”Pakolaisia” Marokosta

Nyt noita on rantautunut Espanjaan ja nuoria miehiä kaikki,. Käydäänkö Marokossa sotaa? Ei ainakaan minun tietääkseni ja olen sellaisessa luulossa että Marokko on yksi kehittyneimmistä ja sivistyneimmistä muslimivaltioista.

Korjatkaa toki te keillä on parempaa tietoa jos olen väärässä.

5 vastausta artikkeliin “”Pakolaisia” Marokosta”

 1. Nykyään ”pakolaiset” tulevat kaikkialta ja usein täysin turvallisesta maasta leveää leipää etsimään.
  Nämä ovat niitä elintasoturisteja, joilla ei kansainväisten sopimusten perusteella ole minkäänlaista oikeutta turvapaikkaan eikä siten myöskään oikeutta elatukseen toisten verorahoilla.

 2. Schengen-alueeseen liittyy (ainakin) kaksi kuvitteellista käsitettä:

  1, Alueella on yhteinen viisumipolitiikka

  2, Ulkorajojen valvonta
  .
  Mihin Afrikasta EU-alueelle haluava tarvitsee viisumia. Esimerkiksi Marokosta Espanjan on lyhyt venematka. Tulijat tarvitsevat veneen ja vähän polttoainetta siihen. Rajavartiointi (n.s.) auttaa tarvittaessa tulijoita.
  .
  Yhdistynyt kuningaskunta ja Irlanti eivät ole allekirjoittanet Schengen – sopimusta – eipä ole ihme ..

  *******************************************************************************
  Schengen-alueeseen kuuluu 26 Euroopan valtiota ja niiden välillä ei ole matkustusrajoituksia eikä rajatarkastuksia. Alue on nimetty Schengenin sopimuksen mukaan. Alueella on yhteinen viisumipolitiikka, jonka osalta se toimii kuin yksittäinen valtio maailmassa [ Lähde: Wikipedia]

  https://www.europarl.europa.eu/factsheets/fi/sheet/153/ulkorajojen-valvonta

  Ulkorajojen valvonta

  EU:n rajaturvallisuuspolitiikkaan on vuoden 2015 puolivälistä lähtien jouduttu tekemään merkittäviä muutoksia, kun unionin alueelle on saapunut ennennäkemättömän paljon pakolaisia ja muita tulijoita ja EU:n ulkoraja- ja muuttoliikepolitiikassa on paljastunut useita puutteita.

  Erilaisten EU:hun suuntautuvien muuttovirtojen kasvun aiheuttamat haasteet sekä lisääntynyt huoli turvallisuudesta ovat johtaneet uuteen toiminnan kauteen unionin ulkorajojen suojelussa, mikä on vaikuttanut myös unionin sisärajoihin.

  ****************************************************************************
  Schengenin sopimus säätelee ihmisten liikkuvuutta rajojen yli sopijamaiden välillä. Sopimukseen kuuluu 26 eurooppalaista maata: Norja, Islanti, Sveitsi, Liechtenstein ja kaikki Euroopan unionin maat Yhdistynyttä kuningaskuntaa, Romaniaa, Bulgariaa, Kroatiaa, Kyprosta ja Irlantia lukuun ottamatta. [ Lähde: Wikipedia]

  [Yhdistynyt kuningaskunta on irtautumassa EU:sta ]
  *

  *

  1. Ceuta ja Melilla sijaitsevat Afrikassa, Espanjalle kuuluvia pikkualueita mutta rajanaapureita Marokon kanssa. Ei tarvita kuin raja-aidan ylitys ja ollaan EU:ssa.

 3. Niin, varovasti sen Marokon kanssa. Sieltä saatiin jo yksi valtuutettu Ouluun joka on saanut aika monessa osoitteessa tavarat housuun. Ajatella jos sieltä tulisi lisää.

 4. Hienoa porukkaa, marokkolaiset miehet taitaa jättää ensimmäisenä uppoavan laivan …

Kommentoi