavat C Moore ovat todella kalliita ja silti tulee mainoksia. Kolmen urheilukanavan nippu maksaa lähes neljäsataa ja pelkästään siis urheilua. Saakos sillä jo pari Ylen vuosiveroa maksuun.

  6. ”Ylevero on ja pysyy. Ja se on hyvä”

    Pysyy todennäköisesti vielä pitkää. Onko hyvä? – on hyvä ainakin niille, jotka veroista tykkää.

    Suomalaiset maksavat noin 500 000000 euroa vuodessa Yle’lle. Osa verokertymästä tulee yrityksiltä ja yhteisöiltä. Nämäkin rahat tulevat perimiltään suomalaisilta.

    *
    MTV
    Vuonna 2017 MTV:n liikevaihto oli noin 165 miljoonaa euroa. Tässä on mukana kaikki liiketoiminta.
    Suomalaiset yritykset maksavat osan MTV:n liikevaihdosta. Puhutaan varmasti kymmenistä miljoonista euroista – ei sadoista miljoonista euroista. Eli summa on pieni verrattuna Ylen suomalaisilta karhuamaan summaan verrattuna (500 miljoonaa euroa).
    .
    Maksukanavat
    Maksukanavien katsominen ja maksaminen on vapaehtoista. Näiden kanavien ohjelmien sisältö ja hinta on ostajien ja myyjien välinen asia. Jos joku todella haluaa tilata itselleen kaikki maksukanavat, niin se todella maksaa. Riittäkö aika niiden kaikkien seuraamiseen?
    *

    https://www.marmai.fi/uutiset/mtv-n-liikevaihto-kaantyi-kasvuun-ensimmaista-kertaa-kuuteen-vuoteen-tulos-yha-tappiolla-6758502

    MTV:n tulos selviää sen omistajan, ruotsalaisen Bonnier Broadcastingin torstaina julkistamasta tulosraportista. MTV:n liikevaihto oli viime vuonna 1 891 miljoonaa Ruotsin kruunua eli noin 180,1 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 MTV:n liikevaihto oli 1 732 miljoonaa kruunua eli noin 165 miljoonaa euroa.

    MTV:n ja sisällöntuotantoyhtiö Mediahubin yhteenlaskettu tulos vuonna 2018 oli 20,6 miljoonaa euroa tappiollinen. Edellisenä vuonna tappiota kertyi 22,6 miljoonaa euroa.

    Yle-vero 2019
    https://www.veronmaksajat.fi/Palkka-ja-elake/Veroprosentit/Yle-vero/Henkilöiden

    Yle-vero on 0–163 euroa vuonna 2019 tuloista riippuen. Veroa maksetaan vain 14 000 euroa ylittävistä puhtaista tuloista. Enintään 14 000 euron puhtaasta tulosta veroa ei peritä. Verokanta on 2,5 prosenttia.
    Yle-veron maksukynnys on palkkatulon osalta yleensä noin 14 750 euroa ja eläke- tai päivärahatulon osalta noin 14 000 euroa. Yle-veron maksimin 163 euroa maksavat henkilöt, joiden palkkatulot ovat vähintään noin 21 270 euroa vuodessa tai eläke- ja päivärahatulot noin 20 250 euroa vuodessa.
    .
    Yhteisöjen Yle-vero
    Yleisradioveroa maksavat myös elinkeinotoimintaa tai maataloutta harjoittavat osakeyhtiöt ja muut yhteisöt kuten osuuskunnat. Yhteisö ei kuitenkaan maksa Yle-veroa, jos sen verotettava tulo on alle 50 000 euroa.
    Yhteisöjen Yle-vero on 140–3 000 euroa. Yhteisön Yle-vero on 140 euroa lisättynä 0,35 prosentilla 50 000 euroa ylittävistä verotettavista tuloista.
    Veron enimmäismäärä 3 000 euroa on maksettava, kun yhteisön verotettava tulos on 867 142 euroa tai enemmän. Yhteisön Yle-vero on verotuksessa vähennyskelpoinen kulu.

  7. Persut saivat kyllä todella reilun näkyvyyden ja kuuluvuuden Ylellä. Ei ole mitään pohjaa väittää että heitä olisi näissä vaaleissa tipan vertaa syrjitty. Se faktantarkistusjuttu parodiateoksesta oli toki vähän outoa, mutta sekin satoi samaan laariin.

    Politiikan toimituksesta ei ole isompaa valitettavaa, vain pienempää. Isompaa valitettavaa on siitä määrästä miljoonia mitä laitetaan urheilukisoihin, tai se että yli 20% rahasta menee ruotsinkieliseen tuotantoon. Yle voisi pienentää budjettinsa puoleen ilman että he menettäisivät asemaansa asia-, kulttuuri- ja uutismediana.

  8. En minäkään ole havainnut viime aikoina syrjintää, vaan silloin harvoin, kun olen Yleä seuraillut, niin olen ajatellut, että kappas vain, Yle on saanut tasapainonsa takaisin.

    1. Hölmölän Sanomathan on yksityisrahoitteinen, joten sillä ei ole samanlaista vastuuta jutuistaan kuin Ylellä. HS voi vaikka juhlia ruotsalaisten päivää kerran kuussa ja jättää suomalaisten juhlat juhlimatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *