Koronapäiväkirja 29.9

 

 

Näin se muutosvastarintainen taipuu. Asensin meinaan eilen sen koronavilkun. Minä kun olen näiden teknisten laitteiden kanssa aina viimeisten joukossa jotka niitä ottavat käyttöön. Tapana on jumpitella vastaan, ”kun ei ennenkään tuollaisia tarvittu” asenne on sitä perisuomalaisuutta, vai onko? Siitä vilkusta mitään ymmärrä, mutta kunhan nyt on, kerran se on muotia.

 

Eläkeputkesta on sitten noussut meteli. Haluavat poistaa sen. Mikäs siinä, poistetaan vaan. Jos kerran työnantajat ovat sitä mieltä, että yli 50 kymppiset joutavat kilometritehtaalle, niin päästetään heidät suoraan eläkkeille. Mitä siinä välissä putkia tarvitaan. Ihmeellistä vain, kun samaan aikaan halutaan eläkeikää korottaa? Siitä sitä pitkä putki tulee kun 50 vuotias heitetään pihalle ja eläkeikää korotetaan lähelle seitsemääkymmentä, niin ole siinä toimeentuloputkessa 20 vuotta. Raakaa peliä pelataan vanhoilla työntekijöillä, sanon minä.

 

Poliisit ovat saaneet uudet täyssähköautot. Tulee olemaan takaa-ajoissa sähköiset tunnelmat kun pakenija ajaa myös sähköautoa ja kun yritetään tuupata toinen toistaan tieltä pois, niin sähköiskuja sinkoilee ja voltteja riittää.

 

Kilpailu – ja kuluttajavirasto esittää markkinaoikeudelle Mehiläisen ja Pihlajalinnan kaupan kieltämistä. Voi voi, koko kesä toitotettu: Pelastakaa pörriäinen ja nyt viranomaiset lyövät kampoihin. Taitaa olla myöhäistä estää kauppaa, kun kolme suurinta: Mehiläinen, Terveystalo ja Pihlajalinna ovat kaikki muut jo kaapanneet. Niin vain pörssiyhtiöt jylläävät ihmisten terveydellä.

 

Korona uutisia:

  • mitä Kihniö edellä, sitä presidentti perässä. Kihniö perui 100 – vuotisjuhlansa ja nyt Linnan juhlat myös perutaan. Olemme kaikessa edelläkävijöitä.
  • tätä kirjoittaessa hallitus pohtii rajoituksia ravintoloihin. Perussuomalaisten Jussi Halla-aho taas pohtii aukioloaikojen jatkamista aamuun asti. Lisää viinaa kansalle kurjuuden keskellä, niin kauan kuinka rahat riittävät, sanoo nimimerkki: Kokemusta on. Itse en usko, että pitemmät aukioloajat vähentäisi ryntäystä alkuillasta ja yöstä ravintoloihin.
  • jos korona virus ratkaisee USA: n presidentinvaalit, niin onhan se melkoinen saavutus virukselta, joka onnistui kampittaa istuvan presidentti Trumpin.
  • harmillisesti koronavauhti kiihtyy. Kun ei vain tarvitsisi mennä etäkokouksiin, kotiin murjottamaan, kaupassa käyntejä rajoittaa ja kaikkea muuta ikävää. Perhana kun tanssitkin jää tanssimatta. Onneksi vielä vesijumppaan päästään.

 

Kävin välillä syömässä. Arvatkaa mitä? Ryynimakkaraa tietenkin. Mirjam ei ymmärrä hyvän päälle, kun ei tykkää ryynäristä. Siksi kai hän minutkin otti. Onko teillä vanhemmat ihmiset sama tunne kuin itsellä, ettei mikään maistu yhtä hyvältä kuin ennen? Ostat sitten minkälaista juustoa tahansa, ei siihen vain saa samaa makua kuin lapsena. Monta muuta einettä on joka ei maistu, kuten tuo ryynimakkara. Toki voitti kuivat, rasvattomat lenkkimakkarat.

 

Huumoria:

Tässä yksi päivä sitten selvisi sekin miksi äidit itkevät tyttäriensä häissä. Jotkut tutkijat väittävät nimittäin, että useat tytöt naivat omaa isää muistuttavan miehen.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *