Kahdestoista kesäkuuta

 

Eilen sain valtuuston paperit. Paksu nivaska, jota aloin nyt heti aamusta tankkaamaan päähäni. Siinä sitä vierähtää muutama hellepäivä asioiden perinpohjaiseen läpikäymiseen. Tänään en kuitenkaan ehtinyt kauaa lukea.

 

Otin velipojan kyytiin Virroille töiden pariin ja samalla nauttia kesän anneista. Aamupuuroa syötiin ja turistiin kunnes Mirjam otti kaulimen esiin. Suunsoitto loppui siihen ja pian olimme kiskomassa puuta järvestä. No, sen verran annan periksi jutussa, että leipomisesta oli kysymys, eikä kuhmusta päässä, meinaan kaulimesta.

 

Koko elämäni olin hikoillut erilaisten töiden parissa ja haaveillut kunpa pääsisi uimaan. Nyt sekin asia tuli korjatuksi, kun hikeä valuvina painuimme järveen. Tauolla hoidin asioita puhelimella. Eräs kaveri myös soitti ja hänellä olikin paljon kerrottavaa. Puhelu oli luottamuksellinen joten en avaa sitä enempää.

 

Pitihän se rantasauna lämmittää vaikka muutenkin lämmintä riitti. Kun kolme muistineroa on samaan yhdessä, niin sattuu ja tapahtuu. Tällä kertaa ryntäsimme uimaan ja kun tulimme takaisin niin saunan ovi oli laitettu oikein hakaan sepposen selälleen. Taas kerran ihmeteltiin miten se on edes mahdollista, mutta niin vain kävi. Mirjam se ei ollut koska lähti ensimmäisenä, eli katseet kääntyivät meihin nerokkaisiin veljeksiin.

 

Kotiin päästyä tuli surullinen ja vihainen olo. Luin kuinka Teuvalla miehet ja naiset olivat hakanneet maahanmuuttajapojan sairaalakuntoon ja hajottaneet auton säpäleiksi. Mikä näitä ihmisiä vaivaa? Mistä kumpuaa tuollainen viha toista ihmistä kohtaan. Jostain vihan lietsominen on lähtöisin. Eikö edes korona opettanut mitään?

 

Monena juhannuksena ovat suomalaiset sydämet kylmillään arvuutelleet minkälaisessa säässä jussia saadaan viettää. Nyt kun korona rajoittaa perinteisiä juhannusjuhlia, luvataan mitä parhainta ilmaa, taitaa ihan helle helliä. Heinäkuulle asti luvattu hienoa, aurinkoista ilmaa. Milloin alkaa rutina, liiasta kuumudesta?

 

Huumoria:

Lapsilta ei passaa mennä kyselemään ihan mitä vaan. Kysyin eräältä lapselta, kun jotain keskusteltavaa piti keksiä: Mitä aiot tehdä isona kuin minä nyt olen? Kehtasi hyväkäs vastata: Laihduttaa.

 

 

 

7 Replies to “Kahdestoista kesäkuuta”

 1. Eilen taas, aikaisin aamulla, kävelimme Eteläpuiston ranta-mäntymetsän maisemissa raikkaan aamuilman haistelulenkillä. Pyhäjärven selkä plägä-tyyni. Kuikat, silkkiuikut, selkälokit, kalatiirat jne. Mustarastaat, västäräkit, pääskyt, jne. jne… Luonto on kukkeimmillaan ja tuoksuimmillaan. Linnut visertävät, oravat ja puput vilisevät. Aikainen kalastajatuttumme lähtee verkoille.
  Nuoret eivät hoksaa kesäaamun monipuolista ihanuutta, kun muutama tulee vastaan honkametsän keskellä korvanapit korvissa ja kännykkää räpläten.

  Lähes joka aamu kukonlaulun aikaan tapaamme ns. Saab-miehen, joka lienee kotoisin Savosta murteesta päätellen.
  Hän herää klo 4 Nekalassa, ajaa Eteläpuiston rantaan savuttelemaan ja haukkaamaan siinä raikasta korvausilmaa. Viipyy useita tunteja ja tervehtii hymyillen ohikulkijoita.

  Kova kohtalo on ollut vanhalla miehellä.
  Huononäköisenä ja kuntoisena törmäsi TAYSin isoon lasioveen, joka meni säpäleiksi, kaatui ja loukkaantui pahoin. Leikattiin selät, jalat, lonkat eikä saanut potilasturvamiehen lausunnosta huolimatta mitään ”vakuutuslääkärifirmalta”.
  Siinä sitten köpöttelee, juttelee mukavia ihmisten kanssa, avustaja odottelee puiston penkillä kaffeitten kanssa.
  Mies toteaa, että eipä elämässä tämän mukavampaa voi olla, kun olla nyt täällä ihanassa luontokaupungissa ja ikään kuin turvassa.

  Askeleita 5676 kpl, n. 5 km ml. 130 porrasta alas ja toiset mokomat luontoportaat ylös ja taas 130 porrasta kotiin ylös.

