EU:n elvytysrahastossa – ”Hintalappu on käsittämätön summa”

Suomalaiset ovat pississä jo oman velanoton vuoksi. Koronan vuoksi budjettivajetta, eli  velkaa ,  ollaan kasvattamassa yli viidellä miljardilla eurolla. Tämän lisäksi EU:sta käsin ollaan suomalaisille asettamassa mätky, joka on luokkaa 6…9,2 miljardia euroa.”

” Marinin mukaan on myös tehtävä selkeät kirjaukset siitä, että toteutuessaan väline on kertaluonteinen erityisjärjestely.”

Kertaluotoisia erikoistapauksia on varmasti tulossa lisää muutaman vuoden välein.

*******************************************************************************************************

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006558560.html

17.2020

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion mukaan EU:n 750 miljardin euron uuteen elvytysrahastoon liittymisestä tulisi tehdä perinpohjainen selvitys ja käydä avoin kansalaiskeskustelu, koska kyse on Suomelle kalliista projektista ja uudesta vallan luovutuksesta EU:lle

EU:lle maksamastaan noin 9 miljardista Suomi ei saa valtion tilille takaisin euroakaan, vaan Suomi voi saada erilaisten ohjelmien kautta osan takaisin. Näiden ohjelmien työllisyysvaikutukset erilaisten hankkeiden kautta uhkaavat jäädä erittäin pieniksi, Tavio sanoo.

*******************************************************************************************************

Aiheesta muutama päivä sitten:

9,2 miljardia euroa – 3,46 miljardia euroa = 5,74 miljardia euroa

Suomen valtio (tarkoittaa: suomalaiset) joutuu kasvattamaan velkataakkaansa noin viidellä miljardilla eurolla korona- epidemian vuoksi. Lopullista summaa emme edes vielä tiedä. Näyttää siltä, että suomalaiset pakotetaan tämän lisäksi maksamaa Italian ja Espanjan velkoja 5,74 miljardilla eurolla. Päällepäsmäreinä toimivat Saksa ja Ranska, joista maista on suuria sijoituksia niin Italiassa kuin Espanjassa.

*

Eikö suomalaisia kusetettu tarpeeksi jo Kreikka-tukipaketeissa?

***************************************************************************************************

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1423ce9f-2e33-4c11-8e80-e7adab777c86

28.5.2020

Komission kaavailujen mukaan Suomi saisi elvytysrahastosta 3,46 miljardia euroa.

560 miljardin elpymisrahastosta Suomen maksuosuus olisi siis 9,2 miljardia euroa. [Lainaa 0 euroa]

Italia saisi elvytysrahastosta 81,807 miljardia euroa [ Lainaa 90,938 miljardia euroa, jota Italia tuskin koskaan maksaa takaisin, sillä maalla oli jo ennen koronaa velkaa yli 2500 miljardia euroa]

22 vastausta artikkeliin “EU:n elvytysrahastossa – ”Hintalappu on käsittämätön summa””

  1. Hela EU gynnas av det stimulanspaket som kommissionen föreslår – hur ska stödet fördelas?
    Koko EU hyötyy komission ehdottamasta elvytyspaketista – miten tuki olisi jaettava?

    *********************************************************************************
    Ruotsin hallitus aidosti vastustaa varojensa jakamista maille, jotka eivät ole vuosiin hoitaneet verotusta asiallisesti. Esimerkiksi Italian valtion velka oli yli 2500 miljardia euroa jo ennen koronakriisiä – jo vuonna 2018 velka oli 135% BKT:stä, mikä on yli kaksinkertainen EMU-sopimuksessa sovittu määrä.
    .
    Ehkäpä Ranskan EU-ministeri Amélie de Montchalin joutuu lupaamaan ’erikoisporkkanoita’ Ruotsille, jotta Ruotsi saataisiin mukaan kriisirahoitukseen. Tällainen porkkana voisi olla lupaus palauttaa Ruotsin maksama osuus lähes täysimääräisenä tukien muodossa.
    .
    Suomi saisi esityksen mukaan noin kolmanneksen maksamastaan summasta takaisin tukien muodossa.
    [Niin, jos hyvin käy]

    **************************************************************************
    https://omni.se/frankrikes-eu-minister-vill-overtala-sverige-till-krisfond/a/EWO5lK

    1.7.2020

    Ranskan EU-ministeri haluaa suostuttaa Ruotsin kriisinrahastoon
    .
    Ranskan EU-ministeri Amélie de Montchalin menee tällä viikolla Ruotsiin painostaakseen Ruotsia sanomaan kyllä EU: n valtavalle elvytyspaketille koronakriisiin, DN kirjoittaa.
    .
    Kyse on ruotsalaisten työpaikkojen säilymisestä yhtä paljon kuin italialaisia, hän sanoo.
    [ Ranskan EU-ministeri Amélie de Montchalin on tietenkin EU-uskovainen]
    .
    Ruotsi suhtautuu kriittisesti kriisirahaston järjestelmään osittain siksi, että se ei halua, että rahaa annetaan maille avustuksina, vaan lainoina jotka pitää maksaa takaisin.

    1. Hmm…artikkeli oli oikein hyvä, enkä yhtään epäile asiantuntijoiden osaamista asiassa, päinvastoin se on hyvin korkea luokkaa, ilman nokan koputtamista.

      Samaan aikaan onhan artikkeli myös aika paksua soopaa ja malliesimerkki juuri siitä miten EU:ssa sopimustekstit taivutetaan milloin kuhunkin yhteyteen sopiviksi.

      Siis kun ihan oikeasti esitetään, että kyse ei ole yhteisvastuullisuudesta, niin viimeistään silloin pitäisi pysähtyä miettimään, että näinköhän?

      Toisaalta kun kysytään oikeilta tahoilta niin EU:ssa ei ole mitään yhteisvastuullista velkaa, kaikki jäsenet vastaavat omasta taloudestaan, eikä EU:ssa ole myöskään minkäänlaista liittovaltio piirrettä vaan se on vain ja ainoastaan itsenäisten jäsenvaltioiden välinen yhteistyöelin.

      Mikään tuosta ei toki pidä paikkaansa, mutta virallinen totuus se kuitenkin on.

      Oikeastaan artikkelin loppuhuipennuksessa oleva Saksan perustuslakituomioistuimen paheksunta pitäisi saada aikaan vähintään sen, että lukisi artikkelin uudelleen ajatuksen kanssa.

    2. Kun valitaan sopivat asiantuntijat, saadaan aina haluttu tulos.
      Perustuslakivaliokunnan tehtävänä on määrittää, ovatko asiat lainmukaisia vai eivät.
      Jos asia on Suomen perustuslain vastainen, ei hallituksella ole oikeutta asiaa hyväksyä.
      ”Rosaksen mielestä komissio on toiminut poliittisessa ja oikeudellisessa mielessä viisaasti rakentamalla ehdotuksensa myös artiklan 311 varaan. ”
      Eli sivuutetaan se pykälä, mikä olisi esteenä ja etsitään ”sopiva” pykälä.
      Tämä on tyypillistä EU-pelleilyä, missä kaikki keinot ovat sallittuja tarpeen mukaan – ja se tarve ei ole oikeudenmukaisuus jäsenvaltioiden suhteen.

