6.5 – onneksi on demokratia

 

 

Aamusta heti vastaanotolle lääkäri Jaakin puheille. Monet miehet toivovat tuonne alapäähän kasvua. Sitten kun sitä tulee, niin tietysti väärään paikkaan. Hyvä puoli on, että eturauhasen liikakasvu on pysynyt hallinnassa, eikä lääkitykseen tarvinnut lähteä.

 

Samalla reissulla tuli hoidettua muutama muu asia. Omassa lähikaupassa oli todella edullisessa tarjouksessa lampaan savulihaa. En tiennytkään miten herkullista se voi olla. Kotona heti tein voileivän ja siivutin lammasta päälle. Vilma tuli nuuskimaan, mitä täällä oikein yritetään salaa syödä. Oli päästettävä osille.

 

Vietin lepopäivää. Nukahdin ennen puoltapäivää ja heräsin yhden maissa oven kolkutukseen. Puoli pökerryksissä luulin omantuntoni kolkuttavan, mutta ei, naapuri poikkesi kylään. Tarinoitiin jonkun aikaa ja suunniteltiin hieman yhteisiä piha ja muita töitä. Pelto täytyisi äestää jne.

 

Seuraavaksi syönnin jälkeen aloin katsoa eduskunnan korona keskustelua. Sitä tuttua eduskuntaa, hallitus ja hallituspuolueet kehuivat ja oppositio yritti tikulla kaivella ongelmia esille. Keskustelusta tuonnempana koronaosiossa.

 

Soiteltiin Mirjamin kanssa. Puhumme mielellämme kieliopista. Hän kun on hämäläinen, niin kysyin, miten hämäläiset sanovat ”minä kuolin” vai ”minä kualin”? Me ei kyllä kuoleman jälkeen sanota mitään, tokaisi Mirjam.

 

Koronaosio:

 • jotenkin ärsyttää kun koronan varjolla kaadetaan kaikki hallituksen niskaan. Eräs marjanviljelijä lähetti iltapäivälehdessä terveisiä hallitukselle kuinka marjasato on jo menetetty. Toiset näköjään tekevät ja toiset kaatavat muiden niskoille. Ensin syytellään holhousyhteiskunnaksi ja nyt vaaditaan holhoamaan.
 • katsoin koronaerityislähetystä. Ruutuun lävähti koronakuolemia eri maissa. Suomi on omissa luvuissaan. Isoimmat luvut olivat järkyttäviä. Ruotsissa 2845 koronaan kuollutta, Suomessa 252. Hurja ero Ruotsiin. Kuitenkin kovin nihkeästi koronan torjunnasta päävastuun kantaneet saavat kiitosta.
 • tuntuu myös kuin vaadittaisiin diktatuuria jossa joku määrää ja sivuuttaa kaikki muut. Onneksi meillä on demokratia jossa asiat etenevät tietyn kaavan mukaan. Nopeita toimia vaaditaan ja toisaalla halutaan koko eduskunnan olevan mukana kun erilaisia toimia tehdään. Se, että valmistellaan eduskunnan hyväksyttäväksi jokin asia, vie se helkutisti aikaa ja sen jälkeen vielä eduskuntakäsittely päälle.
 • En ole hallituspuolueiden edustaja, mutta toivoisin kritiikkiin ja muuhunkin malttia.

 

Hyvä ystäväni Branderin Jussi oli hieman käärmeissään kun päiväkirjassani kerron saunomisistamme. Ymmärrän hyvin Jussin purkauksen, kun todella monilta on jo viikoiksi evätty saunominen. Olen sitä miettinyt kun päiväkirjaani kirjoitan, mutta olen halunnut olla avoin ja kertoa päivän tapahtumista niin kuin ne ovat menneet. Kel onni on, se onnen kätkeköön – näin se vaan suomalaisilla taitaa mennäJ)

 

Kevennys:

USA:n presidentti Trump ehdotti käsidesin käyttöä torjumaan korona virusta. Minä olin jo aiemmin pohtinut jos alkaisi käyttää Fairya, kun en meinaa saada painoa alas. Huomasin meinaan mainoksen jossa sanottiin Fairyn irrottavan kaiken rasvan pois.

 

5 Replies to “6.5 – onneksi on demokratia”

 1. Minä kun kirjoittelin tuota ”Väärin sammutettu” avaustani, mietin myöskin juuri tätä korona-ajan problematiikkaa. Kovin vaikealta näyttää tuo kiitoksen antaminen hallituksellemme joidenkin blogistien mielestä. Gallupit tosin julkisuudessa antavat melkoiset kiitokset hallituksen toimenpiteille.
  Joka tapauksessa aurinko meillä paistelee pilvettömältä taivaalta ja minun pitäisi tuonne maalikylään lähteä rosmariinin taimien metsästykseen; saas nähdä.

 2. Virroille tässä ampaisen itsekin. Upea aamu ja nyt vielä ei liian kuuma puuhommiin, joten laitan moottorisahan laulamaan.

 3. Tuli juuri kuvia tyttären likoilta Baden-Badenista. Leikkipuistot avattu, alakoulut ja päiväkodit avattu, keinut heiluvat, puut täydessä kesälehdessään, ihan kesää. Kuitenkin saksalaiseen malliin kokoontumis- ym. rajoituksia noudatetaan täsmällisesti. Aamulämpö noin 10 C illemmalla 22 C.

  Pyynikillä aamulla 2 C nousee ip. noin 12 C

 4. Hannu puhuu täysin asiaa ja vakavasti otettavaa. Se helposti ohitetaan välinpitämättömyyttä, eikä sitten pystytäkään mitään tekemään, eikä auta pelkkä lääkehoito. Minä lämipimästi suosittelen ”sankarimiehille” ainakin säännöllistä tarkastuskäyntiä. Eihän suomalainen mies voi mitenkään tulla kipeäksi, no ei niin.

Kommentoi