Lämmin päivä – 26.5

 

 

Aamu alkaa aina kahvilla ja voileivällä. Kahvi pitää olla Kulta Katriinaa tai Juhlamokkaa, sen on paremman puoliskon käsky. Unenpöpperössä kerran tiputin kahvipaketin lattialle. Huusin Mirjamille kamariin, nyt tuli oikein juhlamoka. Tänään on Vilman nimipäivä. Taisi itse sen tietää kun nautti heti aamusta tuoretta elävää ravintoa pihassa, kun ulko-oven aukaisin.

 

Välillä ajattelen, onko minulla telepatiakykyjä. Monena päivänä olen tuskaillut pajukkoja, joista pyhänä kirjoitin myös päiväkirjaan. No, eilen aamulla jäin juttelemaan naapurin miehen kanssa. Hän kysyi, voiko hän ajaa nuo pajupuskat kun hänellä on raivaussaha. Jopas sattui, sanoin, kun juuri sitä olen pähkäillyt monta päivää. Enkä usko hänen lukeneen päiväkirjaani.

 

Liikkeelle lähdettyäni muutaman kilometrin päässä liikennemerkin päällä nökötti pieni pöllö. Vähän ehkä varista pienempi, vaaleanruskea. Lintutieteilijät, mikä pöllö mahtoi olla? Muutama satametriä ja kaksi varista nokki kuollutta oravaparkaa. Ajattelin, että mitähän tästä matkasta vielä tulee, miten tiaisen käy? Siitä tuli mieleen kun Mirjamin kanssa olla ajelemassa, niin hän tarjoaa joskus karamellin. Toteaa, nyt tiainen nokka auki ja tuikkaa karkin suuhun.

 

Meitä syytetään monesti roskaamisesta ja vaaditaan lajittelemaan jätteet jne. Luulisi jätefirmojen olevan esimerkkinä kansalaisille. Eilen törmäsin kolmeen kertaan näkyyn jossa jätepisteet olivat pullollaan täynnä, kannet raollaan. Virtain puolella kahdessa kohtaa ja Kurun puolella yhdessä. Eli Pirkanmaan jätehuollon alueella. Ihmiset tuovat kuten kuuluukin jätepisteisiin ja sitten oikeutetusti suuttuvat kun kaikki laatikot ovat täynnä. Joillain sitten pinna palaa ja jättävät säkit maahan eläinten revittäväksi. Missä on esimerkki ja vastuu?

 

Korona pohdintaa:

 • ilta-sanomissa oli juttu Timo nimisestä miehestä. Hän ja vaimo olivat molemmat sairastuneet koronaan. Timo teholla ja vaimo hengityskoneessa. Sosiaalihuolto hoiti lapsen. Mies kehuu estoitta mahtavaa palvelua ja sanoi olleen onni saada sairastaa Suomessa. Tällaisia ihmisiä arvostan suuresti. Liian vähän tulee kehuja, moitteita sitäkin enemmän. Hienoa Timo kun annoit kasvot erinomaiselle hoidolle.
 • kyllä me pärjäämme ilman urheilua. Kevättalvi ja kevät on mennyt vailla MM-kisoja jääkiekossa ja SM-liigaa. Ja monta muuta urheilutapahtumaa, mutta tässä vaan keikutaan ilman vieroitusoireita.
 • Ruotsin valtionepidemiologi Tegnell on saanut tappouhkauksia. Onhan kuolonuhrit todella järkyttävissä lukemissa. En voi mitenkään hyväksyä minkäänlaisia uhkauksia, vaikka omaisiin sattuu ihan kamalasti ja syystä ovat vihaisia.

 

Taas on punkkikausi alkanut. Olen joka päivä käynyt Vilman läpi, onko punkkeja. Vielä ei ole löytynyt. Täytyy lääkitä tai ostaa punkkipanta. Tulikin mieleen, kun ihmisiä varoitellaan myös punkeista, eikö meille voisi myös laittaa nilkkoihin ja kaulaan pannat? Kun katselee varsinkin nuoria, niin heillä on jos jonkinlaisia killuttimia ja muita härpäkkeitä ympäri kehoa, miksei siis punkkipanta sopisi oikein hyvin.

 

Minulta kysyttiin helmikuussa kun täytin vuosia, onko mukavaa olla 65 vuotias? Onhan se ihan hauskaa, koska muuten olisin kuollut.

 

 

 

 

8 Replies to “Lämmin päivä – 26.5”

 1. Eilen sitten suoritin kesän (?) ensimmäisen ruohonleikkuun, siis ne kulkuväylät.
  Tänään siinä puoli viiden aikaan kun Moilanen johdatteli haareminsa pihaan aamiaiselle; siemenseosta, viljan lajittelujätettä ja uutena herkkuna tirpoille taas tuo leikattu ruohosilppu, leikkuristakin sitä nyppivät. Tietenkin meidän kanojemme aamiaiseen kuuluu ”lihapullia”, siis niitä eineksiä.
  On se Moilanen vaan herrasmies, kun heittelen noita ”lihapullan” paloja kanoille, Moilanen ei suinkaan syö itse herkkuja, vaan ottaa nokkaansa murusen ja pudottaa kanan eteen löytönsä ja päästää nokastaan sellaisen kurluttavan äänen. Herrasmies, joka pitää haaremistaan huolen.

 2. Päivä alkoi vanhan ystävärouvan siirtola-puutarhan kunnostuksella. Lähinnä oksastettujen puiden klapishow, oven korjaus, vajan järjestely, pihan trimmaus jne..
  Rouvan kirves klapin tekoon oli Fiskarsin järein halkaisukirves- vesilintua heitin. Halkosaha menneen maailman terällä- vesilinnuille. Halkaisupukki laho – vesilinnuille. Ovikahva ei ruuveja ei lisäpalikoita – vesilintua. Siimaleikkurista puuttui siima jne..vesilintua ! Oli hyvä vesilintupäivä vesilinnuille.
  No, olin varautunut; oma sopiva Fiskarsin halkaisukirves, oma halkosaha, omat muut koneet ja tarvikkeet.
  Lopuksi saatiin hyvät sapuskat. Ja sitten K-Rautaan ostamaa mökkiläiselle kunnon vehkeet. Ja uudelleen hommiin, että saadaan loputkin tehtyä kunnon työkaluilla.
  Sitten omalle tontille vastaaviin hikihommiin, lämpöpiikki 28 C.

  1. Hienoa kun autat läheisiä. Jopa oli huonoon kuntoon päässeet, se tuppaa jäämään tekemättä rouvilta välineiden kunnossapito.

 3. Monesti olen kertoillut TAYS:n kokemuksistani (eturauhassyöpäni), pelkästään positiivisia, ihmisläheisiä ja jopa henkilökohtaista suhtautumista asiakkaaseen.
  Arvostella on helppoa mutta perustellut kiitokset lienevät ”kiven alla”.

  1. Vai on Moilanen sellainen herrasmies. Minulla kanssa ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa Taysista.

 4. Niin, katos Hannu; maatiaiskukot toimivat ikäänkuin jatkuvuudesta huolehtien; kukon tehtävänä on siittää hedelmöityneitä munia, suojella laumaansa ja sen pienimpiäkin.
  Mitenkähän olisikaan ihmisten suhteen ehkä oppimista?

 5. Jätteiden viennistä olen itse huomannut, että mökkikylän jätepisteeseen tuodaan kaikkea mahdollista, joka ei sinne kuuluisi. Siksikin varmaan roskikset ovat täynnä ja viereen on kasattu kaikenlaista, maalipurkkia ja vessanpönttöä…

  Tegnellin tappouhkaukset ovat ehdottomasti tuomittavia, vaikka homma onkin mennyt Ruotsissa vinksalleen ja syystä ovat vihaisia, niin kuin sanoit. Toisaalta myös mietin, onko tappouhkausten julkistamisessa tarkoitus kerätä empatia-pisteitä vai auttaako niiden julkistaminen jotenkin muuten?

Kommentoi