Autetaan, sillä pelastetaan monen lapsen ”elämä”.

Lähes päivittäin saamme lukea lehdistä ja kuulla televisiosta, kuinka jotkut lapset pelkäävät mennä kouluun, kun ovat joutuneet ja joutuvat toistuvasti joidenkin toisten oppilaiden taholta pahoinpidellyiksi fyysisesti ja henkisesti koulussa ja koulutiellään.

Koulun välitunneilla ja koulun alueella tapahtuvaan väkivaltaan ei voi ulkopuolinen lähteä puuttumaan, se olkoon koulun henkilökunnan tehtävä.

Mutta kukahan nyt perustaisi sellaisen ukko/akkakerhot, jotka lähtisivät pelkääviä, apua tarvitsevia lapsia saattamaan kouluun ja koulusta kotiin.

Eläkeläisiä, jotka muutenkin lenkkeilevät ja kuntoaan pitävät yllä päivittäisillä kävelylenkeillään, niin  varmasti ojentaisivat auttavan kätensä näitä apuatarvitsevia lapsia suojelemaan häiriintyneiltä koulukiusaajilta.

Ja jos koulumatkoihin kuuluu bussissa matkustaminen, niin halusta varmasti apuatarvitsevien lapsien vanhemmat saattajien matkat kustantavat ja yhteiskunta, joka on kouluväkivallasta huolissaan, niin ojentaisi auttavan kätensä näiden ”ukkojen ja akkojen” vapaaehtoistyöhön.

Eihän tämä ongelmaa poista, mutta vähentää se ainakin näiden häirikköoppilaiden mahdollisuuksia pätemiseensä.

Enkä kyllä olisi huolissani voiko saattajiin luottaa, minusta luotettavampaa lapsen saattajaa ei tästä yhteiskunnasta löydy, kun vapaaehtoistyöhön osallistuvat seniorit ja yleensä eläkeläiset.

 

 

 

17 vastausta artikkeliin “Autetaan, sillä pelastetaan monen lapsen ”elämä”.”

 1. Eikös täällä tampereella ole mummonkammari vielä toiminnassa, voisiko kaupunki sitä kautta räätälöidä apua hädässä oleville lapsille ja heidän perheilleen

  1. No eipä se auta mihinkään asiaan en tosin tiedä onko tuo mummon kammari edes toiminnassa enää
   Eikä ikäihmiset ole ratkaisu koulukiusaajille taikka kiusatuille
   Itse ratkaisin kiusaamisen kerrasta menin isoimman kaverin eteen ja vetäsin sitä turpaan niin paljolla voimilla kun jaksoin
   Nenä aukes ja parku tuli sain kaksi tuntia istumista mutta loppu kiusaaminen elämä vaan on niinkuin sen itse näkee terv tepivaari

 2. No eipä ollut kelvollinen edes ehdotuksena luuleekos Arvi että nuot kiusaajat pelkäisi jotain mummoa taikka vaaria
  Voi pian ola että puukosta saisivat vai onko se tarkoituskin
  Kyllä asia on poliisi asia jonka pitää pitää huolta kansalaisten turvasta väkivaltaa vastaan terv tepivaari

  1. Enpähän tepi ala sinun kanssasi kiistelemään, mutta eipä ne poliisien resurssit näytä riittävän muuhunkaan, saati lapsia koulutielle saattelemaan.Olen vakuuttunut, että nämä kiusaajat ovat pelkureita, jotka eivät uskalla harrastaa toimintaansa aikusen läsnä ollessa. Minä olen pian seitsemänkymppinen ja en kyllä koulukiusaajaa pelkää kohdata, olipa sillä kättäpidempää tai ei.
   Ja eihän nyt huonokuntoista ukkoa ja akkaa näihin hommiin ole tarkoitus ottaakkaan ja se saattaminen voisi tapahtua pareittain.
   Mutta jos nostetaan kädet vaan pystyyn ja hoetaan, että ongelma on mutta sille emme mitään tee kun emme sille mitään mahda.

 3. Jos ei poliisin resussit riitä meillä on käytössä puolustusvoimat jossa rittää resussit
  On vaan selviö että tässäkin mennään ei saa rahaa kulua mihinkään paitsi sille n 20 % eliitille jonne sitä on mennytkin kiitettävä summa nyt jo
  No kyllä se kahdeksas kymppi on itselläkin menossa hyvää vauhtia eikä kuntokaan ole kovin huono en silti alkaisi meneen nyky nuorta pysäyttään
  Koskaan et tiedä mikä kulmarauta sillä on taskussa terv tepivaari

 4. Auttaminen on yleensä aina hyvä asia, mutta kävisikö tässä niin, että tulisi taas yksi syy lisää kiusata, kun saattaja ei ole paikalla?

  1. Veikko,- saattaja on aina paikalla ja jos estyy niin varamiehen varamiehet saattavat.

   1. No ei ole aina illalla niitä ei ole ja suurin kiusaaminen tapahtuu silloin terv tepivaari

     1. Olipa vitsi noinko luulet koulukiusaajien tekevän vain koulumatkoilla ei se ole lainkaan noin
      Monasti ne ei tee kiusaamista lainkaan noilla koulumatkoilla vaan se tapahtuu illalla aivan muualla
      Koulukiusaaja pitää poistaa koulun toimista ensin määrä ajaksi ja jos ei tehoa menee se vuosi uusiksi elikkä luokalle jättö ja kun Suomessa on oppivelvollisuus koulun käynti siinä pitenee n vuodella terv tepivaari

      1. .
       Äläpäs nyt tepi luule niin kamalasti ja aseta sanoja suuhuni.
       Vapaa-aikana tapahtuva kiusaaminen on toisen keskustelun aihe.

       1. Arvi en luule mitään en liioin laita sanoja sun suuhun ja samaa kiusaamista se on muillakin ajoilla ja kiusaajatkin samoja terv tepivaari

  2. Juuri tuota tarkoitan koska ei ne saattajat ole joka paikassa paikalla terv tepivaari

 5. …voi pyhä yksinkertaisuus, vai että oikein puolustusvoimat, anna mun kaikki kestää.

  1. No ei siin pyhiä tarvita noin vaan on kun poikkeuslaki on voimassa silloin sen käyttö on mahdollista terv tepivaari

 6. Mutta jo viiskymmen luvulla oli koulukiusaamista eikä asiaa ole saatu kuriin millään konstilla
  Eikä aitä mummot taikka papat poista kun se nuori on paripäätä kookkaampi se pappa saa kuonoonsa ja kunnolla saakin
  no tämä tästä episoodista terv tepivaari

 7. Koulun toimivalta palautettava opettajille koulussa ja vanhemmat huolehtikaa jälkikasvustanne olkaa tietoisia lastenne asioista ja ajoissa ne rajat on annettava etukäteen.

Kommentoi