      1. Heikin linkkiviidakkoruinaus sai lentää roskikseen.
        Äijä saisi jo opetella kirjoittamaan aiheesta.

        ****
        Siinä samassa poistui , valitettavasti, juhak’n kommentti Heikin linkkiviidakkoruinauksesta.

    3. Eikö tämä yllä oleva tyyppi [tarkoittaa HK] ole toistuvasti vaatinut, että bloggaukset ovat omia mielipiteitä?

  2. HK suositteli lukemista: ” Kannattaa lukea asian oikea laita eikä uskoa Tavion propagandaan”

    [ Tavio esittää saman kuin monet muutkin järkevät poliitikot Suomessa. Suomalaisten ei pidä maksaa heikosti veroja keräävien maiden velkoja, Kuusi ( tai yhdeksän) miljardia suomalaisten veromaksajien niskaan on liian rankkaa, kun omat koronan vuoksi otettava velka ylistää viisi miljardia euroa,]
    .
    Alla vähän alkua tekstistä.
    .
    Ote:
    .
    ”EUROOPAN UNIONIN neuvoston oikeuspalvelu on eduskunnan perustuslakivaliokunnan kanssa vahvasti eri mieltä siitä, onko komission ehdottama 750 miljardin euron hätärahoitus vastoin unionin perussopimusta.”
    .
    .
    Vaikuttaa aivan kuin HK ei olisi lukenut mitään muita asiaa koskevia artikkeleita – eikä ehkä edes HS:n alla olevaa juttua, jota hän linkittää.
    .
    ”HS:n näkemä EU-lausunto kaataa Suomen epäilyksiä.”
    .
    Euroopan unionin neuvoston oikeuspalvelun kanta on olut jo pidemmän aikaa esillä mediassa. On selvää, että EU:n oma instanssi puoltaa EU:n ehdotusta – voisiko muuta edes ajatella.

    Mielestäni suurimpana ongelma on , että rahaa annetaan maille [Italia, Espanja, Kreikka ] avustuksina, ei lainoina, jotka pitää maksaa takaisin.
    .
    Tämä kanta on myös Ruotsin hallituksella.
    .
    PB 2.7.2020 00:14
    .
    ”Ruotsi suhtautuu kriittisesti kriisirahaston järjestelmään osittain siksi, että se ei halua, että rahaa annetaan maille avustuksina, vaan lainoina, jotka pitää maksaa takaisin.”
    .
    *********************************************************************************

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006558899.html
    ,
    HS:n näkemä EU-lausunto kaataa Suomen epäilyksiä: unionin hätärahoitus ei riko perussopimusta

    [Näin helposti HS:n toimittajan mielestä kaatuu suomaisten asiantuntijoiden kannanotto.]
    .
    Euroopan unionin neuvoston oikeuspalvelu on vahvasti eri mieltä eduskunnan perustuslakivaliokunnan kanssa siitä, rikkooko komission ehdottama 750 miljardin euron hätärahoitus perussopimusta. Kaksi oikeustieteilijää kehuu oikeuspalvelun lausuntoja ja ihmettelee Suomessa alkanutta keskustelua ehdotuksen oikeudellisista ongelmista.
    .
    EUROOPAN UNIONIN neuvoston oikeuspalvelu on eduskunnan perustuslakivaliokunnan kanssa vahvasti eri mieltä siitä, onko komission ehdottama 750 miljardin euron hätärahoitus vastoin unionin perussopimusta.
    Perustuslakivaliokunta esitti kesäkuun puolivälissä voimakkaita epäilyjä, että komission ehdotus olisi perussopimuksen vastainen.
    Valiokunnan mielestä komission ehdotus poikkeaisi perussopimuksen vaatimuksesta, jonka mukaan EU:n tulojen ja menojen on oltava tasapainossa. Toisin sanoen lainanotto olisi perustuslakivaliokunnan mielestä vähintään kyseenalaista.

    Neuvoston oikeuspalvelu toteaa lausunnossaan, että perussopimuksessa EU:n lainanottoa ei ole kielletty. Lisäksi oikeuspalvelu painottaa, että EU voi hankkia lainaa, kunhan se varmistaa keinot hankkia tarvittavat varat lainojensa takaisin maksamiseksi.

    [Juttu keskittyy lainoihin, mutta väistää 500 miljardia euroa, jotla jaettaisiin jäsenmaille suorina tukina. ]

    [jatkuu..]

