Ampu tulee !

Nyt kun vuosi vaihtuu huomenna, niin olisin kuvitellut, että juhlimiseen liittyvä yksi muoto olisi loistanut poissaolollaan.

Mutta mitä vielä, tuollahan niitä taas myydään kaupoissa ja vaikka monet julkihallinnot ovatkin näistä nyt pidättäytyneet, niin yksityisesti se jatkuu varmasti taas entistäkin kiivaampana ”tulituksena”.

Sehän siinä on myöskin, että nyt kun sairaalat ovat jo muutenkin kestämisensä ylärajoilla ja hoitohenkilöstö raataa itseänsä lähes hengiltä koronasta johtuen, niin nyt vielä sallitaan lisäkuormaa näiden ammuskelijoiden taholta.

Nyt ei kyllä ole vielä juhlimisen aika ja varsinkaan rakettien ja pommien paukuttelijat ja ihannoijat olisivat saaneet pysyä poteroissaan.

Mutta niihän se on, että mikä ei ole kiellettyä niin se on sallittua, mutta jos ei järki päätä pakota, niin se sallii myös tällaisen toiminnan itselleen.

En olisi pitänyt ollenkaan vääränä ja ketään syrjivänä, että päättäjät olisivat näin ”sotatilan” vallitessa kieltäneet kaikkien tulitteiden ja pommikaupan tänä uutenavuotena.

 

 

16 vastausta artikkeliin “Ampu tulee !”

  1. Heikki,- mihinkäs se raja vedetään kaupungin ja haja-asutusalueiden väliin ja ei se vahinko tule kello kaulassa maaseudullakaan.
   Täys kielto Hangosta ”Petsamoon”, se on sitä tasa-arvoa.

 1. Arvin avaus on aivan erinomainen ja oikeaan osunut. Näin ajattelen minäkin. En ole rakettien ampumista harrastanut = rahan kylvämistä taivaalle, minulla yksinkertaisesti moiseen hommaan ei ole rahaa.

 2. Sen tähän toistan minkä kai jokainen tietää että useimmille koirille raketit on kauhistus, saisivat elämäntehtäväkseen elikoiden suojelun pitää tästä kovempaa ääntä.

 3. Enpä moista ole itse koskaan juurikaan harrastanut, mutta enpä tuota nyt niin kovasti paheksukaan.

  Karnevaali kerran vuodessa synkimpään vuodenaikaan ei saa minua mieltäni pahoittamaan.

  Kunhan vaan paukuttelijat noudattaisivat turvallisuusohjeita ja noudattaisivat muutoinkin hyviä tapoja touhutessaan.

 4. Tämä ns ilotulitus on suoraan sanoen verrannollinen tupakointiin; sivulliset saava sivuvirtauksista kärsiä, samoin ilotulittajan naapurit ja ei ihan niinkään naapurit, heidän kotieläimensä kärsivät omistajiensa lisäksi.

 5. Minä en yleensäkään ole kieltojen kannalla, meillä täällä Suomessa on niitä ihan riittävästi.Sallisin tietyin rajoituksin, meillä täällä on riittävän pimeätä, joten pieni karnevaalitunnelma välillä piristää.

 6. Minua ja tuskin kotieläimiänikään ilotulitus piristää. Mielestäni talvi-iltojen rauhallisuus on terapiaa ihmismielelle; ilotulitukset … ?
  Kieltojen kannalla en ole.

 7. Nyt olisin kyllä ollut tälle uudellevuodelle kiellon kannalla, ei se kenenkään riemua vähennä, jos yhtenä uutenavuotena jättää ”silmänsä ja korvansa” rauhaan.

 8. Meillä Aada koira tykkäsi kun ampuiltiin raketteja, oikeastaan sitä varten ostettiin, kuoli vuosi sitten marraskuussa … Katsotaan otetaanko nyt ollenkaan

 9. Mitenkähän maailmalla pärjätään, kun puhtaan suurista ilotulituksista verraten näihin meidän tulitikun raapaisuun. Ihmettelen miten pienikin asia voi tuottaa suuren häiriön ja tuskan Meillä on naapuri tuolla pellon toisella puolen eikä minua häiritse, jos sieltä tulee raketteja yhtenä iltana vuodessa. Minua häiritsee, kun luokitellaan ihmisiä, on raketin ampujat ja on tupakoitsijat. Miksi ei koskaan puhuta viinan juojista ja heidän aiheuttamista häiriöstä ja meteleistä, nekin ovat lisäksi jokapäiväisiä. Tietysti viinaa juovat yleensä parempiosaiset.

  1. Poliisit ratsaa teillä enemmän huumeporukkaa kuin känniääliöitä….miksi Vihreät haluaa huumeet kauppoihin ????

  2. Jospa tuo Pentti olisikin noin yksinkertaista. Kohtuullinen alkoholin käyttäjä ei edes samassa huoneessa aiheuta sinällään ongelmia, siksi alkoholi on huono vertaus ja ilmiselvää luokittelua ja yleistämistä.

 10. Eikös Sinulla kertomasi mukaan kaksikin koiraa ole? Ylipäätään monille koirille tämmöiset paukut ovat vähintäänkin stressaavia.

 11. Tälläkin hetkellä on kaksi koiraa, otettiin toiselle kaveri. Ei meillä näytä stressaavan, Sisu kissalle rakentelin puuhaseinän jossa voi kiipeillä ja nukkua korissa, ei sitäkään stressaa, niin on omistaja kuin on lemmikitkin.

 12. Kyllä tuo naapuri osti lastensa iloksi muutaman paukkupadan, joita itsekin pääsen aattoyönä katsomaan.
  Muistan kuin myytiin vielä vanhoja tykkäreitä jotka kiellettiin vuonna 1985. Eräältä ei tykätyltä ihmiseltä lähti tuusannuuskaksi aina aattoina postilaatikko.

Kommentoi