Takasyksy

Kauankohan tämä syksy jatkuu eteläisessä Suomessa? No , en minä kauheasti lunta kaipaa, mutta saisi sitä  jonninverran olla ja muutama aste pakkasta.

Pilkille ei pääse jos ei pian tule pakkasia ja mitenhän käy salppurin kisojen, jos ei lahteen tule pakkasia ja lunta.

Kunhan ei käy niin että räntää tulee ensi juhannuksena.

15 Replies to “Takasyksy”

 1. Taitaa syksy jatkua kunnes tulee kevät ei sekään varma asia ole terv tepivaari

 2. Totesin tuossa taannoin, että minulla on tosi huonot talvikengät. Se on onneksi pieni ongelma, kun on aika huono talvikin.

  Eli säästän 100-200 euroa.

  1. Minulla on sellainen ongelma, että jalkaterät ovat jatkaneet kasvuaan. On melkoinen uusien kenkien varasto kokoa 46. Ostin kun halvalla sain kotimaista kenkää. Vähän käytetyt monot, joita olen säästellyt, eivät enää mahdu, rintavuutta liikaa.

   ——-

   Kaupassa oli melkoinen varasto pilkkitoukkia, ei kai kysyntää. Ostin purkin, huomenna pilkille, kenelleköhän kengät/

 3. Ilmatieteenlaitoksen 10 vuorokauden ennusteessa uumoillaan pikku pakkasia ensi viikon keskiviikosta alkaen.

 4. Niinpä tuota ennusteli Intermeteokin (15vrk ennuste). Pakkasta saisi tulla tuommoiset runsaat 10 astetta ja muutamaksi päiväksi, sitten jäälle ehkä uskaltaisikin.
  Aika pitkälti tuonne pohjoiseen ovat järvien jääpeitteet alle kymmensenttisiä.

 5. Minä osti hiljan uudet talvikengät, tai paremminkin jokakelin pitkävartiset. Kyllä nekin maksoivat melkein 60 euroa, numeroa 42.

  Meillä tulee kolistelee jäät jo neljättä kertaa tänne rantaan, aina välillä ehtii jäätyä semmoset 1- 2 kaksi senttiä, sitten taas tuuli hakkaa sen palasiksi.

  Muistan talven, kun järvi lainehti vielä tammikuun viimesenä päivänäkin, silloinkin se oli aina välillä jäässä.

 6. Hyvä jalkine on liikkumisen elinehto.
  Seurasin aikanaan erästä kaupunkiasukasmiestä jolla oli aina kumiteräsaappaat jalassa ja T-paita päällä kylmemmällä pusero napit auki lökäpöksy parta ajamatta.

  1. Mä ostin Haltin lenkkarit. Hyvät jalassa ja menee kesät talvet. Voi käyttää myös juhlatilaisuudessa kun ne on pikimustat

 7. ”Suurina kuolon vuosina” 1600 -luvun lopulla säät vaihtelivat yllättävästi. Vuosi 1696 alkoi niin lämpimästi, että jo helmikuussa päästiin kylvötöihin.

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suuret_kuolonvuodet

  —–
  Muuan tuttuni kylvi muistaakseni ruista uuden vuoden aattona joskus 1960 -luvulla. En muista, tuliko satoa.

  Kylmät kaudet johtuvat usein tulivuoren purkausten tuhkapilvistä.

  Ehkä tulivuoret aiheuttavat silloin poikkeuksellisen suurta lämpimyyttä, jos ne tuhkan sijasta päästävät kasvihuonekaasuja kuten vesihöyryä ja hiilifioksidia ilmakehän yläkerroksiin.

  Veikkaisin, että tulivuoripäästöissä oli tuhkaton vsihe vuodenvaihteessa 1695-1696, jonka jälkeen tulivuoret syöksivät tuhkaa kylmentäen ilman ja pilaten satotoiveet.
  ——————-
  Luulisin jääkauden aiheutuneem sitem, että asteroidi on tehnyt maankuoreen reiän, joka on pöläyttänyt tuhkaa taivaalle aiheuttamaan kylmyyden ja maankuoten reiän samanaikaisesti keittäen vettä niin runsaasti, että lumisateista olisi kertynyt jäätä nopeasti.

  En usko teoriaan auringon kylmenemisestä. Miten silloin olisi saatu tarvittava vesihöyry?

 8. Nyt juuri saattavat tulivuoritoiminnat olla siinä vaiheessa, ettei tuhkaa ja rikkiä ole yläilmakehissä vähentämässä aurinkosäteilyä, mutta vehöyryn ja hiilidioksidin määrä on voinut yläilmakehissä lisääntyä, ehkä niin korkealla ettei pystytä mittaamaan.

  ——–

  Ilmastokeskustelussa en ole muiden honanneen ottavan huomioon ei päästölähteiden erilaisia haittakertoimia lämpiämiseen nähden.

  Kun vihreä höpönassu lähtee kaukomatkalle, niin kone täsmäsijoittaa päästöt sinne, missä niistä on eniten haittaa. Mutta kun metsuri Simo ajaa Nivalla palstalleen, niin suuri osa päästöistä jää kasvua lisäämään nousematta lainkaan yläilmoihin.

  Mutta jos saksan natsit ostavat sähköautoja ja tuottavat niille sähkön pitkien piippujen voimalaitoksissa, niin kaasujen vaikutus on duurempi kuin Simon Nivalla.

  —-

  Oli nyt niin tai näin, niin vihreät ainakin jatkavat tuhojaan taivaalla. Niillä on niin suuret tulotkin, etteivät lentokenttäverot meinaa mitään. Räyhä-Riittakin polkisi piponsa, jos saisi tietää, miten hassuja höpönassuja maamme vihteät ovat.

Kommentoi