PerusS kärkeen niin että heilahti. ( YLE )

Meinasin kirjoittaa että mitäs minä sanoin, mutta vaatimattomana miehenä en sitä tee, se saattaisi joidenkin avohaavan saada märkimään, jos vielä puukkoa haavassa kierrän.

51 vastausta artikkeliin “PerusS kärkeen niin että heilahti. ( YLE )”

 1. Saas nähdä koska huomaavat vai huomaavatko koskaan kepu ja kokoomus, että ei ne äänestäjät löydy vihervasemmisolaisuuden ydintä ”osaamisaluetta” peesaamalla ja matkimalla.

 2. Palattiinpa korona-aikaa edeltävään tilanteeseen, silloinkin PS oli suurin puolue.
  Eipä tuo ero neljän suurimman puolueen osalta kovinkaan kummoinen ole, varsinkaan PS:n ja SDP:n osalta, muutama prosentin kymmennys. Muut sentään ovat eri kymmenluvulla.

  1. Näinhän se on Kalle ja kun minä persulasien kautta tiirailen, niin virhemarginaali saattaa olla perussuomalaisten osalta ylöspäin, eli olisi jo 23% ja demarien alaspäin, eli 18,5%

 3. Täytyyhän kannatusnousu jossain näkyä kun näidenkin sivujen eräs sotablogisti ilmoittautui; ainakin omien sanojensa mukaan kuntavaaliehdokkaaksi (PS).

  1. Perussuomalaisiin sopii kaikki mukaan, olipa sotablogisti tai rauhan-nobelisti.

  2. Ihan utelias kysymys: Mikä viha sinulla on tuota blogistia kohtaan, kun jatkuvasti häntä nälvit?

 4. Mutta nimittäisikö Hindenburg tänä päivänä persujohtajan ja lähtisikö von Papen tämän takuumieheksi? Virheistä opitaan. Trumpkin kaatui.

  1. Trumpkin ”kaatui”, mutta tulee entistäkin voimakkaampana takaisin, kun huomataan, että valkoinen talo tuli luovutettua ei huonolle, vaan Kamalalle.

 5. Vanhojen äijien äijäpuolue. Tuolla kannatusella ei ole mitään muuta arvoa kuin viihdearvo. Eli kehityksen jarrumiehet yrittävät junaa pysähtymään. 80 % :n voimaveturi jatkaa hiekan heitäjistä huolimatta. Pyh !

   1. Olipa se muilla puolueilla yhteensä vaikka 75 %, tuolla lopulla ei saada Suomeen hallitusta aikaiseksi, jossa tämä loppu hukkaputki olisi mukana- ei koskaan. Mikään puolue ei lähde persujen kanssa marjaan eikä myöskään persut halua lähteä marjametsään. Se olisi niiden loppu.

 6. Perussuomalaiset katsovat, että työntekijöiden ja työnantajien edut ovat yhteneväiset ja kun molemmat voivat hyvin niin suomi voi hyvin. Eikä perussuomalaiset näe kaupunkien etuja puolustaessaan sen olevan pois haja-asutusalueiden hyvinvoinnista ja maaseutua ja siellä asuvien ihmisten hyvinvointia ja elinkeinoa puolustattaessa se ei ole pois kaupugeilta asukkaineen, päin vastoin.Täytyy nyt toivoa, että Marini kun oli jo takki auki julistamassa kesällä koronan voitetuksi, että toimiva rokote meidät säästäisi enemmiltä Marinin hypetyksiltä. Marin saa ottaa päävastuun huonentuvasta tilanteessa koronan osalta, sillä minä en ainakaan tiedä ketään maassamme joka pystyy olemaan hänen yläpuolellaan hierarkiassa ja johtamisessa, tiedätkö sinä.

  1. Muistan jo edellisten vaalien alla kuinka Arvilla oli takkia auki persujen huimasta noususta ja menestyksestä sekä pääministerin paikasta. Kuinkas kävikään ?

   1. Arvopohja-Ana voitti viimeksi vappusatasen erolla.
    Kaikesta huolimatta eduskuntaryhmät olisivat voineet valita toisen hallitustunnustelijan. Mutta nykyiset oppositiopuolueet eivät olleet tarpeeksi kypsiä yhteistyöhön.

 7. Mikähän siinä on kun persu puolueeseen suhtaudutaan niin jyrkän mustavalkoisesti, se on joko paha tai hyvä, harvemmin niin että siinä on puolensa, paremmat ja huonommat koska näinhän se ymmärtääkseni on ja ihan samoin jokaisen muun puolueen kohdalla.
  En ole persu ja minua harmittaa persujen EU vastaisuus ja yksisilmäisyys maahanmuuttajien asioissa mutta näen kyllä ohjelmassaan paljon sellaista mikä ei ole huono ja sellaista mistä olen samaa mieltä.

  1. Vestigia terrent – jäljet pelottavat , sanoi Aisopoksen sadussa kettu leijonalle , joka koetti houkutella tätä luolaansa muiden eläinten joukkoon syötäväksi

 8. Olet kait huomannut Matti, että kirjoittelin ihan Arvin avaukseen, että kaikkia puolueita tarvitaan, ei liene huonoa puoluetta; vaan ne henkilöt, jotka puolueessa toimivat, luovat sen puolueen yleisilmeen.
  Kyllä PS:ssäkin löytyy aivan hyviä tyyppejä jos vain värilasit antavat myöden.

 9. Ongelman ydin on se, että Halla-aho on liian fiksu ja loistava änkyrä niille änkyröille, jotka ovat tyytymättömiä omassa puolueessaan kaiken vastustamiseen.
  Tässä mielessä Halla-aho on vaarallinen ihan jo ääriajattelunsa vuoksi.

  1. Jep jep, sitä kun on asemoinut itsensä äärilaitaan niin sieltä katsoen jo keskemmälläkin olevat vaikuttavat olevan toisessa äärilaidassa.

  2. Nimittelyllä väittelyä:

   HK. ”Vanhojen äijien äijäpuolue.”
   HK. ”..jossa tämä loppu hukkaputki olisi..”
   HK. ” ..Halla-aho on liian fiksu ja loistava änkyrä niille änkyröille,..”
   *
   Eiks oo fiksua, vai mitä?

    1. Värilasisokeus on loistavaa.
     Hysteerinen persukammo puolestaan on tauti korvien välissä.

 10. Kaikki muutokset gallupissa ovat virhemarginaalin sisällä, joten niiden arvo on melko yhdentekevää.

  Kokooomuksella on ehkä eniten aihetta pohdintaan kun trendi on jatkunut jo hyvän tovin. Ehkä siellä pitäisi jättää edes yhdet rattaat tien sivuun hetkeksi ja ajella korkeintaan kaksilla.

  1. Etnonationalistinen RKP pystyi tass kiristämään työrukkaselleen, Folktingetille lisää raharoinaa. Näin saatiin arvopohja kasaan.

 11. Onhan tämä veikeää. Nyt joku palaa puhumaan 80 %:sta kun vielä muutama kuukausi sitten kelpasi hehkuttaa 23 prosenttia. Silloin vain suurin ja kaunein merkitsi jotain.

  Kuten täällä fiksuimmat kommentoijat toteavat. niin kaikissa puolueissa on puolensa. Ei mikään puolue ole pelkästään ”hyvä” tai ”huono”.

  Joku(t) kommentoija(t) sen sijaan osoittavat pelkkää alkukantaista, analysoimatonta vihaa perussuomalaisia ja heidän puheenjohtajaansa kohtaan. He eivät keskustele asioista, pelkästään henkilöistä.

  Tuosta vallasta. Valta saattaa olla hyvinkin pienen ryhmän käsissä. Eihän tuo aikanaan sixpäkin vuosinakaan paljoa vaatinut, kun hallituksen enemmistö eduskunnassa oli katkolla.

  Nykyisen hallituksenkin kannatus putoaa alle 50 %:n, kun Vasemmistoliitto lähtee hallituksesta, kun hallitus siirtää eläkeputken historian hämärään. Vai kuinkas se nyt meneekään?

 12. Heikki on ottanut tavaksensa haukkua minua avauksistani, mutta minusta sekin on hyvä, siitä näen että hän on vielä hengissä.

  1. …mitä nämä sivut olisivatkaan ilman Heikkiä, sillä hän opettaa meitä moukkia, lyömällä meitä sivistyksen aapisella päähän.
   Itse olen kyllä hyvin pärjännyt sillä oppimäärällä mitä olen saanut koulusta ja erityisesti kotoa ja siellä minulle opetettiin olemaan kunnioiottava muita ihmisä kohtaan, olivatpa he vaikka kuinka ylivertaisia omasta mielestään muita kohtaan.

 13. Onko kokkarien kannatus ollut koskaan näin matala? Mielestäni näin siinä käy, jos yrittää matkia ja paasaa vihervasemmistoa.

 14. Kovin ne kaikki toiset puoluelaiset moittivat PerusS vaihtoehtoa eduskunnassakin, mutta Vennamo sano aikanaan että kyllä kansa tietää!
  Soini jätti puolueensa, mutta jytky kasvaa yhä!
  SDP Marinin koronaväsymys alkaa näkyä ei tosin isosti.
  Kokoomus lipuu eikä sitä auta populistinen veroale-lupauskaan.
  Kepu-Annikalla urakkaa riittää NuoristotaloVanhasineen.
  Vihreät jäi kuoppaan sillä emme pysty pelastamaan ilmastoa
  sillä työ pitäisi aloittaa Prasilian sademtsien suojelusta.

 15. Suomi palasi normitilaan, jos tuollaista änkyrää ja kaikkea vastustavaa urpojen yhteenliittymää, äijäpuoluetta ei olisi Suomen kartalla.
  Halla-aholle voisi luovuttaa Nobel -palkinnon, jos panisi lapun luukulle, jossa olisi teksti; kassan kautta urpo – kiitos !

  1. Nimittelyllä väittelyä:

   HK. ”Vanhojen äijien äijäpuolue.”
   HK. ”..jossa tämä loppu hukkaputki olisi..”
   HK. ” ..Halla-aho on liian fiksu ja loistava änkyrä niille änkyröille,..”
   *
   Eiks oo fiksua, vai mitä?

   *************************************************************************************
   .. ja lisää tulee …..

   HK: ” ..jos tuollaista änkyrää ja kaikkea vastustavaa urpojen yhteenliittymää.”
   HK: ” Halla-aholle voisi luovuttaa Nobel -palkinnon, jos panisi lapun luukulle, jossa olisi teksti; kassan kautta urpo – kiitos !”

   **************************************************************************************

   Mitä jatkuva nimittely ja halventavat lauseet kertovat esittäjästään? – kova vihaa Perussuomalaisia kohtaan vai mitä?

   1. Hyvä, että toistat, menee paremmin perille.
    Sanan säilöjäkö ovat muiden tuottamat valtavat linkkiviidakot, joita kukaan ei lue ? Ei, vaan se kertoo avuttomuudesta käyttää kynää ja omaa tietoa.
    Ota Arvista mallia. Minäkin jään kakkoseksi. Sinä viimeiseksi.

    1. Onhan tuo aivan totta, että tuo Arvin verbaliikka on huippua + usko aatteeseensa, olen samaa mieltä. En useinkaan ole huomannut Arvin käyttävän kaiken maailman linkkejä sanojensa tueksi; arvostan, vaikka usein eri mieltä olemmekin.

    2. ”Hyvä, että toistat, menee paremmin perille” –

     Epäilen vahvasti perillemenoa sinuun

 16. PS tulee tekemään keväällä suurimman vaalivoiton, se on väistämätöntä!

  1. Marko, uskon, että PS tulee saamaan paremman kuntavaalituloksen kuin viime kuntavaaleissa, mutta nämä kuukausittaiset gallupit edustavat mielestäni erittäin huonosti kuntavaalikannatusta.

   Mikäli olen väärässä niin sen vaalien jälken avoimesti tunnustan.

  2. Kuntavaalit eivät ole puoluekannatusvaalit; keskusta hallitsee pieniä maalaiskuntia vs Helsinki, SDP, vihreät lienee liian kova pala PS:lle.

   1. Kalle,- menneellä viikolla oli tehty tutkimus, missä kartoitettiin vaalipiirejä, niin yhdessäkään ei enään kepu noussut suurimman puolueen asemaan ja esim.perussuomalaiset olivat kolmen vaalipiirin suurin ryhmä aikaisemman nollan sijaan.
    Se varmaan jo osaltaan kertoo, että kepu ei enään ole missään kunnassa yksinkertaisella enemmistöllään hallitseva, tukiaisten kahvassa kaksin käsin roikkuva puolue.

    1. Helsingissä Jussi Halla-aho nousee varmuudella selväksi äänikuninkaaksi, mutta tuskinpa puolueen kokonaisäänimäärä kuitenkaan riittää kolmen kärkeen.

 17. Käydään nyt vaalit ennen tätä gallup-sokeutta. Paljon ehtii vielä tapahtumaan. Kokkarit eivät katsele omaa surkeuttaan pitkään. Eikä muutkaan nielemättä nykytilannetta katsele.
  Vastuunkanto tässä muita painaa, persut vain soittelee oksallaan pajupilliä.

  1. Heikki,- kun minusta perussuomalaiset ovat ainoat, jotka ovat huolissaan suomesta ja suomalaisita, kun muut nypläävät vain Brysselin pitsiä ja hoilaavat EU-hymniä housujen etumus keltaisena ja takaa ruskeana.

  2. Vastuunkannosta on turha huudella, kun rahaa jaellaan kauhakuormaajalla sinne tänne ja asioita ei kyetä päättämään, koska oma etu voisi kärsiä.

Kommentoi