    ******************************************************************************
    AL : ”Komission kaavailee, että 750 miljardista eurosta noin 500 miljardia euroa jaettaisiin jäsenmaille suorina tukina ja noin 250 miljardia euroa lainoina.”

  3. ” Marinin mukaan on myös tehtävä selkeät kirjaukset siitä, että toteutuessaan väline on kertaluonteinen erityisjärjestely.”

    Tuntuu jotenkin tutulta – on kuultu muutaman kerran aikaisemmin.

    Kertaluotoisia erikoistapauksia on varmasti tulossa lisää muutaman vuoden välein.

    *

    Yllä olevasta Marinin lausahduksesta saa aavistuksen, että Suomen hallitus on jo heittänyt pyyhkeen kehään – päinvastoin kuin Ruotsin hallitus, jonka kanta voi muodostua ratkaisevaksi.

    EMU:n kuulumaton Ruotsi ei ole tottunut avustamaan velkaisia Etelä-Euroopan valtioita.

  4. HK: ”Taas persut maalaavat piruja seinälle. Projekti on pahasti kesken ..”

    HK.n on turha persutella – kyse ei ole vain Perussuomalaisten kananotosta.

    *
    ”TIUKINTA linjaa vetävä niukka nelikko julkaisi yhteisen lausunnon tiistaina Financial Times -lehdessä. Lausunnossa Ruotsin, Tanskan, Itävallan ja Hollannin johtajat painottivat, että rahaa ei tule jakaa ilman ehtoja.”

    *
    Ei ole mikään salaisuus, että elvytyspakettia ei ole vielä lyöty lukkoon.

    Suomen kanta näyttää alkaneen pehmetä kuten EU- mallioppilaana pitääkin, vai?

    **************************************************************************

    https://omni.se/frankrikes-eu-minister-vill-overtala-sverige-till-krisfond/a/EWO5lK

    1.7.2020

    Ranskan EU-ministeri haluaa suostuttaa Ruotsin kriisinrahastoon
    .
    Ranskan EU-ministeri Amélie de Montchalin menee tällä viikolla Ruotsiin painostaakseen Ruotsia sanomaan kyllä EU: n valtavalle elvytyspaketille koronakriisiin, DN kirjoittaa.
    .
    Kyse on ruotsalaisten työpaikkojen säilymisestä yhtä paljon kuin italialaisia, hän sanoo.
    [ Ranskan EU-ministeri Amélie de Montchalin on tietenkin EU-uskovainen]
    .
    Ruotsi suhtautuu kriittisesti kriisirahaston järjestelmään osittain siksi, että se ei halua, että rahaa annetaan maille avustuksina, vaan lainoina jotka pitää maksaa takaisin.

    ****************************************************************************
    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006543543.html

    Ministeri Tuppurainen: Suomi ei aseta tiukkoja kynnys¬kysymyksiä EU:n elpymisrahoitukseen

    TIUKINTA linjaa vetävä niukka nelikko julkaisi yhteisen lausunnon tiistaina Financial Times -lehdessä. Lausunnossa Ruotsin, Tanskan, Itävallan ja Hollannin johtajat painottivat, että rahaa ei tule jakaa ilman ehtoja.
    .
    Maat vaativat, että hätärahasto tulee olla tarkkaan rajattu, ja rahat pitää kohdentaa koronapandemian pahiten lyömille. Maaryhmä korostaa vihreän kasvun ja investointien painottamista.
    .
    [ Miksei Ruotsin, Tanskan, Itävallan ja Hollannin linjaukset eivät kelpaa Tumppuraiselle?]

  5. Ei todellakaan mitään uutta – maksuun menee kuten aina ennenkin.

    Tässä ennakkoaavistusta:

    ” Marinin mukaan on myös tehtävä selkeät kirjaukset siitä, että toteutuessaan väline on kertaluonteinen erityisjärjestely.”

