Lauantai 6.6

 

 

Hieman koleaa säätä päiväksi ennustetaan, vaikka aamu onkin upean aurinkoinen. Lauantai on viikonpäivistä paras. Olisiko saunavastan paikka tänään? Mikään ei kruunaa saunomista kuin koivuvastan tuoksu.

 

Median uutisten ykköspaikkaa pitkään pitänyt korona sai nyt väistyä Katri Kulmunin tieltä. Keskusta ja sen puheenjohtaja paistattelevat viikonlopun uutisotsikoissa. Onhan sekin jotain vaihtelua kyllästyttävään korona virukseen. Puhumattakaan iltapäivälehtien turhista julkkisuutisoinneista.

 

Viime vuonna tähän aikaan kävimme kesän ensimmäisissä lavatansseissa. Nyt jännityksellä odotamme, milloin avautuu mahdollisuus päästä pyörähtelemään. Suomalaiseen kesän perinteeseen kuuluu rantalavat. Toivottavasti perinne säilyy ja voi hyvin tulevaisuudessa.

 

Hyttyset alkavat pikkuhiljaa vaivata, vaikka muinaisiin kesiin verrattuna niitä on ollut vähän viime kesinä. Niin paljon kuin niitä inhoankin, ovat ne tarpeellisia luonnon kiertokulussa. Pääskyset ja muut saavat tarvittavaa einestä itikoista.

 

Aamupäivällä kerkesin tehdä puita, ennen sadetta. Loppupäivä meni enemmälti sisätiloissa. Kotimatkalla yllätti rankkasade. Vauhti piti laskea, ettei joudu vesiliirtoon vaikka renkaat ovatkin uudet. Kotona sade vain kiihtyi ja ukkonen jyrisi. Taas on aamuisin muistettava töpselit irrottaa, nyt en muistanut.

 

Korona havaintoja:

 • Ruotsissa koronakuolemat vain jatkuvat. Älkää nyt ihmeessä avatko sinne rajoja.
 • piipahdin pikaiseen omassa lähikaupassa. Nuoret pojat takana tunkivat ihan tappituntumalle. Meinasin ärähtää, mutta siirryin sivuun. Harmittaa kun aina jää meinaamiseen sanominen.
 • Korona leviää nyt ennätysvauhtia maailmalla, siis Euroopan ulkopuolella. Korona näyttää käyvän läpi koko maapallon.

 

Tänään ajellessani Virroille tien yli kävellä löntysteli peura vai oliko kauris. Siitä muistui mieleen mukava tarina aikojen takaa. Olin – 70 luvulla Fiskarsin auraverstaalla töissä. Siellä oli paljon ruotsinkielistä väkeä työkavereina. Tenholasta oli eräs mies. Yhtenä aamuna hän tuli tohkeissaan töihin ja alkoi selittää kuinka oli ajaa kolarin eläimen kanssa. Me kysymään mikä eläin se oli, hirvikö? Hän selittämään huonolla Suomen kielellä: Se ei olla hirvi, se olla hirveä pienempi malli, tarkoittaen kaurista. Arvatkaa naurattiko meitä ja myös häntä itseään.

 

Vankilassa oli ollut yleisurheilukilpailut. Kaikkein vaativin laji oli kuulemma 110 metrin sähköaitajuoksu.

 

 

 

One Reply to “Lauantai 6.6”

 1. Telkusta tuli virolaista osuustoimintanostalgiaa. Vanhentunut kolhoosiväki kaipasi mennyttä yhteisöllisyyttä.

  Kihniö lienee suomalaisten yhteisöllisin pitäjä, perussuomalaisuudenkin ydinaluetta.

  Myös lestadiolaisilla alueilla, ruotsalaisilla ja suomalaisilla, yhteisöllisyys on vahvaa.

  Lestadiolaisen yhteisöllisyyden väitetään olevan poissulkevaa, jopa mafian omaista. Tiedä häntä.

  Aavistelisin Kihniössä jonkin verran käyneenä, että kihniöläisestä yhteisöllisyydestä puuttuisi lestadiolaisuuteen liitettyjä kielteisiä piirteitä. Lestadiolaisia lienee Kihniössäkin, vaan ehkeivät eristäydy.

  Itse en ole millään tavoin internationalisti, vaan pidän itsenäisiä kansallisvaltioita hyvänä asiana.

  Viron kommunismi oli virallisesti internationaalia, mutta se näyttää kuitenkin turvanneen yhteisöllisyyden paremmin kuin nykyään muodissa oleva yksilöllisyyttä korostava meno.

  Yhteisöllisyys, jossa naapuriin voi luottaa, tuottanee suuremman onnellisuuden kuin mammonan haalinta.

Kommentoi