Päiväkirjakatsaus 29.3

 

Hyvät ystävät ja lukijani!

 

Miksi pidän päiväkirjaa korona viruksesta ja sen seurauksista ja eri käänteistä? Siksi, että haluan olla yhtenä teidän arjessa vaikeina aikoina. Jos yksikin lukija saa hyvän mielen, lohdun tai auttaa jaksamaan, olen saavuttanut tavoitteeni.

 

Olen saanut ”pyyhkeitä” omiltani sieltä ihan vasemmalta laidalta. Pitäisi tehdä politiikkaa. Täytyisi paljastaa kapitalismin karmean juonet – lyödä ihmisiä näillä hädän hetkillä Marxilla ja Leninillä päähän. Voisin toki kirjoittaa ja lukijoita olisi kymmenkunta.

 

Minulle tärkeintä ovat ihmiset tässä ja nyt. Elän heidän rinnallaan vaikka näin kirjoittamalla. Soittelen tutuille, sairastaville, yksinäisille päivittäin kymmeniä puheluita. Puhelin on auki yötä päivää ja olen sanonut olevani tavoitettavissa koko ajan.

 

Päiväkirjan pitäminen päivittäin on raskasta. Katson sen kuitenkin pieneksi hinnaksi siitä, että voin tällä keinoin osallistua yhteiseen koettelemukseen. Anteeksi purkautumiseni, mutta nuo ”pyyhkeet” sai tuohtumaan, mutta se siitä.

 

Sitten muihin aiheisiin. Tiesittekö, että jouduin tämän koronan aikana nöyrtymään ja tunnustaa olevani väärässä. Minäkö muka väärässä? Niin vain kävi. Olin vannonut maksavani niin kauan seteleillä ja kolikoilla kun se on mahdollista – arvatkaa miten siinä kävi?

 

Nöyrryin, kun ajattelin Maurintorin kassoja. Mitä jos omaa itsepäisyyttäni tartutan setelien kautta heihin viruksen. Noihin ihaniin kaupan työntekijöihin ja omistajiin – en voisi ikinä antaa sitä itselleni anteeksi.

 

Niinpä kiltisti kaivoin pankkikortin esille ja olen jo muutaman kerran sillä maksanut laskuni. Pakko oli niellä ylpeyteni ja tunnustaa Mirjamille olleeni väärässä, eli kätevä keino maksaa. Älkää ystävät levittäkö tätä tietoa muualle, ettei loputkin miehisyyteni rippeet saa noloa loppua.

 

Korona katsaus:

 

 • eilen oli kuulemma Helsingissä ollut vielä kahvila tai baari auki ja väkeä tupa täynnä, toisen iltapäivälehden mukaan. Onko siellä todella lukutaidottomia ja kuullun ymmärtämisessä on vaikeuksia? Vai mitä piruilua tuommoinen on?
 • olipa jo sakot kirjoitettu jollekin rajan ylittäjälle, että silleen.
 • Ilta-Sanomien kolumnisti Timo Haapala se jaksaa räkyttää. Tekipä hallitus niin tai näin, niin aina se on väärinpäin. Tuommoisista miehistä ennen sanottiin, että pitäisi laittaa takaisin turkin sisään jne.
 • olen jo aiemmin pohtinut miten käy juhannustanssien? Ryskyykö tiesulut jos suomalaiset eivät pääse juhannusta viettämään?

 

Kevennykseksi tositarina:

Huomenna on pyhä ja lepopäivä. Äidilläni oli tapana sanoa, että pyhätyöllä ei ole siunausta. Kerran sitten olimme pomon kanssa töissä Karttiperällä. Oiottiin siinä turvekärryn peltistä seinää ja pomo antoi lekan mäikiä. Niin se leka irtosi ja lensi suoraan ikkunasta mäelle. Totinen paikka vähän aikaa, kunnes lekan kuva ikkunassa alkoi naurattaa. Silloin tohdin sanoa, pyhätyöllä ei ole siunausta. Ei näemmä, totesi pomoni Jussi.

3 Replies to “Päiväkirjakatsaus 29.3”

 1. Olihan tuosta Forssan torikuulumisista aamun lehdessä juttuakin, kuva Forssan torin pitseriasta; siellä sitä istuskeli kohtuu ikäinen pariskunta kahvittelemassa, miehellä lippis tiukasti päässä sisätiloissa. On näköjään amerikkalainen pöytäkulttuuri tehokkaasti levinnyt jo forssalaiseen aikuisväestöönkin.
  Jotenkin ymmärtänen esim torikahvit ulkotilassa, siis ymmärtänen, … ehkä.

  1. Joo, ihan kuin tahallaan halutaan näyttää, ettemme piittaa, me tehdään niin halutaan. Vastuutonta.

 2. Oli auringonpaiste tai myrsky, voit luottaa siihen että joukossa on idiootteja. Se ei katso hätätilan suuruutta.

  Mutta.

  Oli auringonpaiste tai myrsky, jokainen voi päättää olevansa heitä viisaampi.

Kommentoi