X ja Charles Darwin

Jumala loi. Luomistyössään hän käytti sitä metodia jonka Charles Darwin selitti. Kun oli tultu ajanlaskussamme 1800-luvun puoliväliin jumala tuli siihen tulokseen että on jo aika antaa hänen omaksi kuvakseen luomansa ihmisen saada hieman enemmän tietoa elämän kehittymisestä luomakunnassa. Tässä tarkoituksessa hän antoi Charles Darwinin, hartaasti uskovaisen miehen, päästä perille ja kertoa lajien synnystä. Jumala katsoi näin hyväksi korjata ja kumotakin niitä ihmisen omiksi tarpeikseen tekemiä kertomuksia joita juutalaiset kiihkoilevat rasistit olivat Babylonian vankeudessa sepitelleet pyhiksi kirjoikseen säilyttääkseen ympäröivässä kansojen meressä rotunsa puhtaana.

Ensimmäistä käynnistäjää ei ihmiskunta tunne. Se merkitsee sitä x:llä. Kirjaimelle x voidaan antaa samaa tarkoittavia arvoja kuten sana jumala tai jokin muu sana tai merkki.  X:n aikavälit ovat pitkät – joka tapauksessa pitemmät kuin 6000 vuotta.  Sen ihminen jo tietää että jumala loi ajan mutta piru kiireen.

 

19 Replies to “X ja Charles Darwin”

 1. ”juutalaiset kiihkoilevat rasistit”

  Tyypillistä vihapuhetta ja muutenkin sekava esitys.

  Lähi-Idästä aikoinaan polveutunut uskonto ei tietenkään ollut ”juutalaisten rasistien” juttuja.

  Kyseessä oli paljon pidemmälle historiaan ulottunut jatkumo, pronssikautisten ja ehkä osin kivikautistenkin ihmisten uskomukset olivat tuossa taustalla.

 2. Kyllä Esran toimia nykykäytäntöjen mukaan saatettaisiin pitää rasistisina. Rasismi ei kuitenkaan ole rikos, vaan se on raskauttava tekijä, jos tehdyssä rikoksessa on mukana rasistinen motiivi.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Esra

  ”Esra oli Esran kirjan mukaan juutalainen pappi ja kirjanoppinut. Häntä on usein pidetty varsinaisen lakiin perustuvan juutalaisuuden perustajana.

  Esran kirjan mukaan kuningas Artahsastan (Artakserkses) antoi lähtöluvan Esralle vuonna 457 eaa. Esra sai luvan viedä kultaa ja hopeaa Jerusalemin uudelleenrakentamiseen. Esran joukko oli suhteellisen pieni – vajaat kaksikymmentätuhatta juutalaista – verrattuna aikaisemmin muuttaneiden lukumääriin. Esra sai valtuudet asettaa tuomareita ja lakimiehiä tuomitsemaan lainrikkojia kuolemaan tai vankeuteen. Hän sai juutalaiset luopumaan pakanallisista vaimoistaan ja hyväksymään hänen Baabelista tuomansa lain (444 eaa.).”

 3. ”Luomistyössään hän käytti sitä metodia jonka Charles Darwin selitti.”

  Aika monet alan tiedemiehet pitävät Darwinin selitystä lajin sisäisestä muuntautumisesta uskottavana, mutta pitävät Darwinin selitystä riittämättömänä selittämään eri lajien syntyä.

  1. Puhu ittestäs vaan, koska kaiken tiedät!

   Mun pieneen järkeeni ja heikkoon uskooni ei mahdu, että kaikki on tupsahtanut ihan vaan tyhjästä tyhjyyteen, minkään vaikuttamatta!?

   Ihminen osaa tehdä monenlaisia asioita, mutta ei osaa tehdä edes siementä, joka lähtee itämään, tai minkäänlaista eläintä, joka eläisi!
   Mistä elämä on tullut?

 4. ”Kukaan ei ole luonut ketään. Semmottii…”

  Väitteesi ei täytä tieteellisiä kriteerejä, mutta noin voidaan olettaa.

  Ennen kuin Amerikka löydettiin, voitiin olettaa, ettei sitä ole.

 5. Mitä lukea sellaisesta aiheesta, josta ihminen ei tiedä mitään?
  Pääsääntöisesti homma menee niin että ihminen voi kirjoittaa/tietää asiasta joka on olemassa??
  Sellaisesta mitä ei ole olemassa niin sellaisesta ihminen ei kykene tietämään/kirjoittamaan mitään, koska ei ole mitään mistä kirjoittaa??

  Kysytään : onko Jumala olemassa??

  1. ”Kysytään : onko Jumala olemassa??”

   UT: ”Jumala on ihmisen ymmärrystä ylempi.”
   Tästä seuraa, että saadakseen tietoa Jumalasta, ihminen joutuu turvautumaan tiedon välittäjän apuun. UT:n kertomukset kuvaavat tällaisena välittäjänä Jeesuksen. Kun hän poistui ihmisten keskuudesta hän sanoi lähettävänsä Isän luota ”totuuden hengen” Isänsä ”lapsille”.
   UT ei tarkemmin kerro, miten tuo totuuden henki toimii.

