Muuttohommia 22.6

 

 

Päivä alkoi kiiruhtamalla Virroille muuttohommiin, kuten eilen kerroin. Homma kävi kuin rasvattu, olihan likat hyvin jo kaikki ennakkoon suunnitellut. Auto ja kantajat paikalla ja me yritimme parhaamme mukaan olla tiellä. Paitsi että?

 

Toinen työntekijä sai sairaskohtauksen ja ambulanssi paikalle. En ollut paikalle, enkä siis ala tarkemmin asiaa setvimään näin julkisuudessa. Latisti tietysti tunnelmaa, mutta saimme kuin saimme tavarat siirrettyä uuteen paikkaan. Piano jäi odottamaan siirtoa myöhempään ajankohtaan.

 

Sen verran hikinen pieti oli, että ajoimme suoraan urakan loputtua Kalliojärven rantaan ja uimaan. Vesi alkaa olla jo liian lämmintä jos aikoo kunnolla virkistäytyä. Kyllä se silti auttoi ja sai uutta energiaa, että jaksoi syödä kanakeittoa. Päiväunet kyllä venähtivät yli puoleentoista tuntiin. Eipä tuo haitannut.

 

Kotiin päästyä piti iltaa ajatellen käydä vielä Nerkoossa uimassa. Syvällä kun ui, oli vesi hieman kylmempää ja loppuillaksi sai mukavan olon.

 

Vilma murjottaa. Ei olisi halunnut tulla sisälle. Ollut ulkona jo pari päivää. Kannoin sisälle, annoin matokuurin. Nyt ei ala millekään vaikka kuinka houkuttelen. Nukkuvinaan sängyllä, mutta vielä hiukan pitää mieltä osoittaa.

 

Uutiskatsaus:

  • eskimo jäätelöpuikko vaihtaa nimeä. Voi voi, sanon minä. Taas mennään niin lujaa, ettei järki pysy mukana. Mitä hemmetin loukkaavaa nimessä on? Kertokaa onko yksikään eskimo jäätelön nimestä loukkaantunut? Loukkaantuivatko suomalaiset Suomimakkarasta?
  • kenttäpiispa Pekka Särkiö on hyökännyt meitä marxilaisia kohtaan rajussa blogikirjoituksessa. Se on nyt poistettu ja hän pyytää anteeksi kirjoitustaan. Oliko piispa nauttinut vähän liikaa ehtoollisviiniä, mene ja tiedä. Luin otteita iltapäivälehdestä ja minua lähinnä nauratti hänen vuodatuksensa.
  • meidän presidentti Niinistö oli juorunnut USA:n presidentti Trumpille Venäjän presidentistä Putinista. Eikö tällaista sanota selän takana puhumiseksi? Aina sanotaan naisien juoruavan, mutta kyllä vaan miehet sen osaavat yhtälailla, elleivät paremmin. Tuhmia olette olleet Trump ja Niinistö, piiskaa täytyisi antaa.

 

Keskipohjanmaalaista miestä epäillään huijauksesta. On kuulemma huijannut 37 naiselta 1.3 miljoonaa euroa. Ihmettelen miten tuollainen on nykyaikana mahdollista? Auervaaran aikana jotenkin vielä ymmärsi, kun tieto ei kulkenut niin nopeaan kuin nykyisin. Toisaalta ,mikäs ihme tuo määrä huijauksen kohteiksi joutuneita on, kun Yhdysvalloissa eräs mies huijasi kymmeniä miljoonia ja istuu nyt Valkoisessa talossa.

 

Kevennys:

Tarinoin usein Vilma kissasta ja siitä tuli mieleen, kun eräs nainen kysyi pikkupojalta, haluaisiko hän kissanpennun. Poika vastasi: Äiti on sanonut, tuosta ovesta meille ei kissaa päästetä. No entäs isä, kysyi nainen? Sen se päästää, vastasi poika.

 

 

 

 

 

4 vastausta artikkeliin “Muuttohommia 22.6”

  1. Mikähän noita kissoja oikein liikuttelee. Mirrikin saapui pihaan jo 15 yli neljän, kävi tyhjillä kupeillaan ja häipyi; ei kertonut minne.
    On muuten hyvin ja paljon kertova tuo Mirrin ilme kun se istahtaa tuohon passipaikalleen; niin tiukkaan tuijottaa tänne ikkunaani ja vaativana, nälkä, herkkuja.
    Jostain syystä se Mirri haihtui, en kerinnyt kai tarpeeksi nopeaan täyttämään noutopöytää.
    Tulihan se sieltä vähän aika sitten, istahti paikalleen ja nyt ilme oli tosissaan vaativa. Monikos muuten tietää millainen on kissan vaativa ilme. Tuskin monikaan, nimittäin pitää ensin oppia lukemaan ko kissan kehonkieltä ja ilmeitä, sitten oppii jos oppii. Niin monta vuotta tuon Mirrin kanssa olemme kavereeranneet, että vähän jotain olen ehkä alkanut oppia.

    1. Älä muuta sano Kalle tuosta kissan ilmeistä. Kyllä tasan tarkkaan näen Vilman ilmeistä ja kehonkielestä millä päällä hän on ja myös vaatimuksista.

  2. Meillä täällä Tampereella on niin paljon seurattavaa joka aamu, ettei aamu ja päiväkään tahdo riittää:
    – Aamulenkki ja kauppahallikierros
    – Viinikan ympyrän uusi rautatiesilta ja liikennejärjestelyt ml. koko keskustan asfaltointi, että tietää, miten päivän aikana kulkee
    – Ratikan koeajot, ajojohtojen ja kadun päällystyksen eteneminen Hämeenkadulla
    – Hämeensillan uudet ”läpikäytävät” = Tempon alikulkutunneli
    – Kansiareenan nousun seuraaminen päivittäin
    – Roskaisuus muuttui siisteydeksi, onhan ollut röykytystä viranomaisia kohtaan
    – Pyhäjärven vesiliikenteen häiritsijät, vesiskootterit, joita nyt yritetään panna pannaan
    – savolais-soutuveneen ”Amiraali” kunnostuksen eteneminen Pyynikin rannassa
    – Sulkavuoren puhdistusaseman tunneli lähestyy Hatanpäätä, jota myllätään jo laajasti alueella
    – Joka aamuinen kasvimaan tapaaminen ja ”tilannetiedotus” ydinryhmän kesken kaupungin tilasta ja rikkaruohojen määrästä, illalla ”kastelukokous” ja kastematojen määrien ja rusakkokannan raportointi
    – siiklit alkavat kukkimaan
    – vihannesten ja yrttien jakoa ja vaihtoa sekä kasvikirjaston täydentäminen (kunnostettu kaupungin luovuttama puinen vaja = salakapakka). Paikkojen kunnostusta
    – jne…
    – hoh-hoijaa, mutta on kivaa

  3. Se muuten tuo lemmikkien ymmärtäminen tahtoo meidän hyvinvoivassa yhteiskunnassamme mennä lemmikin inhimillistämiseen. Lemmikin/kotieläimen ei anneta olla oma itsensä.
    Toisaalta, lemmikin omistajat eivät aina jaksa perehtyä eläimen toimintaan ja toiminnan tarkoituksenmukaisuuteen.
    Vanhana koiramiehenä ja aikanaan koira-alan ammattilaisenakin toimittuani, olen sisäistänyt paljonkin eläinten käyttäytymisestä.
    Koiraa pidetään viisaana eläimenä mutta tosiasia on vain, että se esim ongelmanratkaisussa häviää esim maatiaiskanalle, kissakin on melkoinen ongelmanratkaisija ja todennäköisesti koiraa tehokkaampi. Tämä taas ja vain Mirristä opittua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *