27 vastausta artikkeliin “Tuhoase 5G”

  1. Voit Kyuu varmaankin valottaa asiaa vähän tarkemmin, koska osaat asian tyrmätäkin!? Faktoja PLS!

 1. 5G on tulevaisuutta, Suomessakin suunnitellaan jo seuraavaa 6G verkkoa, tässä ei ole mitään ihmeellistä.

 2. Harvoin tulee ajatelleeksi, miten valtaisa määrä kulkee sähkömagneettista informaatiota jokaisessa huoneessa. Puuttuu vain välineitä sen informaation nappaamiseksi ymmärrettävään muotoon.

  1. Enemmän tulee jatkuvasti avaruudesta ja ympäristöstä kuten luonnosta erilaista säteilyä jne, kyllä tässä ollaan turhan päällä tälläisiä miettiä, foliohattuja myytävänä.

 3. On aivan totta että sähkömagneettista säteilyä todellakin liikkuu täältä jatkuvasti. Toki siitä merkittävä osa on luonnollisista lähteistä. Semmoinen tekninen laite kuin aurinko vaikuttaa asiaan muun lomassa.

  On myös totta, että varhaiset mobiililaitteet, ensimmäiset matkapuhelimet, säteilivät aika hurjasti, lähetystehot olivat kovia. Kun ymmärrämme terveydestä paremmin, emme ikipäivänä sallisi moisia laitteita enää. Elektromagneettisen säteilyn vaarat on tiedostettu. Yleisin elektromagneettisen säteilyn terveysvaara on ihon palaminen auringossa – ei mikään sähkölaite.

  5G-verkkojen oleellisin muutos on se, että tukiasemia on enemmän, tehot ovat pienempiä ja tajuudet ovat sellaisia jotka läpäisevät ihoa aiempia heikommin. Toisin sanoen, niiden potentiaaliset terveysvaikutukset ovat monin tavoin selvästi heikompia kuin aiemmissa teknologioissa.

  Tietenkin tutkimus jatkuu. Se on tieteen tehtävä koko ajan tutkia ja selvittää. Turvapykälät myös kovenevat jatkuvasti, valvonta lisääntyy.

  Langattomien teknologioiden vaarat ovat huijareille mahtava paikka, samoin kuin ydinsäteilykin. Ei siksi että niissä olisi vaaraa, vaan siksi että säteily on näkymätöntä. Näkymätön uhka on hemmetin helppo myydä pahaa aavistamattomille ihmisille. Ja korostan sanaa myydä sillä tämä huijaus saa suurta vettä myllyyn vain ja ainoastaan rahan tekemisen takia. Toki moni uskoo ja jakaa vilpittömästi, mutta taustasyy on puhdas ahneus eikä tippaakaan mitään muuta.

 4. 5G:stä noussut niin paljon hälyä ja varoituksia että pysyn varmaan suosiolla 4G:llä ja annan muitten käyttää.

 5. John, vaikka toimin alalla, en aio itsekään 5G:hen mennä. Se ei tuo minulle mitään etua. Osaan nimetä paikkoja joissa se tuo etua mutta arkinen elämä ei ole yksi niitä. Se ei korvaa kiinteitä yhteyksiä, eikä paranna perustason mobiiliyhteyksiä. Toki joku päivä jokainen mobiililaite on 5G eikä 4G, mutta ei ole kiirusta.

  Terveysnäkökulmasta se on aivan yks hailee säteilyn kokonaismäärien kannalta onko sinulla 5G-puhelin taskussa vai ei. Saat tasan yhtä paljon säteilyä.

  Jos haluat välttää säteilyaltistusta…
  1. Suojaa ihosi auringolta
  2. Vältä lentomatkustamista
  3. Tarkista kotisi radon-pitoisuus

  Jos tuota listaa jatkaisi, mobiililaitteiden uhka ei mahdu muutamaan sataan ensimmäiseen kohtaan.

 6. Yritän ymmärtää Kyuu kiihkosi tässä asiassa, mutta saattaapa omiinkin tuloihisi vähän vaikuttaa po. ala!? Olisihan se katastrofi, jos digitaalinen maailma torpattaisiin, eikä näitä härpäkkeitä enää käytettäisi!

  Aloituksen toisessa videossa kerrotaan ja visuaalisesti näytetään, millaisessa hämähäkinverkossa elämme piakkoin!
  Ketään ei jätetä osattomaksi tulevasta ihanuudesta!

  1. Tosiasia on, että tuon ensimmäisen videon tekijä on tietyn kuvitelman seuraaja ja ilmeisen tietämätön asiasta muuten.
   Toisessa videossa jauhaa uskoaan jonkin uskonlahkon edustaja.
   Kummankaan nimeä tai koulutusta ei jostain syystä esitetä, mikä on ihan ymmärrettävää.
   Tämä 5g ei sinänsä käsittääkseni vaikuta verkkobisneksen tekijöiden tuloihin, vaan pelkästään operaattoreiden kassaan.
   Digitaalista maailmaa ei torpata, joten se huolesi Vallaton on turhaa.

 7. Veikko, minä toimin tietosuojala-alla ja tietojärjestelmäarkkitehtuurissa. Minulla ei ole suoria tai epäsuoria omistuksia mihinkään mobiilioperaattoriin enkä saa palkkaa senttiäkään enempää ostettiin maailmassa sitten 1 tai miljoona 5G-laitetta. Näiden pääasiallinen käyttö on teollisuudessa, infrassa ja logistiikassa. En toimi millään näistä aloista.

  Mutta jotta voin tehdä tietojärjestelmäarkkitehtuurin töitä, minun täytyy tuntea mobiiliteknologiat. Minun täytyy tuntea taajuuksien ja teknologioiden ero. Jokainen fysiikan lakeihin perustuva fakta toteaa 5G:n olevan harmittomampi kuin 4G:n. Kerroin myös selkeästi mihin nämä pelotteluvideot perustuvat, keino on näkymättömän uhka ja motiivina on raha. Keinot ovat klassisia.

  Minulla ei ole mitään tarvetta asiasta inttää. Jos haluat uskoa homeopatiaan, sinulla on siihen oikeus. Jos haluat pitää 5G:tä uhkana, sinulla on siihen täysi oikeus. Ei sitä ihminen rakastumisenkaan tarvitse tieteeltä lupaa. Minulla ei ole mitään tarvetta koittaa uskotella kenellekään mitään. Tässä kohtaa haitatkin ovat pieniä. Jos joku ei halua 5G-puhelinta, hän ei siitä kärsi mitenkään. Hän ei toki myöskään välty 5G:n säteilyltä näin toimien.

  Sanon hyvin usein blogikeskusteluissa jos en tunne jotain aihetta. En tunne ilmastotieteitä, en sotatieteitä tai montaa muutakaan asiaa. Mutta tietoverkot, ne minä tunnen.

 8. Tiedoillani en pysty leuhkimaan, mutta ihmetyttää se, että on satoja professoritason tietäjiä, jotka varoittavat 5G.sta.
  Mistäpä sen oikeasti tietää? Jotkut ”viisaat” lähettävät miljardeja dollareita miljardien kilometrien päähän tutkimaan vanhaa lumipalloa! 😮
  Toiset viisaat haeskelevat uutta palloa, johon voisi muuttaa, koska Hawkins sanoi, että on pakko muuttaa, koska tämä nykyinen pallomme tuhoutuu!!!!! 😮 😮

 9. Veikko, kun on ammattikunta jossa on kymmeniä miljoonia, ei vaadi paljoakaan saada siitä promillen palanen jotka ovat enemmistön kanssa eri mieltä. Onhan lääkäreitä jotka vastustavat syövän hoitamistakin.