   1. Ku toi ateistiproffa totesi oman lausumansa ni aattelen että hän todisti paljosta muustakin kuin vain yhdestä asiasta??
    Raamatun olemassaolo kertoo että Jumala on olemassa??

 6. Pitää kysyä tiedemiehiltä, koska ne tietää!!
  Ainakin ne luulee tietävänsä, mutta ne eivät tiedä luulevansa!

  Täytyy saada miljoonia ”tutkimusapurahaa”, että vois tutkia avaruuden takapuolta!!!!! Vaikka etumustakaan ei vielä ole tutkittu!!!!

  Milläs muulla sitten taskunsa täyttäis!?

 7. Jumala, Luoja, on syy, materia ja ”maallinen” on seuraus.
  Miten muka sattuma olisi luonut yhtään mitään. Sattuma ei saa aikaan muuta kuin kaaosta.

  Venäläinen kosmonautti, ateisti, ja venäläinen aivokirurgi, luojauskovainen, keskustelivat.
  Kosmonautti: – Olen käynyt avaruudessa monta kertaa enkä ole nähnyt jumalaa enkä enkeleitä.
  Aivokirurgi: – Olen avannut monen ihmisen aivot, mutta en ole nähnyt niissä yhtään ajatusta.

 8. Olen kanssa miettinyt että ei Jumalan ole tarvinnut ”huijauksia” luodakseen tätä kaikkea. Hän on ihan hyvin voinut tehdä sen fysiikan lakien puitteissa, evoluution keinoja käyttäen ja muutoinkin mitattavin suurein.

  Toki, emme niitä suureita vielä ymmärrä kuin kourallisen vasta, mutta vähän aikaa taaksepäin ymmärsimme sitäkin vähemmän. Ja vuosikymmenen päästä taas vähän enemmän.

  Uskovainen, joka väittää tiedettä valehtelijaksi, voi samantien haukkua herransa pataluhaksi huijariksi.

  1. Usko ja tiede on kaksi ihan eri asiaa joilla on vähän yhtymäkohtia??
   Tiede voi tutkia uskoa??
   Uskovainen voi luottaa tieteeseen??

   1. ”Usko ja tiede on kaksi ihan eri asiaa joilla on vähän yhtymäkohtia??”
    Aika monella on usko, jonka mukaan tieteen avulla pystyttäisiin saamaan selville elämän salaisuudet. Darwinilla ja Newtonilla saattoi olla tällainen usko.
    ——————————-
    Tiede voi tutkia uskoa??
    Humanististen tieteitten alaa. Mutta sekään tiede ei kykene pitkälle etenemään. Tarvitaan filosofistista ajattelutapaa, joka sekin joutuu jättämään asioita avoimiksi.
    ——————————-

    Uskovainen voi luottaa tieteeseen??
    Käytännön kysymyksissä voi uskovainen käyttää tieteen avulla tehtyjä sovelluksia ja voi tutustua tieteen avulla selville saatuihin asioihin.
    Tiedeuskoisia pitää kartella yhtä huolellisesti kuin liittovaltiofanaatikkojakin.

  2. ”Uskovainen, joka väittää tiedettä valehtelijaksi, voi samantien haukkua herransa pataluhaksi huijariksi.”

   Tiedemies, joka väittää tieteen tietoa riittäväksi selittämään maailman olemusta. on huijari. Huijareita ovat myös ne fundamentalistit, jotka väittävät uskonnollisista kirjoituksista löytyvän kaiken tarpeellisen.

   Rehellisiä ovat ne tiedemiehet, jotka ymmärtävät ja muillekin kertovat tieteellisten menetelmien rajoittuneisuuden elämän arvoitusten ratkaisemisessa.

  3. Ilmeisesti osoitit sormellasi minua, koska uskon, mutta en läheskään kaikkiin ”tiedemiehiin”?
   En ole koskaan väittänyt, että kaikki tiede olisi huijausta, mutta ns. tieteen nimissä tehdään täysin turhaa nollatutkimusta, johon hukutetaan valtava määrä miljardeja, joilla voitaisiin ratkaista esim. nälkäongelma, monia sairauksia, vanhusten hoito, yms. oikeita asioita.
   Olen avoinna kuulemaan, mitä apua mm. edellämainitsemiini asioihin on kymmenien valovuosien päässä luultavasti olevan ”lumipallon” tutkimisella!?

   Varmaankin hyvin tärkeää?????

 9. https://yle.fi/uutiset/3-10014995

  ”Topelius oli mahdollisesti Suomen ensimmäinen kokopäiväinen toimittaja. Hän teki tutkivaa journalismia köyhien asuinoloista, kirjoitti matkakertomuksia, joissa ennakoi Euroopan muutoksia. Hän opetti ja toimi yliopiston rehtorina. Kulttuurikodissa kasvanut Topelius vauhditti kuvataiteen asemaa ja opiskelua Suomessa. Hän perusti Suomen ensimmäisen luonnonsuojelujärjestön ja patisti äitejä opettamaan suomea lapsilleen.

  Topelius uskoi vahvasti siihen, että suomen kieli nousee kulttuurin kieleksi ja teki hartiavoimin töitä sen eteen, vaikka itse oli ruotsinkielinen.”

Kommentoi