Koronatilanne tuntuu pahenevan.

Tämän aamun koronalukuja lueskellessa, ei oikein valoisalta näytä.

Joulukuun alusta näytti oikeinkin hyvältä, tartunnat vähenivät aika reipasta vauhtia runsaat kaksi viikkoa; sitten tulivat joulunpyhät. Ihmiset säntäsivät, varoitteluista huolimatta kuka minnekkin, jopa ulkomaille. Lappiin suunnattiin lomailemaan, joulunviettoon toiselle paikkakunnalle ja nyt alamme kerätä satoa.

Jo kolmena peräkkäisenä päivänä edellisen päivän tartuntaluvut ovat enemmän kuin tuplaantuneet ja mitähän tulossa lieneekään.

Yleinen välinpitämättömyys näkyy jopa tämmöisellä pikkupaikkakunnallakin, suosituksista ja säännöistä viis veisataan; noin yleisesti ottaen. Ihan omasta tuttavapiiristämme, sinne vaan Lapin hiihtokeskuksiin lomailemaan, laivaristeilyille ja ostosmatkoille.

Kun noista tartuntatapauksista olen lukenut, suurin osa johtuu matkailuista ja ravintolaelämästä.

Koronaväsymys ja välinpitämättömyys näyttävät iskeneen koronaakin pahemmin.

8 vastausta artikkeliin “Koronatilanne tuntuu pahenevan.”

 1. Kyllähän tässä sellainen trendi on näkyvissä, jota saattoi odottaa, kun joulu hulapaloo, alennusmyynnit ja uusivuosi tulevat.

  Joulukuun alkupuolen laskeneet tartuntaluvut ja ehkä myös joiltain osin sinällään positiiviset rokoteuutiset ovat saattaneet herättää jossain määrin valheellista turvallisuuden tunnetta ja kun siihen yhdistyy ”rajoiteväsymys” ja nuorempien keskuudessa kuolemattomuuden harha niin olosuhteet viruksen leviämiselle ovat melko otolliset.

 2. Ehdotus
  Jos joku tuo jäljitetyn tartunnan Lapin kapakoista tai muista ”kielletyistä” paikoista, lätkäistään sakko, joka on yhtä suuri kuin hoidon ja tartunnan saaneiden hoitokustannukset.
  Tai julkaistaan nimet tiedotusvälineissä.

 3. Pirknamaalla luvut ovat onneksi pysyneet suht matalina vielä. Hallitus näyttää ottaneen neuvosta vaarin, alueille on annettu ohjeet toimia ennakoivasti, kovempia rajoituksia voi ja pitää ottaa käyttöön vaikka omalla alueella ei vielä olisi paha tilanne jos näyttää siltä että se voi pahentua lähialueiden tilanteen takia. Eikä rajoituksia saa purkaa ennenaikaisesti. Nyt vaan toivotaan, että alueet uskovat tämän.

 4. Onko se sitten paljon jos kahden menneen viikon yhteenlaskettu tartuntatulos on 1927 vähemmän kuin edellisen kahden viikon lukema. Tämän päivän tartuntalukema on 249 tartuntaa. Näin väittää IS. Siis tämän päivän lehdessä.

 5. Kyseessä on tämän päivän tartuntatilanne puoliin päiviin mennessä, lisää kerkeää tulemaan koska päivän kokonaistilanne niputetaan vähän ennen puolta yötä.

 6. Alkaakohan näyttää siltä, että olin sittenkin (onneksi?) väärässä. Tämän päiväinen vuorokausittainen tilanne 3.1. näyttää lukua 168.
  Hyvä olisi jos väärässä olin.

 7. Viime vuorokauden tartuntaluku 147, HUS:nkin alueellakin suuntaus näyttäisi olevan alaspäin. Toinen asia sitten; paljonko lukuihin vaikuttanee se, että uutisoinnin mukaan testeissä käydään kovin laiskasti.
  No, olipa asia miten hyvänsä mutta ainahan kaikki toimenpiteet jotkin blogistit näkevät hallituksen virheinä; hallitus kun on sitä sun tätä mutta näillä sivustoilla asuu kansan syvä viisaus.

Kommentoi