Moderni 2020-luvun kansanrintama

Tuulentupien rakentelun mestarismies, mainostoimisto-Jungner, esittää tulevaisuuden Suomen politiikan kahden blokin, oikeiston ja vasemmiston kamppailuna. Näennäisen realistinen kuva, mutta kuitenkin vain tuulentupa. Kahtiajakoon ja poliittiseen sisällissotaan kansa ei terveen aineksensa vaikutuksesta sorru.

Ratkaisu on nyt kuten usein ennenkin kansanrintama, moderni kansanrintama. Sen runko on sama kuin ennenkin SDP – Keskusta. Kuitenkaan Keskusta ei kutistumisensa takia ole enää rintaman toinen pääjalka, vaan sen paikan ottaa Kokoomus. Tämä edellyttäen että Kokoomus pystyy sisäisesti tekemään 1930-luvun ”paasikivet” ja hylkäämään Perussuomalaiset kuten Paasikivi toimi IKL:n suhteen.

SDP + Kokoomus + Keskusta – siinä 2020-luvun moderni kansanrintama. Koalitio ei parlamentaariseen enemmistöön tarvitse eikä sen pidä missään nimessä liittää itseensä ainoatakaan täytepuoluetta soppaa hämmentämään

Uudella kansanrintamalla on edessään vähintään yhtä riitaisa ja erimielinen taival kuin vanhallakin mutta myös vähintään yhtä komeat saavutukset.  Teesi  –  antiteesi  –  synteesi.

 

 

12 vastausta artikkeliin “Moderni 2020-luvun kansanrintama”

  1. https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_valtioneuvosto

    Suomea on vuodeta 1977 hallinnut yleensä kolmen kopla : Kok, Kes ja sdp

    [ + ’täytepuolueet’ ]

    [ 1 .poikkeuksena 2003-2008: kes ja sdp]
    [ 2. poikkeuksena 2015-2019: kes , kok ja siniset]

    ***
    Hallitus on yleensä muodostettu kahdesta kolmen koplan puolueesta höystettynä pienpuolueilla.
    *
    Miksi neljäsosan suomalaisten äänistä pitäisi jättää kuulematta?

    Toivottavasti Suomessa mennään jatkossakin eteenpäin demokratian pelisäännöillä.

  2. Hmm…pari ikävä asiaa jää tässä huomioimatta ja ne ovat ajan kulku ja maailman muuttuminen.

    1. Kekkonen vihasi kansan yhtenäisyyttä vaarantavia voimia, kuten freudentalisteja kommunisteja ja isänmaallista kansanliikettä.

      Freudentalistit ajoivat kahden rotukasti politiinkaa.

      Kommunistit olivat kansallisvaltiovihamielisiä ja hautoivat kostoa.

      IKL edusti oppineistoa, joka älysi vihata frrudentalisteja ja kommunusteja. Mutta IKL:n syntinä oli kansaa jakava elitismi ja kansalaissodan perinne. Työväestö ei tykännyt.

      Kekkonen siis vaali kansakunnan yhtenäisyyttä eri keinoin eri olosuhteissa..

      ———

      Jos presidenttejä vertailee keskrnään, niin perussuomalaiset ovat lähinnä Koiviston perillisiä.

      Koivistoa äänestäneitä demareista on tullut PS:n äänestäjiä ja Kekkosta äänestäneistä keskustalaisista on tullut PS:n äänestäjiä.

      ——–

      Demaripuolue on jäsenistöltään vanhin, PS toiseksi nuorin vihreitten jälkeen.

      PS on työntekijöiden ja pienyrittäjien puolue. Ei siis mikään kansaa jakava puolue, vaan pikemminkin yhdistävä, eli ssattaisi olla Kekkosen ja Koiviston ihanne. Halosella oli havaittavissa kansallisvaltiovihamielisiä piirteitä, joten Halosen ihannepuolue PS ei ole.

      ——-

      Minun valtio-oppini mukaan työläisten ja yrittäjien puolue sopisi hyvin kansanrintamahallituksen PM -puolueeksi, mutta muut puolueet eivät näytä vielä sopeutuneen ajatukseen.

  3. Tuo kahden suurimman ja kolmannen sopivan malli on minullakin käynyt monesti mielessä. Tuo täytepuolueet ovat ostettavissa milloin minkäkin asian varjolla.

  4. Jos mietimme, mikä olisi ollut Koiviston vihakohteiden valikoima 1930 -luvulla, niin eiköhän se olisi ollut sama kuin Kekkosellakin.