    Tuntuu jotenkin tutulta – on kuultu muutaman kerran aikaisemmin.

    Kertaluotoisia erikoistapauksia on varmasti tulossa lisää muutaman vuoden välein.

    Ministeri Tuppurainen: Suomi ei aseta tiukkoja kynnys¬kysymyksiä EU:n elpymisrahoitukseen.

    *******************************************************************************

    Miksi aina näin? Onko taustalla talousmahti Saksan pelko?

  6. ” Ei kai Suomi ole niin pölvästi, että kävelee yli omien etujensa. ”
    Kyllä on – tai oikestaan demut vasurit ja virheet.
    Kepulit roikkuvat oppositiopelossaan mukana mielipiteestään riippumatta.
    Jo Kreikan velkajuttu osoitti, että demujen käsitys taloudesta perustuu jalat täydellisesti ilmassa olemiseen.
    EU-komission rahanjakopaketissa Suomelle lankeaa miljarditolkulla maksamista samalla, kun taloutensa kusseille maille jaetaan ilmaista rahaa.
    Se ei todellakaan ole Suomen edun mukaista.
    Puheet näiden maiden markkinoiden tuottamasta vastaavasta tulosta Suomelle ovat puhdasta potaskaa, koska ilmaisen rahan jakaminen ei todellakaan takaa mitään siinä suhteessa.
    Tuo miljardien laski Suomelle tarkoittaisi vain sitä, että lahjoittaisimme noille maille tavaraa ja palveluita ilman mitään hyötyä Suomelle.

    1. P.S. Tuo räksytys linkkiviidakosta alkaa jo maistua puulta varsinkin, kun itse räksyttäjä käyttää myös linkkejä…

  7. Juha, anteeksi!

    Poistaessani Heikki Karjalaisen viestin, jonka pääasiallinen sisältö oli ruinaus linkkien käytöstä, niin samalla poistui kaksi sinun lähettämää viestiä.
    PB:n alustalla on joskus yllättäviä tapoja toimia.

    1. Ei haittaa, olen tuon ominaisuuden tiennyt.
      Sinänsä ihmettelen, kuinka kaiken tietävän ja kaken kokeneen henkilön mielestä yksi HS:n sopuli tietää paremmin kuin perustuslakivaliokunta asiantuntijoineen…

  8. On jo tullut selväksi, ettei heikki karjalainen lue juurikaan toisten bloggaajien kirjoituksia. Hän vain tyytyy vetämään satuja omasta päästään.

    *****************************************************************************************
    Otteita aikaisimmista kommenteistani:

    *
    Suomalaiset ovat pississä jo oman velanoton vuoksi. Koronan vuoksi budjettivajetta, eli velkaa , ollaan kasvattamassa yli viidellä miljardilla eurolla. Tämän lisäksi EU:sta käsin ollaan suomalaisille asettamassa mätky, joka on luokkaa 6…9,2 miljardia euroa.”

    ” Marinin mukaan on myös tehtävä selkeät kirjaukset siitä, että toteutuessaan väline on kertaluonteinen erityisjärjestely.”

    Kertaluotoisia erikoistapauksia on varmasti tulossa lisää muutaman vuoden välein.

    Aiheesta muutama päivä sitten:

    9,2 miljardia euroa – 3,46 miljardia euroa = 5,74 miljardia euroa
    Suomen valtio (tarkoittaa: suomalaiset) joutuu kasvattamaan velkataakkaansa noin viidellä miljardilla eurolla korona- epidemian vuoksi. Lopullista summaa emme edes vielä tiedä. Näyttää siltä, että suomalaiset pakotetaan tämän lisäksi maksamaa Italian ja Espanjan velkoja 5,74 miljardilla eurolla. Päällepäsmäreinä toimivat Saksa ja Ranska, joista maista on suuria sijoituksia niin Italiassa kuin Espanjassa.
    *
    Eikö suomalaisia kusetettu tarpeeksi jo Kreikka-tukipaketeissa?

