Lopetin viikonloppukaljoittelun melkein kokonaan

Pidän nyt ainakin pitkää taukoa. Eilen kun kävin prismassa kiusaus oli suuri, mutta mukaan tarttui vain kaksi sandelsia saunaoluiksi. Edellisen kerran ostin suuren määrän olutta yli kolme viikkoa sitten. Muutenkin sillä rahalla joka olisi mennyt kaljaan, sain ostettua paljon hyvää syötävää prismasta. Pitää nyt muutenkin tehdä järkeviä valintoja kun rahani ovat tiukalla. Ei ole hyvä olla monta päivää syömättä.

Omahoitaja sanoi minulle, että minun tulee välttää muutenkin alkoholinkäyttöä, koska humalatila ei sovi yhteen perussairauteni kanssa. Jos nyt yleensä humalatila sopii kellekään. Nyt on paljon parempi fiilis, kun eilen ei tullut otettua yhtäkään, vaikka naapuri olisi tarjonnut. Vielä kun pääsisi tupakasta eroon, koska se on iso ja turha rahareikä, mutta vaikea on tavasta päästä eroon.

8 vastausta artikkeliin “Lopetin viikonloppukaljoittelun melkein kokonaan”

 1. Juopunut mies ei ole koskaan selvän väärtti, vaikka olisi kuinka paljon juovuksissa ( ethän Timo loukkaantunut kevennyksestäni, laitan vielä toisen )
  Mies sanoi, että on päässyt alkoholista eroon ja nykyään hän juo vain pontikkaa.
  Hyvää loppuvuotta sinulle sinne Lahteen.

 2. Onnea Timo valitsemallasi tiellä josta ei kiviä tule loppumaan mutta kun niistä selviät oletkin kova jannu
  Muuten Timo tuo valintasi on aivan oikea terv tepivaari

 3. Vähentämispyrkimykset epäonnistuvat aina ja kaikilta.Jos käyttö kasvanut siihen luokkaan että tulee mieleen ”tarttis tehdä jotakin”, ei vähentäminen kestä eikä tepsi. Paras ja suoraan sanottuna ainoa keino on lopettaa kerrasta kokonaan. Se ei ole niin mahdotonta kuin miltä ensin tuntuu. Työväline, jonka lopettamisen yhteydessä voi heti tehottomana heittää nurkkaan on tahdonvoima. Siis ei väkisin mutta väsyttämällä. Paremmin tepsii lähteä oman heikkouden tiedostamisen pohjalta. Lopettamispäätöksen pitää olla ehdoton. Ei onnistu jos lähtee asialle asenteella ”kokeilenpa nyt jos se vaikka onnistuisi”. Todennäköisesti sortumisia tulee, yksi kaksi tai useampia. Sitten vaan uusi ehdoton lopettamispäätös.

 4. Timo, minä muutama vuosi sitten, kun lopetin en ajatellut mitään. Minulla vaan oli tarkoitus olla joku aika ilman, enkä mitään vieroitushoitoja tarvinnut. Auton oveen jäi yksi avattu aski ja verstaan kaappiin yksi avaamaton aski, mitään tarvetta niillä ei ole ollut. Minä melkein neuvoisin ihan samaa keinoa, mutta en minä parista, sehän on jokaisen oma asia. Sen huomaa rahassa, miten paljon menee sauhuna ilmaan.

  Alkoholit minä lopetin kauan sitten, joskus jouluna ja juhannuksena saatan juoda tölkin keskaria, lahtelaista.

 5. Ostin ja join viimeksi olutta syyskuussa. Jahka tästä nykyisestä terveyshädästä selviän, aion kyllä maistaa taas, ehkä joskus joulukuun puolivälillä jos hyvä säkä käy. Viimeinen hoito pitäisi olla 10. päivänä. Paitsi että näissä kivuissa ei alkoholi edes maistuisi hyvälle, kivut vain voimistuisivat – niin, ja nämä lääkkeet + alkoholi veisivät aika pikamatkaa syömään porkkanaa altapäin.

  Että jospa hyvää kannattaa odottaa?

 6. Jos kuitenkin tekee mieli olutta, ei niinkään humaltumistarkoituksessa kuin vaikka saunajuomana tms. niin kannattaa kokeilla myös mietoja oluita, niissä on ihan hyviä vaihtoehtoja. Ja sitten kun alkoholia ei paljoa ole juonut vähään aikaan saa pilsneristäkin mukavan rennon olon kun sietokyky on alentunut. Alkoholittomiakin oluita on.kesällä join jonkin verran lähes alkoholitonta Lahden Erikois Alea, se oli minusta maultaan hyvä. Tosin oli siinäkin alkoholia 0.5 %.

  Tärkein päätös onkin se osotopäätös, jos ei ole paljoa niin ei juo paljoa, jos on niin varmasti meneekin, ei sitä malta lopettaa.

  Alkoholistille ei varmaan tuo vähentely sovi vaan pitää lopettaa kokonaan mutta meille muille tuo on mielestäni hyvä kikka siinä mielessä että jos kumminkin tekee mieli olutta niin ei tarvitse ilman kärvistellä koska sitten se tulee helposti mieleen ja ehkä käy niin kuin laihduttajalle joka yrittää lopettaa kaikkien herkkujen syömisen mutta sitten repsahtaa lopulta taas kun elämä käy liian karuksi. Korvikeet epäterveellisille asioille ovat minusta hyvä juttu.

  Tupakkaan suosittelen kyllä äkkilopetusta ja vaikka jotain nikotiinilaastaria.

 7. Itse juon kyllä niin olutta, kuin lonkeroakin, mutta en humaltuakseni. Olen huomannut, että käytännössä saman asian ajaa hiilihapotettu vesikin, mukavasti ”kirpeää” suussa, niin kuin olutkin ja uni on parempaa. Sitä vaan on tottunut jotakin lipittelemään.

Kommentoi