Perussuomalaiset ei utopiohin eikä taivaanrannan maalareihin usko

Kun maassa on hätä, niin kansalaiset tuntuvat tämänpäivän HS- Gallupin perusteella palaavan utopioista perusasioiden äärelle.

Itselleni ei ole yllätys tämä perussuomalaisten nousu, kun ollaan velanotolle ja rahankylvölle maksajia peräänkuulutettu, niin hallituksemme upottaa miljardejamme välimeren aaltoihin ja menee sieltä missä aita on matalin, eli kurittaa niitä joilla vähiten on.

Sekavaa on ollut koronarintamallakin, kun ollaan rajat aukaistu ennen aikojaan taivasta myöden, niin nyt olla sormi suussa ja housut kintuissa ihmettelemässä, että eikö naiseus nujertanutkaan pirua, vaikka Tavjakin heitä niin ylisti.

Hyvin tämä ei pääty, kun kesken koronasodan lasketaan aseet ja lähdetään lomailemaan ja ajatellaan, että kaippa se pirukin lakisääteiset lomansa pitää.

Mutta, meillä on nyt hallitus, joka on kansalaisilta mandaattinsa saanut, niin sitä toivoisin ihmisten seuraavaksi ajattelevan kun äänestyskoppiin menevät, että rakennetaanko maata utopioilla vai terveellä maalaisjärjellä.  Ja perussuomalaiset kun ei satuihin usko, me uskomme kovaan työhön ja siihen, että ensin se ruis on kylvettävä, ennenkuin leivän voi leipoa.

 

44 vastausta artikkeliin “Perussuomalaiset ei utopiohin eikä taivaanrannan maalareihin usko”

  1. Mutta elvytetään nyt, kyllä suraava hallitus sitten korjaa sen, minkä tämä täystuho myrkytti.

  2. ”Talvella Talikkalan markkinoilla ja kesällä Tampereella, hallitus soitteli saksan polkkaa, Merkkelin kanteleella”.

  3. Persut uskovat matematiikkaan, jossa pilkun paikka liikkuu piirunkin vain ylös äin.

    …eli Elon laskuoppiin, jossa 1+1 = 2 on väärin !

    … vaan erääseen teoreetikkoon, joka selittää, että se voi olla vaikka = 3,4, tms.

    … eli jos yksi kukko panee yhtä kanaa ( = 2), syntyy uusia kanoja ja kukkoja, joita voi olla hautomisen jälkeen vaikka 3, 4, 5… tms.

    .. mutta ei se niin mene, sillä kana kynitään eikä kukolle jää pantavaa = 1

  4. Ainoat merkittävät gallupit järjestetään 4 vuoden välein, joten en siitä sen enempää, mutta toivon oppositiolta terävää ja vielä terävämpää otetta kunhan uusi istuntokausi alkaa.

    Heikki, sinuna en toisten matematiikan taitoja arvostelisi, kun itse uskot sokeasti hallituksen matematiikkaan jossa velatkin ovat saatavia.

    1. ”Heikki, sinuna en toisten matematiikan taitoja arvostelisi, kun itse uskot sokeasti hallituksen matematiikkaan jossa velatkin ovat saatavia.”

      Enhän minä missään noin ole sanonut tai edes uskonut, vaan sen voisi tulkita niin, että velalla voidaan taata tuloja, jotka muuten ilman velkatukea olisivat konkursseja monille yrityksille ja työttömyyttä tuhansille.

      1. Toki velalla voidaan taata tuloja, kun puhutaan investoinneista, mutta ei julkisen sektorin pysyvien menojen kasvattaminen kerta tahi velkarahalla tule koskaan olemaan kannattava investointi, paitsi jos on matematiikan opiskellut jossain Pirkkalan koulukokeilun kaltaisessa ympäristössä.

        No olkoon miten vaan, mutta ideologiasta tulee kallista, todella kallista ja tämä on sanottuu niin ajoissa, että jälkiviisaudesta on turha puhua tulevaisuudessa.

        1. Millä ideologialla tämä maa sitten pysyy kasassa ja, mikä on nyt todella kallista ? = reaaliset toimenpiteet investointien lisäksi ? Eli mitä ei saisi tehdä ja mitä pitäisi tehdä.

          Siihen ei anna vastausta taas satasivuinen halla-ahon julistus.

          Muuten, hallituksella on täysin selvä kuva, missä mennään ja, millä tästä tilanteesta edes joillakin puolikuvilla jaloilla voidaan selvitä.

          Oppositiosta ei ole tullit mitään todella merkittävää uutta – ei mitään !

          1. Vanhoihin vikoihin vanhat lääkkeet. Niitä lääkkeitä olisi vain pitänyt käyttää viimeiset kolmekymmentä vuotta.

            Kun Kekkonen lopetti, niim järki pikkuhiljaa väheni valtakunnassa ja joutui harvojen haltuun.

    2. Mika,- näinhän se on, että vaaleissa vasta katsotaan todelliset %
      Mutta kuten varmasti oletkin huomannut, niin Gallupit sekoittavat joidenkin hallituspuolueiden pasmat, joten kyllä Gallupit ohjailevat etenkin syöksyssä olevien puolueiden paniikkinappulaa.
      Orpokin oppositiossa tuntuu ampuvan kaikkea mikä liikkuu, mutta kyllä kansa tietää, että kokoomus soutaa yhdessä hallituksen kanssa liittovaltiovenettä, vaikka silmänlummeeksi huutaa apua.

      1. Kokoomus on ihan tuuliajolla. Pari päivää sitten, Tammelantorilla, kokoomuksen porukka parveili teltalla. Mukana mm. Aleksi Jäntti ja Anneli Taina.
        Kuiskasin AnneliTaina korvaan, että pankaa nyt tuo Orpo ja pian vaihtopenkille. Ei kehdannut kommentoida kuin vienolla hymyllä, kun kokoomuksen mummolauma piiritti häntä.

