Asunnottomuus

Olin aikoinaan lähes puolivuotta vailla asuntoa ja siinä koki olevansa yhteiskunnan alinta kastia. Yöpymispaikka ei ollut itsestäänselvyys vaikka välillä kaverit auttoivat ja majoittivat. Onneksi oli silloin kesäaika ja tuli nukuttua öitä myös metsissä makuupussissa. Asunnottomien majalle en viitsinyt hakeutua koska olin kuullut niistä huonoa, että ne ovat täynnä alkoholisteja jotka juovat siellä kokoajan.

Osittain se että olin pitkään asunnoton oli myös osittain omaa syytäni, kun mulla oli yksi vuokra pystyssä yhdelle asuntovuokrausfirmalle ja vaikka hoidin sen korkojen kanssa jälkikäteen siitä tuli punainen merkintä asiakastietorekisteriin ja siksi en meinannut saada asuntoa Lahden kaupungilta. Toinen seikka; Asuin pitkään yksityishenkilöltä vuokraamassani omakotitalossa, mutta siitä tuli yllättäen lähtö koska vuokranantaja myi sen talon.

En tiedä paljon Suomessa on tällä hetkellä asunnottomia, mutta sen tiedän ja uskon että kurjaa heillä on.

3 vastausta artikkeliin “Asunnottomuus”

  1. Kyllä niitä asunnottomia on Tampereella melkoisen iso porukka toiset omasta syystään toiset taas samasta syystä kun Timokin
    Kun omstaja päättää myydä asunnon ei siinä vuokralaisilla ole paljon tehtävissä terv tepivaari

  2. Kyllähän näitä on joo. Mikään ylivertainen ongelma ei olisi korjata jos haluttaisiin. Tästä on tosin tullut poliittista – mistäpä ei.

  3. Juuri maksuhäiriöt lienevät suurin syy asunnottomuuteen jos ei ole päihdeongelmaa. Seurakunta ainakin pyrkii auttamaan jos asunnon hankinta on muuten vaikeaa. Olikohan sekin seurakunta vai muu järjestö joka vuokraa asuntoja sellaisten puolesta jotka eivät asuntoa muutenn saisi? Eli vuokralainen maksaa vuokran mutta järjestö ottaa vastuun vuokralaisen puolesta vuokranantajan suuntaan. Jos ei ole maksuhäiriöitä niin vuokra-asuntoja on käsittääkseni aika hyvin saatavilla Tampereella. Vuokrat ovat joissain aika kalliita ellei saa asumistukea.

Kommentoi