Nauroitko ?

En osaa linkittää tänne kuvia, mutta nyt yhdessä päivälehdessä oli fingerporilta tosi mauton trippi.

Siinä Jeesus kantaa ristiä selässään ja verstaan pomo huutaa hänelle: – ” Verstaalla työt seisovat ja sinä se vaan vedät täällä hirsiä!”

Todellinen rimanalitus , kun ateistitkin voisivat ajatella niin, että syytön mies pieksettiin henkihieveriin ja sen jälkeen naulittiin ristille kokemaan pitkän ja tuskallisen kuoleman.

Ei minunkaan usko kovin vahva ole, kun jos olisin joku raamatun henkilöistä, niin olisin epäilevä Tuomas. pientä rajaa toivoisin silti.

16 Replies to “Nauroitko ?”

 1. Fingerpori mielestäni pilkkaa aika tasapuolisesti joten en jaksa hermostua. Tosin ei taida uskaltaa siitä yhdestä uskonnosta ettei tarvitse muuttaa korpisoturiksi Markon kanssa.

  1. Ville Rantahan teki joku vuosi sitten pilapiirroksen islamista, mutta säikähti niin pahasti, että nyt on vihersosialistinen pelle-piirtäjä.

 2. Jari Tervo heitti uutisvuodossa raamatun lattialle osoittaakseen mielipiteensä uskonnoista, mutta ei raukka ole uskaltanut koraanille tehdä samaa.

   1. Ja sinusta tehtyä olkinukkea hirtetään ja poltetaan väkijoukon huutaessa jossain Beirutin torilla 🙂 Olishan se hupaisaa jos ei saisi pelätä henkensä edestä.

  1. Tervo tällä raamatunheittämisellään lunasti ikuisen paikan itselleen Ylen tuotannossa.

 3. No joo, en minä tuosta valtakunnanrasistista (niin, Tervosta siis) jaksa innostua. Ei semmoista vähemmistöä ole ketä hän ei olisi loukannut törkeästi. Milloin saamelaiset, milloin invalidit, milloin mikäkin.

  Mutta mielestäni uskonto on terveellä pohjalla kun se kestää huumoria. Minulla oli ao. paita päälläni, kun olin viimeksi Herättäjäjuhlilla (körttien tapahtuma) vapaaehtoisena. Se herätti riemua, ja se oli tarkoituskin. Vaikken hirmuinen uskoja ole itse, mielestäni riemu on oikea asenne – ei uhka ja pelko.

  Jessepaita

 4. Olet kyllä Kyuu siinä olkeassa että vitsailla voi kunhan pysytään hyvän maun rajoissa., mutta jos profeetta Muhammedista vähänkin, johan ajellaan scanioilla väkijoukkoihin toreilla.

 5. Toden totta pitäisi kasvaa senkin uskonnon aikuiseksi ja ymmärtää vitsiä. Muhammed-pilakuva paidassa pitäisi herättää naurua, ei väkivaltaa. Jos uskonto ei osaa nauraa, uskonto on rikki.

 6. Itse uskon vaikka Thoriin ja Valhallaan, siellä saa juoda olutta kauniiden naisten kanssa 💪🤪

  1. No mikä ettei. Tunnen yhden vanhan herran joka on panteisti, eli ei usko persoonalliseen jumalaan, vaan siihen että jumala on vain kaikkialla luonnossa.

 7. Huumorintaju kertoo suhteellisuuden tajusta. Ilmeisesti VIlle Rannan pilapiirrokset eivät naurata kaikkia.

  Viisaat sanovat, että huumori on taiteen vaikein laji. Äksönjuttuja ja muita on helppo tehdä. mutta koskaan ei tiedä mikä saa ihmiset nauramaan.

  Neuvostoliiton lippu oli mailman seksikkäin lippu. Kun se vedettiin salkoon, kaikki mulkut nousivat seisomaan.

  Neuvostoliittonostalgia herättää monesti hilpeyttä, mutta jos näytetään Fyyfreriä ja natsi-Saksan tunnuksia, kukaan ei hymyile.Sofi Oksanen kirjoitti jossakin julkaisussa, oliko se Parnassosssa, siitä.
  Johtuneeko sitten siitä vai mistä, että Yle on näyttänyt lähes nonstoppina ainakin invaasiovuodesta 2015 lähtien dokumentteja natsien tekemistä hirmutöistä. Odottelen, että milloin Yle rupeaa lähettämään vastapainoksi dokumentteja kommunistien tekemistä hirmutöistä. Sentään sata miljoonaa kuollutta ja sorretut ja rääkätyt päälle. Luulisi siitä aineistoa riitävän.

 8. ”Jos se on Jumalasta, se menestyy, jos se on isästä perkeleestä, se tuhoaa itse itsensä.”
  Näin sanoi Tallinnassa 1921 Oskari Tokoi, kun suomalaiset lehtimiehet pääsivät haastattelemaan häntä: ”Herra Tokoi, mitä mieltä olette neuvostososialismista?”
  Oskari Tokoi (1873-1963) toimi sisällissodassa punaisten puolella Kansanvaltuuskunnan komisariona. Pakeni sisällissodan tiimeyksen aikohin Neuvosto-Venäjälle, palveli Muurmannin legioonassa, luki pelimerkit oikein, otti hatkat ja siityi 1924 Englannin ja Kanadan kautta Yhdysvaltoihin.
  Yhdysvalloissa Tokoi tunnettiin suurena Suomen ystävänä.

 9. Korjaus. Tokoi siirtyi vuonna 1921 Englannin ja Kanadan kautta Yhdysvaltoihin.

Kommentoi