    Rotufreudentalistit eli esihitleristit yrittivät jakaa asukkaat hallitsevaan germaanirotuisten kastiin ja hallittaviin pyöreäkalloisiin ja keltaihoisiin suomalaisiin. Natsit pitivät jakoa oivallisena ja olisivat SS-joukkoihinkin ottaneet mieluummin vain ruotsirotuisia.
    Koska Koivisto oli demokraatti, niin hän ei olisi rakastanut kahden kastin kannattajia varauksettomasti.

    Koivisto kammoksui kommunisteja Kekkosen tavoin.

    Myöskin IKL oli luonteeltaan kansaa hajoittava, koska se ei kunnioittanut demokrariaa. IKL:n kasvu kasvatti myös kommunistien määrää ja lisäsi heidän kansallisvaltiovihamielisyyttään. Joten IKL ei olisi käynyt Koivistollekaan.
    ——–

    Nykyiset kansallisvaltiovihamieliset ketkut näyttävät suosivan kaikkea sellaista, joka olisi omiaan hajoittamaan kansan yhtenäisyyttä.

    ———

    Koivisto oli Kekkosen linjalla siinäkin mielipiteessä, että kansalaisilla pitäisi olla malttia vaurastumiseen niin, ettei pistäsi kehityksen edellytyksiä mahaansa.

    Kaksikon periaate oli, että kansan hyvinvointi ja turvallisuus tulee asettaa kaiken muun edelle.

  5. jk : ”Puuta heinää ja persumainen kritiikitön ja rasimia sisältävä myyntipuhe”

    Jälleen jk:lta n.s. kommentti, jonka sisältö (lyhyt) on lähes kokonaan herjaavaa nimittelyä.
    .
    Jaa, että sisälsi rasismia ..

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/heikkisantala/136378-rkpn-rasismi-ja-rotuoppi/

    RKP:n rasismi ja rotuoppi

    Mage:

    Freudentalistit ajoivat kahden rotukasti politiinkaa.

    Demaripuolue on jäsenistöltään vanhin, PS toiseksi nuorin vihreitten jälkeen.
    PS on työntekijöiden ja pienyrittäjien puolue. Ei siis mikään kansaa jakava puolue, vaan pikemminkin yhdistävä, eli ssattaisi olla Kekkosen ja Koiviston ihanne. Halosella oli havaittavissa kansallisvaltiovihamielisiä piirteitä, joten Halosen ihannepuolue PS ei ole.

  6. Jospa nimittelyjen sijaan tutkisimme hieman asioita.
    *
    https://yle.fi/uutiset/3-9528779

    Tutkimus: Tällaisia puolueiden jäsenet ovat – keskusta ja SDP eläkeikäisten puolueita ja perussuomalaiset miesten

    Perussuomalaiset on miesten puolue

    Perussuomalaiset erottuu tutkimuksessa jäsenten suhteellisen alhaisella keski-iällä ja miesvaltaisuudella. Puolueen jäsenten keski-ikä (54 vuotta) on toiseksi matalin kuudesta suurimmasta puolueesta. Ja miehiä puolueessa piisaa. Tutkimuksen mukaan noin 75 prosenttia perussuomalaisten jäsenistä on miehiä.
    Puolueen jäsenistö jakaantuu tutkimuksen mukaan suhteellisen tasaisesti eri puolille maata.

    Jäsenistä työssäkäyviä on noin puolet, ja eläkeläisiä joukossa on noin kolmasosa. Työttömien osuus on perussuomalaisten jäsenistössä (11 prosenttia) suurin.

    – Tarkasteltaessa työssäkäyvien sosioekonomista asemaa havaitaan, että perussuomalaisten jäsenistöön kuuluu kohtalaisen paljon yrittäjiä, tutkimuksessa kirjoitetaan.

    Perussuomalaisten kotitalouden mediaanitulo on 3 000 euroa kuukaudessa.
    Kun työssäkäyvät jäsenet jaotellaan ylempiin ja alempiin toimihenkilöhin sekä työntekijöihin, on perussuomalaisilla eniten työntekijäjäseniä. Lähes 40 prosenttia jäsenistä on työntekijöitä, kun vasemmistoliitolla luku on 28 ja SDP:llä 25 prosenttia.

    Alle 30 prosentilla perussuomalaisten jäsenistä on korkeakoulutus. Puolueen kannattajista sellainen on kymmenellä prosentilla.

  7. ”Tutkimuksen mukaan noin 75 prosenttia perussuomalaisten jäsenistä on miehiä.”
    Kuitenkin sen puoluejohdossa naisilla on yliedustus – 50%.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *