Saa sanoa kuka mitä haluaa mutta jopa niille jotka sanoo ettei ihminen tarvitse lihaa puhuu kyllä silkkaa luuloa
Nuot kaikki mitä vois miettiä ovat pahan makuisia ja niillä ei maailman ilmastoa paranneta mssään kohtaa
Lihalle minun ei tarvii paljonkaan tehdä paljon kun siitä saa helpolla hyvää ruokaa
Noista ihme sörsseleistä pitää tietää mitä maustetta niihin laittaa sillä muutoin ne ei maistu millekkään ovat maultaan kun lasi vettä ja lumipallo
Ja joulu ilman kinkun tuoksua ei ole mistään kotoisin niin se vaan on oikeasti seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast
Miksi kinkku on hyvää? Siksi, että liha luun vieressä on maukkainta. Pätee naudassa, possussa ja kanassa. File on mautonta, vaikkakin on mureaa ja kallista.
Ja entä kinkun tuoksu se on sellasta jolle ei fileistä löydä vastaavaa terv tepivaari
Juu, niin syön minäkin, enkä huoli mitään itikoita, enkä heinäsirkkoja.
Non on eikä ole minkään asteen tarkoitusta muutella hyviksi todettuja tapoja terv tepivaari
Minä syön kanaa, punaista lihaa en oikeastaan enää kuin harvoin joskus ravintolassa.
Jos joku muu tekee toisin, se hänelle suotakoon.
Juuri noin on asia ja aion jatkaa molempien lihojen syömistä sekä punaista että valkoista elikkä kanaa ja sikaa ja nautaa
Kun miettii m kurkia ja joutsenia kokonsa puolesta ne ovat samaa kokoa mutta kurki kehittyy paljon nopeammin kun joutsen johtuen moni puolisesta ravinnosta
Kurjet syövät kaikkia eteen tulevaa joutsen ei paljon muuta kun vesikasveja ’Vois sanoa että samaa se ihmislle tekee terv tepivaari
Minä syön punaista lihaa pääosin ihan maun vuoksi.
Toki siitä 80% on riistaa, mutta loput muuta punalihaa.
Lisäksi toki syön kanaakin eri muodoissaan, mutta kalkkunaan en ole tykästynyt.
Varmaan siitäkin saisi syötävää, kun se paistaisi jenkkityyliin kiitospäiväreseptillä riittävän kosteana ja kastikkeella kosteutettuna.
Sian ja villisian ribsit ovat herkkua, mutta saa sellaista maukasta peurastakin.
Vegeuskovaiset saavat vapaasti syödä heniään, kunhan eivät jäkätä niistä minulle.
Salaattia erilaisissa muodoissa syön lihan lisukkeeksi, mutta vegaaniksi en todellakaan ryhdy ja vielä vähemmän sellaiseksi tekopyhäksi saarnaajaksi, mikä jatkuvasti jäkättää julkisuudessa suomalaisen varsin ilmastoystävällisesti tuotetun lihan ilmastosyyllisyydestä.
Noin on en katso että rehuilla tulisi toimeen ja kokemusta siitä nyt on olipa kokemus sinnsä kun laihdutin
Paino putosi 98 kg 72 kg samalla meni lihas voima nolliin jotenka olisi hyvä kun ei kehuttas vegaani sapuskaa siihen pitää myös opastaa
Mutta riistaa on ollut minullakkin nyt vaan tuo esim villi sika on ollut kortilla kun Eestistä en ole voinut sitää tuoda omaan käyttöön tuon sika ruton vuoksi jotenka kun pakastimesta kohta loppuu se niin en maksa Suomen hintaa terv tepivaari
Märehtijä syö heinät, ihminen syö märehtijän. Sillä on eletty tuhannet vuodet.
Lihan voimalla minunkin lapikkaani heiluvat; kalakin on muutoin lihaa. Kasviksia ja juureksia kuuluu ruokavaliooni runsaasti, aina aamiaisesta lähtien. Huomeniltaiseen särän paistamiseen kuuluu siihenkin juureksia melkoisesti lampaan ohella.
Noinhan se liha on oikeasti kala on lihaa onpa vaan vaaleampaa kun possun mulla on ohjeena syökää kaikkia mutta vähän kerralla
Fanatismiin ei syödessä ole tilaa terv tepivaari
Isäni usein muisteli poikavuosiensa ankaraa, raskaiden töiden leimaamaa karua elämää maatilalla. Kertoi että varsinkin talvisaikaan piti ruuan olla niin rasvaista että suupielistä saattoi rukkaset rasvata. Siinä ruokavaliossa liki ainoat vihannekset olivat peruna ja sipuli. Ruokajuomina ksittelemätön maito suoraan navetasta, vaihteluksi kokkelipiimä Savosta kun oli lähtöisin.
Itse olen kaikkiruokainen siinä uskossa että sellaiseksi on luonto ja evoluutio ihmisen vuosituhansien saatossa muokannut.
Herra Ylpön neuvo on vieläkin pätevä syökää ja juokaa mutta kaikkia vähän
Mutta ei pelkästään yhtä laatua jota vegaanit ajaa ne ei ole ihmiselle parhaaksi vaan tuhoaa enemmän terv tepivaari
Näin minä Matti olen kohdaltani ruokatottumukseni muokannut. Kasviksista saadaan kuin myöskin juureksista tarpeellista kuitua elimistöömme. Varsinkin meidän Mokamme suhteen huomasin, että se tietyissä paikoissa söi tiettyä ruoholajiketta; ilmeisesti penslatakseen suolistoaan.
Aikanaan kun ajoin pitkiä, satoja kilometrejä pitkiä kilpailuja koiravaljakoilla; Kaksi asiaa olivat tärkeitä, kuivattu papaija (hillitsi nälkää ja janoa) ja läskinen palviliha, niillä pärjäsi.
Jos syö liikaa lihaa, jossa on nitriittiä säilöntäaineena (lihan punainen väri) saattaa ruveta pieremään verta.
Turhaa höpinää jos lihasvoima menee on suurempivaara itselle ja olen sanonut että syökää mutta kaikkia vähän kerralla
mitkään pavut ei korvaa lihaa terv tepivaari
Eipä tuo lihan punainen väri mistään nitriiteistä johdu vaan myoglobiini-proteiinista, sitoo happea lihan pintaan.
Nitriitti on typpiyhdiste ja sitä käytetään botulismilta suojautumiseen.
Kasveissa ja juomavedessäkin on nitraattia vaihtelivasti. Nokkonenkin sisältää arvokkaita aineita, mutta myös nitraattia. Muistaakseni punajuuren kanssa on samoin. Nitraatti muuttuu elimistössä nitriitiksi, joka on syöpävaarallinen aine. Tampereella ainakin Centrum myi ammoin tautisen punaista lihaa. Harmaa olisi terveempi väri.
Nitriitistä se punaisuus kuitenkin johtuu.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Natriumnitriitti
Pelkkää höpinää vailla alahuulta syön silti lihaa no etupäässä harmaa suolattua ja alan olen 99.9 % itse hakenut nässyltä terv tepivaari
Ei kaikkea tietoa ihan netistäkään saa, asiakokonaisuus pitää myöskin ymmärtää. Lihan punainen väri johtuu myoglobiinista, lihan omaa valkuaista. Sitä ei lisätä. Nitriittiä (E 250, natriumnitriitti) lisätään lihan hapettumisen hidastamiseksi. Tuoreessa joulukinkussa, koskee muitakin raakoja lihatuotteita, ei E250 saa lisätä. Vain puolivalmisteisiin ja lihajalosteisiin sitä voidaan lisätä.
Tyhjiöpakkaus lisää lihan säilyvyyttä ja estää botuliinin kasvua mutta liha pitää säilyttää alle +3 astetta, mieluiten pakastaa.
Lohikalan punainen väri johtuu esim kirjolohen rehuun lisätystä betakarotiinista (E160a lisäaineesta). Villi lohi, jonka ravintoon kuuluu mm äyriäisiä, mm katkoja ja grillejä on voimakkaan punertavaa. Esim Perämeren villi lohi on miltei harmahtavaa, korka siellä ei juurikaan äyriäisiä tavata.
Botuliinin suhteen kylmäsäilytys ja tyhjiöpakkaaminen toimivat kuten lihassakin.
Oletan, että nitriittiä laitetaan etenkin muoviin pakattuun lihaan ja kalaan, koska nitriittiä käytetään ensisijaisesti botuliinin torjuntaan. Tyhjiöpakatuissa tuotteissa ei ole happea myrkyttämässä botulinium-bakteeria, joten sitä myrkytetään nitriitillä.
Nitriitit eivät ole myrkkyä, ihan ihmisen oman kehonkin tuotteita, nimittäin juomavedestä ja kasveista saatava nitraatti muuttuu elimistössä typen suoloiksi, niriiteiksi. Jos ravintoon lisätään tolkuttomasti natriumnitraattia, ei se kyllä hyvää tee terveydelle.
Turhaa on minulle tuota härkäpapu keksintöä syöttää en syö vaan syön lihaa edeleen en muuta tapojani terv tepivaari
Ei ollut tarkoitettu yksin jääräpäille tuo tieto.
Muutkin voivat lukea.
En ole jääräpäiinen mutta kun menetät lihas voimasi eka kerran kysyn sitten kun sadan metrin matkalla kävellen joudut pitään paussin
Ja syynä vin se että et ole syönyt lihaa nii minulle kävi
Jotenka voinet kertoilla vaikka itselles näitä vääriä tietojasi terv tepivaari
Vai et ole jääräpäinen? Siis humoristi?
Nitriitin määrälle on luotu raja-arvot, joita ei kannata ylittää. Itse ajattelen vähentäväni muovisten tyhjiöpakkausten ostoa, vaikka muistelen Snellmanin mainostaneen tuotteidensa nitriittömyyttä.
Taisi jo mummoni 1960 -luvulla seurata nitriittiuutisia, koska arveli naapurin syöpäkuoleman aiheutuneen naapurin runsaan puoleisesta makkaransyönnistä.
Olen siis ollut asiasta tietoinen vuosikymmeniä. Lisäsin nitraattilihaa ravinnossa, kun S-kauppa aloitti ilta-alen. Mutta tänä vuonna olen tehnyt parannusta.
Mage mulle jääräpää nimitys on aivan muuta se ei ole minkään asteen humoristi
Ja minulla on suoraan tuottajalta kinkku en osta muualta ja se on harmaasuolattu
Mutta kaikessa pitää olla järki mukana ei sitä tarvii syödä kilo tolkulla kerralla
Herra Ylpön neuvo syömiseen on hyvä syökää ja juokaa kaikkia mutta vähän kerralla
Mitä taas tulee makkaran syöntiin viime kesänä meni vajaa kaksi pakettia neljän makkaran kpl
Ja söin ne kesän aikana ei ole ollut minulle mikään nitriitti vaivaksi
Muttta mitään vegaani ruokaa en enää syö oli karmee kokemus lihas voiman menossa ja teki työtä että olen sen saanut palaan terv tepivaari
Tuntuu siltä, että Centrumin lihan punaisuutta oli edistetty nitraamalla. Millä tavalls tyhjiöpakkaus suojaisi botuliinilta? Botuliinihan muodostuu hapettomissa olosuhteissa.
Muutaman viime vuoden aikana om tullut syötyä niin paljon nitriittiä, että taidan laatia testamentin valmiiksi.
Seuraavassa lisää pohdiskelua nitriitistä:
https://ruoka-ja-kritiikki.blogspot.com/2011/08/natriumnitriitti-e250-turvallinen.html?m=1
Jos nyt et sattumoisin tiedä, että tyhjiöiminen poistaa pussista ilmaa = happea. Kotikonein ei täysin tyhjiä pakkauksia saada mutta ammattikäyttöisillä päästään melko hyvään tulokseen. Kun sitten tyhjiöidyt pakkaukset pakastetaan; mahdollinen botuliini ei lisäänny
Meillä on saksalainen Lava-200, jolla voidaan tyhjiöpakata myöskin purkkeihin. Melkoinen kilomäärä tulee kalasta ja lihasta, joita olen tyhjiöpakannut, joko pakkaseen tai sitten savustuksen esikäsittelyyn ja graavaukseen, kuin myöskin kylmäsavustuksen pakastesäilöntään.
Se, tuo tyhjiöpakkaus on hyvinkin kannattavaa; ei vain kannata olettaa, että n 50€ vakumikone tekee kunnollista jälkeä; se tekee 50€:n koneen mukaista pakkaustulosta.
En ole tullut ajatelleeksi, että lihatuotannossa, edes jalostuksessa nitrattaisiin (metallin pintakäsittely).
Kaikkihan on mahdollista jos kaikki tieto hankitaan pelkästään netistä, tai siis oletettu tieto ilman käytännön kokemusta.
Kyllä sitä nitraamista teki kaikki kappaketjut aikanaan en silti lopeta lihan syöntiä
Jos ihan kaikkeen suhtautuu niin että jos syöt kuolet sihen no joka tapauksessa tulet kuoleen syöt ihan mitä vaan
Kaikessa fanatismi on huono asia terv tepivaari
Olen omalla kohdallani huomannut että kotitekoisissa lihapullissa käy pierettämään ranskalainen sipulikeittoaines, eikä jauheliha/kananmuna. Mutta hyviä ovat lihapullat.
Noinkin voi käydä käytä sipuli keittoa vain puolipussia sekin auttaa terv tepivaari
Taisi eilen sittenkin tulla se kuuluisa joulunajan ”ruokapaniikki”; loppuu ruoka.
Tuli sitten naapurista ostettua tuota ”köyhien ruokaa, rimpsulihaa”. Maustoin eilen Poppamiehen rubissa ja aamun valjetessa, savustan. Se on sitä Heikin mainostamaa ”luun vieressä liha on makeinta”, vaan sen rimpsulihan historia näillä seuduin on aivan toinen; se oli halpaa.
Happi on botuliini-bakteerille myrkkyä, joten sen poistaminen tyhjiöpakkauksesta on kyseiselle bakteerille suosiollista.
Sanoisin, että kannattaisi ehkä hankkia tietoa ihan käytännön tasoltakin. Tyhjiöiminen ihan oikeasti lisää säilyvyyttä ja sen ohessa kylmäsäilytys. Onko tämä nyt niin vaikeata ymmärtää>?
n hyvä että saan hyvää ja puuhdasta lihaa kinkun muodossa
Mun puolestani saat syödä härkäpapujas se olkoot sun oma asia minä en niihin koske terv tepivaari