Ay-liike vastustaa jyrkästi kokoomuksen ehdotusta ansiosidonnaisesta kaikille –samoin demarit

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006567919.html

”Ay-liike vastustaa jyrkästi kokoomuksen ehdotusta ansiosidonnaisesta kaikille – Näin SAK:n Jarkko Eloranta perustelee, miksi järjestelmää ei pitäisi muuttaa”

Ay ja demarit, mutta valitettvasti myös pääosa muista ammattiliitoista sekä EK vastustavat oikeudenmukaisuutta.

Kaikki työssä kävijät kuitenkin maksavat työttömyysvakuutusmaksut pakosta.

Syynä on ilmeisen selvästi pyrkimys pakottaa kaikki liittymään liittojen jäseniksi.

23 Replies to “Ay-liike vastustaa jyrkästi kokoomuksen ehdotusta ansiosidonnaisesta kaikille –samoin demarit”

 1. AY-liike vastustaa myös työllisyystoimien tuontia syksyn budjettiriihen, mutta kuka perkele on äänestänyt ay-liikkeen johtamaan maata?

   1. Siis Marin itse huutelee, että vastustaa hän työllisyystoimien tuomista syksyn budjettiriiheen?

    1. Tuo uutinen on kuultu moneen kertaan. Työllisyystoimien 30 000 suunnitelma on oltava valmis budjettiriiheen sanoo Marin, mutta tarvitaan aikaa loppuvuosi panna ne toimeen. Katsotaan, sano Vanhanen…

       1. Se, että Marinin lausumasta ”pitää olla näkymä” saa aikaiseksi, että on valmis suunnitelma niin kyllä saa vähän mielikuvistusta jumpata.

       2. ”Näkymä” eri todellakaan ole valmis suunnitelma.
        Sille on synonyymeinä mm. yleiskatsaus, tulevaisuudenkuva, odotus.
        Sitä kuvaa myös hyvin entinen muotisana ”visio”, mitä hokemalla ajettiin monta firmaa nurin erityisesti 80-luvulla.
        Visio tarkoittaa myös harhanäkyä ja sellainen on myös kuvitelma, että ”näkymä” tarkoittaisi valmista suunnitelmaa.

 2. Ay-liike ei tule tätä(kään) hyväksymään, se olisi lopun alkua heidän korporaatiolleen.

  1. Jos persut ovat oman käsityksenä mukaan Suomen suurin työväenpuolue, miten käy persutyöläisten, kun heidän ay- edut saavat muutkin ilman jäsenmaksua ?

   1. Työttömyysvakuutus ja .korvaus ei ole mikään ay-etuus, vaikka se on sellaiseksi monopolisoitu ay-jäsenuuksien pakottamiseksi.
    Työttömyysvakuutuksia koskeva laki on sovellettu siltä osin syrjivästi ja sellaisen päätöksen tehneet pitäisi asettaa syytteeseen, kuten myös hallitukset¨, jotka eivät korjaa eläkeläisten taitettua indeksiä.

 3. Mutta eikös kokoomuksen mielestä kaikkien pidä tulla toimeen omillaan, mitään apua ei saisi antaa koska kommunismi…

 4. Halla-aho tukee ay;tä ja sen järjestäytynyttä toimintaa. Mites tämä näin nyt menikään. Tuolla lausunnolla persut persnuolivat tyäväenliikkeen syvimpiä tuntoja.

 5. Yhtä vähän tunnen AY-liikettä kuin poliittisia puolueitakaan. En ole koskaan ollut varsinaisen AY-järjestön jäsen, ellei siksi sitten lasketa sotilasaikaista Päälystölliiton jäsenyyttä, joka ei kyllä oikein AY-järjestö sinällään ollut. Sillä kun ei ollut edes lakko-oikeutta jos ei työttömyyttäkään mutta liittoon kuului kyllä 100% jäsenistöstä.
  Yrittäjänäkään en kuulunut edes yrittäjäjärjestöön; liian kallis jäsenyys pienyrittäjälle.

  1. Se saattaa olla vaikeata ymmärtää, mutta kummassakin on kyse epäoikeudenmukaisuudesta yhtä kansamme osaa kohtaan ja kummassakin demarit vastustavat asian korjaamista eli kannattavat epäoikeudenmukaisuutta.

    1. Kuka sellaista on edes väittänyt?
     Kyse on epäoikeudenmukaisuuksista sinänsä ja sellaisen kannattajista – ei vain ahneesta ay-liikkeestä.

 6. Kokoomus vaatii tuota vain voidakseen sitten sen leikata. Ainahan sieltä on vaadittu työttömyysturvan leikkaamista. Vartiaisen mukaan työttömän elämä on tehtävä mahdollisimman epämukavaksi koska muuten se työtön laiskuri ei hae töitä. Montako työtöntä tunnet ja moniko on työtön laiskuuttaan?

  Kokoomus myös haluaa piikitellä ay-liikettä, mutta kenenkään ei edes tarvitse kuulua ay-liikkeeseen saadakseen ansisidonnaista jos jää työttömäksi. Riittää, kun liittyy työttömyyskassaan. Jos ei sitä tajua tehdä niin tyhmyydestä sakotetaan. Ehkä ei ymmärrä muitakaan tarpeellisia vakuutuksia silloin ottaa.

  Kokoomuksen mielestä pienituloisia ei ole varaa tukea, mutta kun kokoomuslainen tippuu eduskunnasta, niin ilomielin hän rohmuaa yhteiskunnan tukea, eikä suinkaan mitään surkeaa Kelan tukea. Viimeksi saimme lukea, miten Kokoomuksen Meri-Kukka Forsius oli pudottuaan eduskunnasta ollut töissä vuosia ja saanut hyvää palkkaa (n. 3400e /kk) ja sen lisäksi nostanut verorahoistamme maksettua ”sopeutumisrahaa” tuhansia euroja kuussa (arvio 2800e /kk). Eikä ollut ensimmäinen kokoomuslainen koijari joka aikansa vinguttuaan eduskunnassa siitä miten ”meillä ei ole varaa sosiaaliturvaan” pudottuaan itse kiskoo tuhansia kuussa muiden tulojensa lisäksi tai koska ei muka saa töitä (miksi ei kysy Vartiaiselta sitten?).

Kommentoi