  .. ja sitten muihin askareisiin…

 2. Siinä neljän pintaan lähdin postilaatikolle lehden hakuun. Täällä ei tarvitse pelätä aamukävelyllään vastaantulijoita; heitä kun ei ole.
  Paluumatkalla lehti kainaloon, pihakamerasta totesin yön tapahtumat. Noista riistakameroista, niillä saa aivan erityisen tarkkojakin kuvia, eikä tarvitse arvuutella, mitä alueella näkyy. Muistan erään blogistin ”majavakuvia”, siinä sitten arvuuteltiin mitä näkyy; monia oli tulkintoja.
  Minun halvan kamerani kuvat ovat siksi selviä, että ei tarvitse tulkita.
  Reissulta palattua aamukahvit, lehden luku; siinäpä tärkeimmät.
  Jatkuva ihmettelyni aihe, näillä sivustoilla lienee tuo nykyhallituksemme ainainen arvostelu, mitään se ei näköjään ”asiantuntijoittemme” mukaan osaa oikein tehdä. Siis ”väärin sammutettu”, sanoi vanha palopäällikkö.
  Sieluni iloitsee, kun katselen pihamme vilinää; taas yritti naakka nousukiitoa liian raskaalla lastilla, kanamme lienevät poliitikkojemme sielunkavereita, aina pitää pyrähtää mielestään korkeammalle orrelle.
  Kamerasta katselin kun supikoiuraperheemme emo oli kait jostain löytänyt paremman asunnon koska muuttopuuhissa näytti olleen. Kolme jälkeläistä sillä ja yritti pesuettaan seuraamaan muuttoautoa so nappasi yhden pennun niskasta kiinni ja lähti, muut perässä.
  Olen muuten huomannut, että meille ei siitä supikoirasta haittaa ole; joten tein uudelleen luokituksen. Eläköön, siirsin tuonne ”antaa sen elää” kansioon.
  Tämä tämmöinen meidän perheen vakioaamu.
  Miltei saunalämpötilaa uhkailee mutta niittohommiin kärsinee lähteä kun istuviltaan sen saa tehdä.
  Jahas, Mirrikin se ilmaantui tuonne passipaikalleen; pitäneepä lähteä aamiaisen laittoon.

 3. Varhain tuli täälläkin oltua liikkeellä, taisi olla jotain kello neljän ja viiden välillä. Lintujen viserrykset tuli kuunneltua ja vesilintujen sukeltleut tuli jo katseltua. Nyt tuli vaan kahvitauko pidettäväksi, toinen jo tänään. Tänään en sitten enään juokkaan, muuta kuin kupillisen.

  Iltapäivällä pitää sitten lämmittää sauna, näillä helteillä lämpiääkin aika mukavasti. Meillä tuo rantasauna lämpiää pari kertaa viikossa, ympäri vuoden, vesi otetaan avannosta.

 4. Tulihan tänä aamuna taas itselleni selvyys mutta monelle harvoin tulisijaa käyttäneelle, yllätys. Panet ihan oikeaoppisesti puut syttyineen tulisijaan ja katsos vaan; savu tuleekin sisään, kokenut hellan lämmittäjä näissä olosuhteissa laittaa hellan alakiertoon lehden palamaan, odottaa hetkisen ja kas, hellan sytyttämisen jälkeen savu lähteekin sinne kuin sen kuuluukin.
  Tulisijan käyttö nykyisin lienee ns katoava taito.

 5. Kysyit. Mistä kumpuaa tuollainen viha toista ihmistä kohtaan. Jostain vihan lietsominen on lähtöisin. Eikö edes korona opettanut mitään?
  Nähdäkseni se kumpuaa Perussuomalaisten äärioikeistolaisporukasta joka jaksaa päivästä toiseen julkaista vihakirjoituksia ja vihapuheita somessa. Tätä porukkaa löytyy eduskunnastakin ja myös natsinuorisosta(mm. Odin of Soldiers). Tämä porukka on onneksi suhteellisen pieni persuissakin mutta se on sitäkin äänekkäämpi.

  1. Epäilen että sillä oli mitään tekemistä Perussuomalaisten kanssa. Kyllä nuoriso on aina osannut tapella ja muodostaa jengejä. Mikä lie ollut sitten syynä, poliisi ei sitä ainakaan viharikoksena pitänyt.

 6. Aika useinhan tuo puuhella näillä ilmoilla savut sisälle lykkää, melkein varmuuden vuoksi tulee paperitollo tuupattua tuhkaluukkuun. Näillä helteillä meillä tosin tulee niitä välipäiviä ja käytetään sähköhellaa.

  Kumma juttu muuten, moni valittaa juuri sitä puuhellan savuttamista, vaikka muut pesät syttyvät ihan normaalisti. Siihen ei auta edes nuohoaminen, ei vaikka sen tekisi ammattinuohoaja.

Kommentoi