    HK suositteli lukemista: ” Kannattaa lukea asian oikea laita eikä uskoa Tavion propagandaan”
    [ Tavio esittää saman kuin monet muutkin järkevät poliitikot Suomessa. Suomalaisten ei pidä maksaa heikosti veroja keräävien maiden velkoja, Kuusi ( tai yhdeksän) miljardia suomalaisten veromaksajien niskaan on liian rankkaa, kun omat koronan vuoksi otettava velka ylistää viisi miljardia euroa,]

    *****************************************************************************
    Vaikuttaa aivan kuin HK ei olisi lukenut mitään muita asiaa koskevia artikkeleita – eikä ehkä edes HS:n alla olevaa juttua, jota hän linkittää.
    ***************************************************************************’*’*
    .
    Euroopan unionin neuvoston oikeuspalvelun kanta on olut jo pidemmän aikaa esillä mediassa. On selvää, että EU:n oma instanssi puoltaa EU:n ehdotusta – voisiko muuta edes ajatella.

    Mielestäni suurimpana ongelma on , että rahaa annetaan maille [Italia, Espanja, Kreikka ] avustuksina, ei lainoina, jotka pitää maksaa takaisin.

    ” Marinin mukaan on myös tehtävä selkeät kirjaukset siitä, että toteutuessaan väline on kertaluonteinen erityisjärjestely.”

    Tuntuu jotenkin tutulta – on kuultu muutaman kerran aikaisemmin.
    Kertaluotoisia erikoistapauksia on varmasti tulossa lisää muutaman vuoden välein.
    *
    Yllä olevasta Marinin lausahduksesta saa aavistuksen, että Suomen hallitus on jo heittänyt pyyhkeen kehään – päinvastoin kuin Ruotsin hallitus, jonka kanta voi muodostua ratkaisevaksi.

    EMU:n kuulumaton Ruotsi ei ole tottunut avustamaan velkaisia Etelä-Euroopan valtioita.

    Ei ole mikään salaisuus, että elvytyspakettia ei ole vielä lyöty lukkoon.
    Suomen kanta näyttää alkaneen pehmetä kuten EU- mallioppilaana pitääkin, vai?

  9. Odotan Heikki karjalaisen omakohtaisia näkemyksiä ilman vain linkkeihin perustuvia kommentteja.

    Alla tyypillinen hk:n oma mielipide.

    *
    Heikki Karjalainen
    2.7.2020 07:

    Kannattaa lukea asian oikea laita eikä uskoa Tavion propagandaan.
    Myös perustuslakivaliokunta sai sapiskaa asiantuntijoilta kauttaaltaan.

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006558899.html

  10. Alla on kopio Juhan kommentista.

    heikki karjalainen, luitko kommentin?

    Jos vastaus on ’kyllä’, niin seuraava kysymys:

    heikki karjalainen, ymmärsitkö kommentin?

    ****************************************************************************************
    2.7.2020 21:07

    Ei haittaa, olen tuon ominaisuuden tiennyt.

    Sinänsä ihmettelen, kuinka kaiken tietävän ja kaken kokeneen henkilön mielestä yksi HS:n sopuli tietää paremmin kuin perustuslakivaliokunta asiantuntijoineen…

  11. ”Li Andersson katsoo EU:n elvytysrahojen tarjoavan hallitukselle ainutlaatuisen mahdollisuuden ratkaista sen riveissä kytevä turveriita.”

    ***************************************************************************************
    Vasurin ajattelutapaa: Kun yhteiskunta maksaa, niin se ei maksa mitään – kun EU maksaa, niin se ei maksa suomalisille mitään.
    .
    Voi surkeutta ..
    .
    Suomalaisen maksavat esityksen mukaan 9,2 miljardia euroa ja saavat tästä takasin 3,46 miljardia euroa.
    .
    Paljon helpompi suomalaisten olisi ratkoa turve kiista ja muitakin kotimaisia ongelmia, jos saisimme käyttää koko potin, 9,2 miljardia euroa, täällä Suomessa.

    ***********************************
    Aiheesta muutama päivä sitten:

    9,2 miljardia euroa – 3,46 miljardia euroa = 5,74 miljardia euroa

    Suomen valtio (tarkoittaa: suomalaiset) joutuu kasvattamaan velkataakkaansa noin viidellä miljardilla eurolla korona- epidemian vuoksi. Lopullista summaa emme edes vielä tiedä.
    Näyttää siltä, että suomalaiset pakotetaan tämän lisäksi maksamaa Italian ja Espanjan velkoja 5,74 miljardilla eurolla. Päällepäsmäreinä toimivat Saksa ja Ranska, joista maista on suuria sijoituksia niin Italiassa kuin Espanjassa.

    *************************************************************************************
    https://www.is.fi/politiikka/art-2000006563632.html

    6.7.2020

    Li Andersson katsoo EU:n elvytysrahojen tarjoavan hallitukselle ainutlaatuisen mahdollisuuden ratkaista sen riveissä kytevä turveriita.

  12. Saksan ja Ranskan aloitteesta rakennettu EU:n elvytyspaketti – Sinä meille esimakua siitä mikä tulisi oleman suomalaisten asema EU-liittovaltiossa.

    ***************************************************************************************
    https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/41b4c3db-d730-4139-85b9-83359778d657

    Hitaan talouskasvun Suomesta EU:n elvytyksen nettomaksaja – pelastetaanko Eurooppa vai kuitataanko tuhlarien velat

    Saksan ja Ranskan aloitteesta rakennettu EU:n elvytyspaketti herättää yhä kysymyksiä, kirjoittaa politiikan toimittaja Juha Keskinen.

  13. Saksan liittokansleri Angela Merkel : Rahat tänne ja sassiin. Suomalaiset, maksatte 9,2 miljardia euroa. Pieni siivu saattaa tästä palautua teille takaisin – niin siis hyvin pieni.

    *

    Saksalaisille on tärkeää tukea Italiaa, Espanjaa ja Kreikkaa. Vaikuttimena ei ole yksin näiden maiden veronkannon takkuaminen ja laaja verokierto. Vaikuttimena on myös saksalaisten sijoitukset näiden maiden matkailubisnekseen.
    Odotettavaa on, että saksalaiset mepit hoitavat elpymisvarojen ohjailun juuri näiden maiden matkailuyrityksille. Näin ollen merkittävä osa saksalasten elvytysrahastoon maksamista varoista palautuu takaisin Saksaan

    *********************************************************************************
    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006565387.html

    9.7.2020

    ”Emme voi enää hukata aikaa” – Saksan Merkel puolusti elpymispakettia palopuheessaan EU-parlamentille

    Euroopan unionin puheenjohtajana vastikään aloittaneen Saksan tärkein työ on saada EU-maat yhteisen elpymisrahoituksen taakse.
    .
    KUN Saksan liittokansleri Angela Merkel astui keskiviikkona Euroopan parlamentin eteen, pelissä oli Saksan uskottavuuden lisäksi koko Euroopan unionin uskottavuus.
    .
    Juuri alkaneen Saksan EU-puheenjohtajakauden tärkein tavoite on saada unionin jäsenmaat hyväksymään yhteinen [ Siis yhteinen? Saksan, Ranskan, Italian, Espanjan ja Kreikan ] elpymisrahoitus ja tulevien vuosien budjetti. Tähän tarvitaan Merkelin koko painoarvo EU:n pitkäaikaisena johtajana.
    .
    Merkel käytti puheenvuoronsa alkupuolen korostaakseen eurooppalaisen yhteistyön tärkeyttä. Hän korosti, että Saksa tukee elpymispakettia hetkellä, jona EU on kohtaamassa kenties vakavimman kriisin koko historiassaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *