Britanian brexcit alkaa oleen jo farssi

Kuinka pitkälle tuo kerjäämis projekti voi mennä,  Pääministeri May käy kerjuulla euussa ja koittaa kerjätä omalle maalle etuja jotka ei asiaan kuulu

Jo se että britit itse valitsi eron euusta antaa kuvan maasta nyt ku se ei tunnu olevan lainkaan asian ydin vaan se on vain oma etu .

Onko briteillä edes pääministeriä joka olisi uskottavalla puolella vaan onko joku muu asia hänelle tärkeämpi kun uskottavuus .

No aina siellä on ollut saman kuvion pääministereitä ettei nykyinen ole lainkaan ensimmäinen tuskinpa edes viimeinen .

Mutta tuo iltalypsy Mayn taholta on liikaa kun he itse ovat eron päättänyt n vuosi sitten . seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

16 Replies to “Britanian brexcit alkaa oleen jo farssi”

 1. Britannian Brexit on varoittava esimerkki siitä mitä tapahtuu jos yrittää päästä pois koalitiosta nimeltä Euroopan unioni. Jos Britannian kaltainen valtio ei tahdo päästä irti EU:sta, miten sitten pienempi valtio….
  Toisaalta tämä tosiaan hillitsee EU:n troikan suunnitelmia liittovaltiosta.
  Itse EU olisi ihan jees, mutta yhteinen valuutta oli virheliike. Ja Suomelta oli paha virhe liittyä rahalittoon.
  Muistan kuinka pääministeri Lipponen jyrisi, että Suomi menee EU:n kovaan ytimeen, tarkoitti rahaliittoa, ja veroministeri Sauli Niinistö nyökytteli taustalla.

  1. Kyllähän britit irti pääsisivat samantien, mutta kyse on iltalypsystä ja perusteettomien etujen kähmimisestä muiden kustannuksella, mikä ei onnistunutkaan oihan kuvitelmien mukaisesti.

 2. Mikään ei estä niitä hakemasta lisää aikaa lokakuussa. Sanat ja teot ei kohtaa molempien kohdalla.

 3. Kun EU on päättämätön, niin mikään ei estä maita rikkomasta sääntöjä. Suomi siitä rasittava, että ei ajeta omaa etua ja rikota sääntöä jos siitä on meille hyötyä.

 4. Ei May mitään lypsä vaan kysymys on lisäajan saannista. Brittien parlamentti ei saa minkäänlaista päätöstä aikaan. Mayn esitäämässä ja parlamentin jo monesti hylkäämässä sopimuksessa Briatnnia olisi eronnut EU:sta mutta säilynyt tulliunionissa. Sopimus ei ole kelvannut ns. kovaa brexitia vaativille, he pelkäävät, että sopimus jättäisi Britannian jotenkin EU.n sääntöjen alaisuuteen erosta huolimatta. May on siihen saanut jonkun julistuksen lisäykseksi EU:lta, mutta kovaa brexitia haluaville sekään ei ole riittänyt. Toisaalta oppositiossa oleva Työväenpuoluekaan ei ole tukenut Mayn mallia. Nyt May sai taas lisäaikaa lokakuun loppuun, mutta britit voivat jättää EU:n vaikka ensi viikolla jos vain saavat itse sovittua asian, eli hyväksyvät joko Mayn sopimuksen tai eron ilman sopimusta eli kovan brexitin. Kun kummallekaan mallille ei riitä enemmistön tukea niin Britannia on jumissa.

 5. On tolla Englannilla järkyttävän huono herraonni. Tää farssi alkoi yläluokkaisesta pellestä nimellä David Cameron. Seuraajaksi tuli naispuolinen pelle.

  1. Meininki on kuin Monty Python Show, helevetin moista kailotusta siellä ylä ja alahuoneessa, ei mitään päätöksiä, pellavapäisiä ja kaljuja punanaamaisia sikaniskoja … ei ymmärrä tuota ei…

Kommentoi