Jonotin akuutissa monta tuntia

Eilen minua kohtasi yliopiston apteekissa ikävä yllätys, kun diabetesreseptini oli unohdettu uusia. Oli liian myöhäistä soittaa pääterveysasemalle, koska kello oli jo yli 16. Soitin päijät-neuvon numeroon, mutta sieltäkään ei soitettu takaisin. Viimeisenä soitin hätänumeroon 112 ja sieltä neuvottiin menemään tuohon keskussairaalan akuuttiin, koska olin ollut jo viikon ilman lääkettä. No, koska reseptien uusiminen ei varsinaisesti ole päivystyksen asia , jouduin olemaan kiireellisyysjärjestyksessä viimeisenä ja moni minun jälkeenkin tullut asiakas kutsuttiin lääkärin pakeille ennen minua. Sen perkeleen Sipilän lanseeraaman 50 euron omavastuun vuoksi minun on ehdottomasti haettava lääkkeet apteekista ennen vuodenvaihdetta, kun saan ne vielä erityiskorvattavina. Tänään pitäisi olla sähköinen resepti saapunut apteekkien tietokantaan.

 

4 vastausta artikkeliin “Jonotin akuutissa monta tuntia”

  1. Muutenhan se sähköinen resepti ja sen uusiminen on ihan hyvä juttu. Lääkärin määräämä resepti on apteekissa samantien, sitten sen uusiminen verkossa kestää muutaman vuorokauden yleensä 5- 8 vrk. Kannattaa pitää huoli että ei jää viimetippaan.

  2. 140 ekee meni, kun kaikki otin, mitä resepteillä viimeisenä päivä saa.

  3. Alkuvuosi sitten taas maksaa melkein 600€. Eikös se ole lähestulkoon sama kummalla puolella vuoden vaihdetta joutuu omavastuun maksamaan.

  4. Täytyy myöntää että on tämä lääkityksen hinta inspiroinut tekemään elämäntaparemontteja viime vuosina, onneksi joitain sairauksia pystyy hoitamaan vähemmillä lääkityksillä. Surkeinta on niillä joilla ei tätä optiota ole.

Kommentoi