Ihan tavallista arkiruokaa.

Meillä sitä tänään syötiin paistettua hottamuikkua (Kaukjärven), vaimon aamusella hauduttamaa imellettyä perunalaatikkoa. Salaatiksi tein tomaatti, punasipuli, valkosipuli, salaatin, ryyditin hieman basilikalla, valkopippurilla. Kastikkeeksi oliiviöljyä.

Siis ei mitään erikoisuuksia; perusruokaa ja maukasta.

Tämmöisen aterian hinta ei pilviä hipone vaikka kalan ostaneekin, kilohinta n 6,0€.

Aamiaisella huomisaamuna omien kanojen keitettyjä munia; voittavat mennen tullen kaikki leikkeleet, niin ja siihen venäläistä suolakurkkua.

En pidä tuosta makeahkosta voileipäkurkusta.

9 vastausta artikkeliin “Ihan tavallista arkiruokaa.”

 1. Arkinen perusruoka ansaitsee arvostusta, ihan siinä kuin hienompikin hifistely.

 2. Meillä tuo arkinen ruoka on nykyään täällä kaupungissa lähes joka päivä yhtä juhlaa. Avataan paketti tai rasia jääkaapista tai pakasteesta, josta tulee päivittäin uusia ja upeita makuelämyksiä.
  Tässä muutamia esimerkkejä viikon valinnoista: kukkoa viinissä, buillabase kotiloineen, täysmaksapihvit sipulihaudukkeineen, lihamakaronilaattikko, appelsiinibroileria, juuresmakkarakeitto ja vahva lihainen valkosipulinen hernekeitto, erilaisia rahkoja ja vanukkaita mansikoineen, hedelmineen jne..:

  Selitys: ostamme puhtaista, paikallisista raaka-aineita tehtyjä ravintolakoulun valmisaterioita. Noista ainoastaan purkkihernekeitto ja juuresmakkarakeitto ovat itse tehtyjä. Lisukkeiksi Lidl:ista italialaisia tai meksikolaisia maustejuureksia.
  Jos kehtaan sanoa, viikon ruokalista on kuin ravintolassa konsanaan ja on n. 50 € / 2 h / viikko.
  Muun ajan saa käytettyä kuljeskeluun metsissä, rannoilla ja kaupungilla haistelemassa raitista ilmaa. Perkuuhommia kasvimaalla ja tonkia maa-artisokkia maahaudasta jne..

 3. Minulle tuo ruuanlaitto tuo tyydytystä onnistuessani ja toisaalta siinä on sitä kädentaitoakin jonkin verran pelissä. Kuten monasti olen sanonut; valmisruokia en suostu ostamaan, haluan tietää mitä syön. Koulutustahan minulla ruuanlaittoon ei ole kuin suurin piirtein kolme kuukautta; virallinen kurssi tosin.

 4. Kyllähän opetuskeittiöiden tuotteet ihan laadukkaita lienevät tänäkin päivänä. Aikanaan kävin Helsingissä asuessani useinkin Perhossa (AMK) syömässä. Hinta/laatusuhteessa ihan kelvollinen opetusravintola.

 5. Katsotaanpa mitä tällainen tavallinen ihminen syö. Eilistä ei enää edes muista, mutta tänään pari tuntia sitten makkarakeittoa. Siis keitettyjä perunakuutioita, porkkanakuutioita, lanttu-, tai jotain muuta kuutioina, hiukan tilliä ja suolaa niin, että maistui. Ai niin makkara unohtui, mutta kyllä siinä keitossa oli nakkeja pätkittynä. Kyllä hyvää oli ja riittävästi, kuten yleensäkin taatusti kotimaista vaimon laittamaana.

  1. Juuri aimo annos lihamakaronilaatikkoa ,joka oli naapurin opetuskeittön tuote ja vertaansa vailla olevaa perinnehyvää rapsukkaisen kuoren ja ketsupin kanssa.

 6. Ostan joskus myös valmisruokia: Esim LIDLissä kokkikartanon kirjolohikeitto 1,50 eur kelpaa minulle lounaaksi,

Kommentoi