  Tiedemies ei sano että säteily on vaaratonta. En minäkään niin sano. Sanon vaan että 5G-teknologiassa se on vähemmän vaarallista kuin 4G:ssä, ja 4G:ssä se oli vähemmän vaarallista kuin 3G:ssä.

  Wanhaakin radioteknologiaa harrastanut tuntee signaali-kohinasuhteen sekä sen miten signaalin vahvistaminen voi herkästi lisätä kohinaa enemmän kuin signaalia. Yleisten langattomien WLAN-verkkojen rakentaja ymmärtää että sisätiloissa usein 10-20% teho on tapa nostaa nopeutta. Kotien WLAN-verkoissa teho on aina 100%, yrityksissä ja suurissa tiloissa pienempi koska teho ei paranna signaalia.

  Ja mitä herkempi vastaanotin on, sitä vähemmän tarvitaan tehoa. Mitä vähemmän tehoa, sitä vähemmän virrankulutusta. Mitä vähemmän virrankulutusta, sitä pidempään kestää akku ja sitäkös myyntimiehet haluavat.

  1. Kyuu: ”Mitä vähemmän tehoa, sitä vähemmän virrankulutusta. Mitä vähemmän virrankulutusta, sitä pidempään kestää akku”

   Näin on.

   Minä kehitin noin vuonna 1994 radiopuhelinperheen sotilaskäyttöön. Lähtökohtanani suunnittelulle oli nimenomaan pieni tehonkulutus akusta, jotta akku kestää pitkään. Sitä piti myös pienin muutoksin voida valmistaa laajalla taajuusalueella, kun halusin, että sen häirintä ei olisi helppoa – esimerkiksi kaukolaukaisinkäytössä, eikä salatussa dataliikenteessä.

   Jännä juttu, että nyt neljännesvuosisata myöhemmin uudet radiopuhelimet vievät akusta suuremman tehon kuin ne minun ikivanhat, mutta edelleen toimivat.

   1. Ihan edelliseen kommenttiin viitaten, vaikka avauksesta poikkeaakin (uskonnollissävyinen), noista sotilasradiopuhelimista; omaan yli 25-vuotisen kokemuksen noiden laitteiden käytöstä (puhe-/sähkötysradiot), sen lisäksi vielä VHF-radioiden käyttö (luvanvaraista), ei tuo kehitys kovin sotilaskäytössä olevien puheradioiden tekniikassa näin kotimaisessa mielessä kovinkaan edistyksellistä liene.
    Muistan hyvin Panut, Topit/Tykot, jopa Handytookit.
    Jos joku yksityinen firma haluaisi kehittää aivan uuden sotilasradion; leinisi parasta alkaa kehitellä ikiliikkujaa.
    Suuret kansainväliset toimijat ovat kehitelleet omat formaattinsa ja sitten lisenssioinnin kautta kansallisesti voidaan tehdä muutoksia, kuten Suomessakin.

 10. Jos kerrsotalossa asuu niin ainakin on verkkojen keskellä. Kun tuota listaa katsoo, niin naapurien verkoissa näyttää olevan jopa suurempi voimakkuus tällä kohtaa kuin omassani. Kaikenlaisia epäilyjä tuon säteilyn eli radioaaltojen terveysvaikutuksista on esitetty, mutta varmoja tuloksia ei liene. Eniten kai on varoiteltu siitä, ettei lasten pitäisi pitää kännykkää korvalla. Siitä ei nykyisin olekaan vaaraa, vai koska olet viimeksi nähnyt jonkun lapsen käyttävän kännykkää puhelimena? 🙂

 11. Minun ipad vaatii normikäytölläni, runsaan viikon välein. Laite on n neljä vuotta vanha.
  Toisaalta; erilaisia varavirtalähteitä on saatavilla, alle 50€ kustannuksin. Omani on 20 000mAh ja se riittää n 8-10 lataukseen. Siis en edes reissuissa ole riippuvainen verkkovirrasta. Laitteeni painaa 450g ja on kooltaan suurin piirtein puhelimeni kokoinen, sisäänrakennetut johdot (Aplen 6+ liittimin), joskin paksuus on 30 mm. Hyvä laite.

 12. Ymmärrän kyllä, että on kiva, kun on kaikkia kivoja härpäkkeitä, joilla leikkiä, mutta!
  Esim. kaikille lääkkeille on pakko tehdä suuri määrä turvallisuus yms. testejä, vaikka niitä ei olekaan tarkoitus syöttää, muuta, kuin sairaille.
  5G pakotetaan kaikkien ottamaan täysin testaamatta onko siitä haittaa esim. perimälle, aiheuttaako se syöpää, hermostollisia sairauksia yms!
  Antenneja tulee kaikkialle ja taajaan. Autot ajavat niiden avulla, ihmisiä seurataan kaikkialle!
  Tiedehenkilöt ja lääkärit varoittelevat näistä! Aiheuttaako säteily hyönteisten katoamisen, sen kautta lintujen kadon? Loppuuko viljely/ruoka, kun ei ole pölyttäjiä?
  Miljardeja laitetaan sotavehkeisiin ja ihmiset kuitenkin hävitetään ”ilma-aseilla”!

  Ps. Allekirjoita adressi! https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3844

 13. Elän itseasiassa elämäni vaihetta, jossa kaikki tuntuu olevan järjestyksessä.
  Minua eivät rasita pedon merkit, ei 5G, eivät tulevat vaalit, ilmastonmuutoskaan ei kuulu huoliini.
  Huolenaiheeni 1. on kalaston hyvinvointi meidän järvissämme, saadaksemme kunnollista kotimaista kalaa pöytään, 2. on vähäosaisita huolehtiminen, …. siinä tärkeimmät.

 14. Niinhän se tuntuu olevan useimmilla, kun ikää tulee, myös minulla, mutta se luonto olisi hyvä säilyttää myös lapsillemme ja heidän jälkeläisilleen!
  Mielestäni ns. ilmastonmuutoksellakin sumutetaan, ettemme kiinnittäisi huomiotamme olennaiseen!

 15. Veikko, olet väärässä. 5G:n elektromagneettinen osuus on yksi maailman testatuimpia aiheita. Sitä on tutkittu, pitkään ja lyhyesti, uusia ja vanhoja tutkimuksia. Vaikka signaali on toki 5G:ssä uutta, fysiikan lait siinä ovat vanhoja. Signaalin sisällön muutos ei muuta elektromagneettista spektriä tai tietyn taajuuden sisäisiä ominaisuuksia.

  Se, että 0,01 promillea jonkun ammattiryhmän jäsenistä haluaa tehdä bisnestä puhumalla hevonpuppua, ei tee jostain asiasta vaarallista.

  Tässä asiassa kansalaisaloitteen sisältö on yksinkertaisesti valheellista. 5G on kyllä aika turhaa tekniikkaa ihmisille, mutta terveyden osalta se on suuntaus parempaan, ei huonompaan. Se on yksinkertainen fakta, joka perustuu fysiikan lakeihin ja tieteeseen jota on tutkittu jo toista vuosisataa.

  Mutta jos siihen ei halua uskoa, ei toki ole pakko. Heitän vain tämän vastapallon: mitä iloa siitä saa että lisää stressitasojaan suotta?

  1. Tekniikkaa mitenkään tietämättömillä on massiivisia kammoja.
   Eräs kuuluisa esimerkki oli autojen tulo, kun kaiken maailman pelkääjät väittivät, ettei ihmiselle ole terveellistä tai edes sallittavaa kulkea niin nopeasti.
   On se maailma niin vaarallinen…

 16. ”On se maailma niin vaarallinen…”

  Tosi on, että monet on jopa kuolleet!
  Silti kuolisin mieluimmin terveenä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *