KEVA mokasi

Monet tuhannet eläkeläiset ovat saaneet tammikuun kansaneläkkeen jo nyt tileillensä. Yksi ystäväni soitti minulle ja ihmetteli miksi hän on saanut jo nyt eläkkeen tilillensä, kun sen normaalisti pitäisi tulla hänelle vasta 3.1, 2021. Neuvoin ystävääni että ei kannata alkaa tuhlailemaan, sillä muuten on tammikuussa tyhjänpäällä ja nälässä.

 

18 vastausta artikkeliin “KEVA mokasi”

 1. Olikohan munaus ? Luulen, että oli tarkoitettu Joulurahaksi ja talouden elvyttäjäksi ”vahingossa”.
  Vastuu siirtyy nyt saajalle, miten sen kanssa tulee toimeen.

  1. Munaus, mikä munaus mahdollisesta tarkoituksesta huolimatta.
   Valitettavasti joku pistää sen rahan menemään ja tammikuu on sitten ankea.

 2. No en sanoisi munaukseksi kun itselle tulee joulukuusta viiden viikon kuukausi ilman suurempaa mölinää elämä vaan on juuri niin kun asioita katselee terv tepivaari

 3. Mulla on eläkesäätiön eläke ja se maksaa pankin ekana arkipäivänä joka tapauksessa terv tepivaari

 4. Kaiketi tuo ystäväni on sitten kuntaeläkeläinen, kun sai tammikuun tilin jo nyt,

 5. Tietoa Kevasta
  Kun julkisen alan työntekijät päättävät työuransa, me huolehdimme siitä, että heillä on ansaittu eläke odottamassa.

  Keva on Suomen suurin eläkevakuuttaja, joka huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioista. Tuemme myös työuria monipuolisilla työelämäpalveluilla.

  Palvelemme yhteensä 1,3 miljoonaa julkisen sektorin työntekijää ja eläkkeensaajaa. Työnantaja-asiakkaita – eli kuntaorganisaatioita, valtion työnantajia ja seurakuntayhtymiä – meillä on noin 2000. Hoidamme eläkeasioita noin 530 työntekijän voimin.

 6. Piti varmistaa asia; Soitin äsken ystävälleni ja nimenomaan KEVA maksaa hänelle eläkkeen. Hän teki aikoinaan pitkän työuran kunnallisessa raittiustoimistossa. Hänen siis piti saada eläke vasta 3.1.2021, mutta saikin sen jo nyt. Anteeksi kaikille hätiköity avaukseni otsikko.

 7. Mitään veroseuraamuksia ei ole jos virallinen maksupäivä on joulukuun aikana.
  Veroseuraamus saattaa syntyä, joskaan ei suuri vaikkapa 25% verotuksella ja taas toisaalta, tammikuun osalta asia sitten korjaantuukin.

   1. Lisäys, ei siis minun keksintö.

    Keva on selvittänyt verottajan alustavan kannan. Sen mukaan joulukuussa virheellisesti maksettu tammikuun eläke luetaan vuoden 2020 eläketuloksi. Tästä aiheutuu ongelmia, ”joiden ratkaisukeinoja selvitetään”.

 8. Tottakai se luetaan, kokonaisasetelma kuitenkin on kuten edellisessä kommentissani mainitsin; turha dramatisoida varsin pientä asiaa.

Kommentoi