Vihervasemmisto saa, mitä haluaa – Naantali

Nesteen jalostamon sulkeminen aloitettiin jo viime vuoden syksyllä

https://www.verkkouutiset.fi/ts-ymparistolupa-jalostamon-viimeinen-niitti/#ff14eb72

Nesteen Naantalin jalostamo. Neste aloittaa 470 henkilöä koskevat yt-neuvottelut ja yhtiö kaavailee Naantalin jalostamon lakkauttamista. LEHTIKUVA/RONI LEHTI

11 Replies to “Vihervasemmisto saa, mitä haluaa – Naantali”

 1. Olen asunut mm. muutaman kilometrin päässä Porvoon Nesteen Kulloon jalostamolta.Se on saastuttanut ympäristöä pahasti,että mm. mansikanviljely om mahdotonta. Ikuinen saasteliekki palaa, huoltoseisokit ovat hirveitä metelin ja saasteiden tuojia. Panisin tuonkin laitoksen säppiin ja siirtäisin pohjoisnavalle.

  1. Heikki, fakta on että fossiilipohjaisia polttoaineita tarvitaan vielä pitkään. Ja johonkin päin maailmaa ne Suomesta irtisanonut työpaikat tulevat menemään.

   1. Tiedän sen, mutta Porvoo pystynee sen kysynnän hoitamaan koska jalostamoa on huollettu ja kehitetty jatkuvasti. Se vaan lisää yhden paikan, Porvoon, saastekuormaa tolkuttomasti, jos Naantali putoaa pois.
    Me olimme Porvoon tilanteesta kärryillä aina, koska jalostamo kutsui meidät paikalliset neuvotteluihin säännöllisesti, mitä tuleman pitää.
    Minä myin mm. Nesteelle tekstiviestijärjestelmämme hälytyksiä varten, nyt olen poistanut ne viestit- en tarvitse niitä enää Tampereella.

    Maailmassa on on UPM:lle sademetsien tuhoamiselle ja jalostamojen saasteille tilaa, vaikka ei mistään välittävällä Bolsonarolla Brasiliassa tai Afrikassa jne…

      1. Iso raha ja kansainvälinen sosialismi ovat yhteistyössä globalismin ja eurooppalaisen liittovaltiohankkeen takana. Kansallisvaltiot halutaan häivyttää. Siinä menee mukana suomalaisen duunarin työpaikat.

       1. Ei se nyt noin mene.
        Meillä on onneksi vielä puhdas maa ellei iso raha kaiva maatamme kaivoskuoppia täyteen.
        Samoin on metsiä, joita kutsutaan nykyään kylläkin puupelloiksi, hyvä edes niin.
        Järvet pilattu pahoin teollisuuden ja maatalouden voimin. Siihenkin on herätty ajoissa ihan tieteenkin voimin ?
        Suomi ei ole enää suurteollisuuden ihannemaa juuri suuren rahan ja ympäristökysymysten törmätessä.
        Aika hankalaa tuo tasapainoilu.

 2. Suomesta pitää lopettaa kaikenlainen teollisuus ja siirtää laitokset halvempiin maihin joissa on halvempaa työvoimaa, sehän on Kokoomuksen agenda.

 3. Minusta Nesteen supistusten ja saneerauksen syyt ovat aivan muualla kuin nyt hallituksessa tai jossakin puolueessa.
  Tämä prosessi on ollut tiedossa fossiilisten osalta pitkään ja monien hallitusten listoilla.
  Syy on hyvin yksinkertainen: fossiilisia ajetaan alas kaikkialla kiihtyvästi ilmastotalkoiden vuoksi paitsi ns. ”kehittyvissä” maissa. Tai vastuuttomissa kuten Puola. Saksaakin voidaan syyttää kivihiilestä. Mutta kaikilla ovat omat aikataululliset intressinsä, mutta suunta on selvä.
  Siitä tietenkin ollaan montaa eri mieltä, mikä on Suomen rooli koko paletissa ja millä aikataululla.
  Mutta, jos Neste Porvookaan ei saa päästöjään kuriin, se tulee olemaan tulilinjalla.

  Ehdotin Nesteelle seuraavaa: Niin sanotun ikuisen liekin lämpö otetaan talteen maksimaalisesti ja savunpoisto minimoidaan. Perustelu Nesteeltä olla toteuttamatta sitä oli, että sen talteenotto ja savunpoisto laskee tuotannon tehoja merkittävästi ???

  Toinen ehdotukseni oli se, että jäähdytysvesi, joka lasketaan mereen valjastetaan lämmöntuotantoon – ei sekään kelvannut, kun laki ei vaadi. Meri on auki talvisin siitä syystä aina Svartbäckin ja Sipoon selille saakka

  Kolmas ehdotus Porvoon aikana energian talteenotossa oli valjastaa Porvoon Energia ottamaan talteen Loviisan ydinvoimalan ensiöveden tai toisiojäähdytysveden lämpö. Laskelmat tehtiin ja julkaistiin mm. sanomalehdistössä- Loviisan Sanomat. Sekin talteenotto laskee voimalan jo huonoja nettotehoja ( nyt n. 33 %) alaspäin merkittävästi.
  Helen ( Helsinki Energia) on nyt miettimässä uudelleen asiaa, kun joutuvat luopumaan kivihiilestä. Jos sittenkin kaukolämpöputki Loviisa-Porvoo- Helsinki voisi toteutua tai sitten ehdottamani moduuliydinvoimala. Olen kutusuttuna ryhmässä: [Helsinki Energy Challenge] Invitation:—-, joka on Vapaavuoren aloitteesta syntynyt projekti ja samalla palkintokilpailu – 100 000 € ratkaisusta.

Kommentoi