  5. Ei politiikka ole mitään tähtitiedettä, eli jos on sata markkaa velkaa, niin se on velkaa ja aina se on takaisin maksettava, vaikka halitus muuta uskotteleekin kansalaisille.

    1. Väärin Arvi !

      Valtionvelka on siitä kummallinen, että sitä joskus saatetaan lyhentää, jos muuta tärkeämpää ei ole menneillään.
      Suomen luottoluokitus on edelleen mallikelpoinen velasta huolimatta vrt. muut maat.
      Velanantajilla on olemassa se riski sijoituksessaan, että että se kusee kintuille eli annettu velka tuottaakin luottotappiota, koska joku ei siitä edes lyhennä korkoja saati maksa koskaan takaisin. Nyt sattuu vielä oleman niin päin, että velalla on miinuskorko.

      1. Ei sitä velkaa anteeksi anneta velkaa velan päälle ottamalla, jossain se seinä tulee vastaan.

      2. Sokea usko typeryyteen ei näytä hellittävän.
        On toki niin, että ottamalla velkaa investointeihin, jotka lisäävät työllisyyttä edes pidemmällä tähtäimellä, toimitaan järkevästi.
        Se, että lisätään pysyvästi julkisia kulutusmenoja ja otetaan syömävelkaa sen maksamiseksi, on todellista tunareiden puuhaa ja sitä nykyhallitus on tehnyt miljardien edestä.
        Lisäksi se, että maksetaan miljardeja lahjarahaa lusmuvaltioille tekosyynä, että se tuottaa viennille sitä kautta tuloja, on puhdasta hölmölän hommaa.

  6. Politiikassa ei älyn käyttö ole nykyään muodissa siis toisin kuin Kekkosen aikaan.
    Tästä huolimatta Väyrynen kirjoittelee älyperäisiä blogejaan.

    Paavon analyysi eu-liittovaltion mahdollisuuksista on niin korkeaa laatua, ettei sitä ainakaan Hesarissa uskalleta julkaista.

    https://www.paavovayrynen.fi/category/blogi/

    1. Paavo ei petä, vaikka hänen äänensä on kepujohdolle kuin hukkuvan ääni korvessa.

    2. Paavolla on vanha virsikirja, jossa sivuja ja sanoja ei ole päivitetty tälle vuosituhannelle.
      Papit ja lukkaritkin nauravat, kun Paveli laulaa enkelitaivaata kun muut hoosiannaa.

      1. Eikös se kepun alamäki juuri alkanut siitä, kun unohti vanhan virsikirjansa, jossa maamies kiittää luojaansa sadostaan, nyt nykykepu kumartaa vain rahan jumalalle.

        1. Annika Saarikko ei kuitenkaan ole ylipainoisena murskaamassa kenenkään varpaita.

          ***********************************************************************************
          Tiivistettynä:
          Kun Saarikko astuu varpaille tai istuu, niin siinä persukin luutkin murtuvat.
          ***********************************************************************************
          persukarjalainen ei voi koskaan jättää ’persuilua’ väliin

  7. Niin kauan kuin kepu istuu punaisella tuolilla, niin ei anakaan silloin istu Halla-ahon päällä, jumala meitä Saarikon perseeltä suojelkoon.

    1. Ihan sama vika hartikaisella. Iltalehdillä ei ole muuta tehtävää kuin naamataulunsa esilläpito ja lööpit. Ruokanen on nyt sitä ja tätä. Mikään rakentava ei kuulu lööppiteollisuuteen. Taas kokoomuksen liekö mones hätähuuto.

      1. Olkoon miten vain, mutta molemmat linkkaamani kirjoitukset kuvaavat kyllä hallituksen toimia hyvin osuvasti.

    2. Lähettämästäsi linkin tekstitä ote – karua tekstiä hallituksen toiminnasta.

      Tapausta tuskin voi mitenkään älyllisesti selittää. Onneksi jostakin löytyi suoraselkäisiä virkamihiä.

      ************************************************************************************
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006606169.html

      Ote: ”Kolmiosainen oodi sekoilulle”

      LENTOSEKOILU alkoi 26. helmikuuta, kun Lappeenrannassa päätettiin tehdä koronatesti kaikille Italiasta tuleville lentomatkustajille. Sosiaali- ja terveysministeriö puuttui peliin. Sen seurauksena testauksesta luovuttiin jo ennen aloittamista. Neronleimauksen synty on jäänyt mysteeriksi.

      Turku ei kysellyt ministeriön kantaa vaan ryhtyi pari viikkoa sitten testaamaan Skopjesta tulevat lentomatkustajat. Tartunta on löytynyt jopa joka kuudennelta matkustajalta.

  8. STM/Varhela/poliittiset virkamiehet/ministeri – kukaan ei tule myöntämään olleensa typeryydesta vastuussa

  9. Loppuiko Heikiltä ajatukset aiheesta, kun hän siirtyi arvostelemaan PB:n bloggaajia? – ilmeisesti näin kävi..

    1. Väärin, vaan bloggaajat arvostelevat päättäjiä, jotka ovat jatkuvasti väärässä tai oikeastaan ip- lehdet , jotka täällä antavat arvostelulle hyvää pohjaa.

  10. ”Bloggaajat arvostelevat päättäjiä”

    Niin varmaan tekevät jatkossakin. Heikillä ei, mielestäni, pitäisi olla oikeutta tätä arvostelua kieltää. Jos arvostelu sinua haittaa, niin älä lue PB:n blogeja – siinä ratkaisu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *