Kansanedustaja rähinöimässä toisen valtion alueella

https://www.aamulehti.fi/a/bc734374-bcc9-43bb-b066-d71fe2ce380c?c=1522737894164

”Tamperelainen vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula otettiin maanantaina kiinni Israelissa yhdessä kansainvälisen aktivistiryhmän kanssa. Ryhmään kuului Kontulan lisäksi neljä muuta aktivistia.

Kontula ja ryhmä pyrkivät järjestämään Gazan rajalla mielenilmauksen kiinnittääkseen huomion Gazan tilanteeseen.”

Onko kansanedustaja edustamassa kansaa rähinöimällä toisen valtion alueella?

Onko se kansanedustajan arvon ja tehtävän mukaista?

Ja aivan varmaan matkusteli ihan omalla kustannuksellaan…

35 vastausta artikkeliin “Kansanedustaja rähinöimässä toisen valtion alueella”

 1. Nyky hallitus tulee myöntämään tälle ”sankarille” urheudesta jonkun mitalin ja kutsun Presidentinlinnaan. ”Rohkeudesta ja Kunniasta Vasemmiston ja Kommunismin Puolesta Urheusmitali” Aku Ankka lyhenteellä: ” RKVKPU-mitali.

  Sekä hänelle rakennetaan patsas ja monumentti Eduskuntatalon eteen jossa liehuu punalippu juhlapäivinä.

 2. Miettikääpä tätä. Jos Kontula olisi laillisesti mennyt Gazaan, käynyt siellä ja tullut pois, siitä ei olisi ollut kuin korkeintaan sivulause jossain mediassa. Ei ykkösjuttua Hesarissa, ei ykkösjuttua Ylellä.

  Pidätetyksi tuleminen oli koko operaation tarkoitus.

  Tästä on tullut niin vassarien kuin persujekin tapa markkinoida itseään, delegoida poliisille julkisuuden generointi.

 3. Hesarissa asiasta oli hyvin laadittu artikkeli. Siinä kerrotiin, että Kontula oli rikkonut lakia yrittäessään laitonta rajanylitystä ja otettiin esille, että Gazaa hallinnoi USA:n ja EU;n terroristijärjestöksi luokittelema Hamas. Sen sijaan Yle:n juttu oli luokaton. Sen otsikosta sai kuvan, että Kontulan pidätys liittyisi jotenkin Suomen asekauppoihin ja jutusta sen käsityksen, että Kontula vangittiin koska oli järjestämässä protestia.

  Kontulaa pidin aiemmin järkevänäkin vasemmistopoliitikkona, tämä naivi hihhulointi terroristijärjestö Hamasin puolesta kyllä oli riman alitus.

  1. Valitettavasti ei ole ensimmäinen Kontulan vouhotus ja Li Andersson puolustelee.
   Toki anarkisti-Arhinmäkikin osoitti vasurien ”demokratian” oikeuttavan kaikenlaiseen väkivaltaan ja lakien rikkomiseen.

 4. Komppaan Norppaa. Kontulaa arvostin todella paljon aikanaan, hän on sanonut ja tehnyt paljon fiksua. Viime vuodet ovat olleet heikkoa suoritusta – uhkailuja, herjauksia, syytöksiä, täysin ala-arvoista toimintaa. Mikä lie mennyt vikaan.

  1. Olisiko se, että ihmiset eivät kuitenkaan ole lähteneet ideologiseen hölmöilyyn mukaan?

 5. Kontula vastaa siihen vouhotukseen, mitä on populismissa, rasismissa ja natsismissa menossa niin Suomessa kuin muuallakin.

  Se nyt on selvää, ettei hän minkään Hamaksen puolesta alista itseään hölmöksi. Asekauppa Israelin kanssa on uskottava protesti.

  1. Ai vastaa?
   Ennemminkin vetää sitä vouhotusta vasuri-ideologian nimissa.

  2. Miksi Suomi ei saisi ostaa aseita Israelista? Kontula hourii jotain, että aseita testataan palestiinalaisalueilla. Suomi ostaa Israelista meritorjuntaohjuksia. Onko ne testattu palestiinalaisten kalastusaluksiin? Suomi ostaa myös Leopard-tankkeihin ammuksia. Niilläkö kivien ja palopommien heittelijöitä ammutaan? Suomi osti myös vastatykistötutka -järjestelmän. Silläkö palestiinalaisten tykistö suunnitaan ja tuhotaan? Omituisia väitteitä!

   Israelilaiset aseet ovat todennnäköisesti maailman parhaita siksi, että selvitäkseen edes olemassa Israelin on pystyttävä vastaamaan esimerkiksi Iranin hyökkäykseen. On hyvä, että voimme ostaa niin laadukasta tavaraa, Jos Suomi päätyisi F-35 hävittäjään tarvitsisimme taas israelilaista tekniikkaa hyvin todennäköisesti, koska Israel on yksi sen pääkäyttäjistä ja kehittäjistä todennäköisesti myös. Hyvä, jos jotain saisimme Kontuloiden pöljäilyistä huolimatta. USA tekee myös paljon yhteistyötä Israelin kanssa aseiden suhteen, jos emme huolisi israelilaista tekniikkaa niin samalla voisimme ehkä sanoa ei myös amerikkalaisille aseille. Kontuloiden mielestä se tietenkin olisi hyvä asia.

  3. Kyllä siinä nyt niin kävi, että alisti. Kun yksipuolisesti arvostelee toista niin asettuu toisen puolelle. Kontula suree palestiinalaisia, mutta sääliä ei heru juutalaisille, joiden niskaan Hamas rakettejaan ampuu ja josta syystä Israel Gazaan menevää tavaraa rajoittaa. Uutta muuriakin Kontula arvostelee, vaikka sen tehtävänä on estää Gazan terroristeja kaivamasta tunneleita Israeliin. Mielellään siis näkisi terrori-iskuja Israelissa ilmeisesti, koska niiltä suojautuminenkin on paha asia? Saavatko juutalaiset edes laittaa ovet lukkoon?

 6. Minä kun olen aina luullut, että Kontula on sukupuolten asialla, vai oliko sittenkin sukupuolettomien. Tehnyt ainakin joitain tutkimuksiakin niillä alueilla.

 7. Jos meillä olisi varaa ja Israel myisi, niin hyvä hankinta voisi olla Israelin terroristien ohjuksia vastaan kehittämä Iron Dome -torjuntajärjestelmä. Sillä nimittäin saattaisi voida torjua venäläisiä Iskander-ohjuksia. Kun Armenia päätti ostaa Venäjältä Iskandereita niin sen kanssa sodassa ollut Azerbaizdan ilmoitti ostavansa Israelista Iron Domen niitä vastaan. Mielenkinntoista on muuten, että Azerbaizdan on shia-muslimien maa niin kuin Irankin, mutta sillä on hyvät suhteet Israeliin.

  1. Ääriainekset on saaneet Suomessa vallan. Äärivasemmisto ja siihen rinnastettava vihreät ajavat maan perikatoon. Samalla kun Vihreiden ministerille luetaan oikeutta ja toinen Vihreä ministeri ajaa huumeiden puolesta asiaansa on yksi kohlo vassareista riehumassa ja ”edustamassa” Suomea Israelissa putkassa.

   Eihän tälläistä paxkasakkia saa kukaan kuriin…

 8. Palestiinan asukkaat elävät muiden siivellä.

  Kansantuotteesta 30% tulee ulkomaan avustuksista. Alueen tuonti on 4200 miljoonaa ja vienti on 720 miljoonaa dollaria. Väkiluku 4,9 miljoonaa ja vuosittainen kasvu 2,5% ( 2018). Pinta-ala 6 220 km²

  Josta: Gazan kaista, Pinta-ala 365 km² / väkiluku1,8 miljoonaa (2014)
  *

  Ovatkohan yllä olevat luvut Vasemmistoliiton ja Vihreiden tavoitteita Suomelle?

  Palestiinan vienti vuodessa on luokkaa 720 miljoonaa dollaria – oliivia, hedelmiä, vihanneksia, kukkia ja tekstiiliä. No, eipähän he vie aseita, mutta aika vähän muutakaan.

  ***

  https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_the_State_of_Palestine

  Economy of the State of Palestine

  Foreign aid

  in 2008, the West Bank and Gaza economies were heavily reliant on foreign aid which stood at 1.8 billion [English billion = suom. miljardi ] Approximately 30% of the GDP, or US$487 per Palestinian per year came from aid. Foreign aid provided essential services for nearly half of the Palestinian people, and allowed the Palestinian Authority to operate and pay its estimated 140,000 employees.
  *
  Vienti : $720 miljoonaa (2011)[]
  Tuonti : $4200 miljoonaa(2011)
  Työttömyysaste; 27.5% (Q1 2013)[
  *
  Väkiluku 2018 : 4862979. / kasvu vuodessa 115752 [ 2,5 prosenttia]

  1. Ja mekin maksamme todennäköisesti osan, koska EU tukee palestiinalaisparkoja. Normaalin kehitysavun ymmärtäisin, mutta että jotain viittä miljoonaa pidetään sukupolvesta toiseen pakolaisina viitsimättä asuttaa heitä koska ”heillä on oikeus paluuseen”. Tuemme arabinationalismia joka silkkaa typerää ylpeyttään kiletäytyy tunnustamasta että nuo ns. pakolaiset ovat iäksi menettäneet mahdollisuuden muuttaa sinne mistä itse aloittamasna sodan takia pakenivat. Osa rahoista maksetaan myös Israelin vankiloissa oleville ja pisimpään lusivat saavat muhkeaa palkkaa. Siis ne, jotka ovat esimerkiksi tappaneet siviileitä terrori-iskuissa.

 9. Kun etniseen vähemmistöön kuuluva maahanmuuttaja rötöstelee tai käyttäytyy sopimattomasti ja kantaväestöön kuuluva häntä arvostelee – arvostelee yksittäisenä henkilönä tekonsa, vaan ei rotunsa takia – sinkoaa arvosteltu usein suupielestään: ”rasisti, rasisti!”. Tämä paljon käytetty reagointi on jo kovin kulunut ja tehonsa menettänyt.

  On masentavaa havaita että Suomessa kykynsä ja taitonsa ansiosta arvostusta nauttiva kulttuuripiiri, juutalaiset, on nyt etujärjestönsä juutalaisen seurakunnan toimesta sortunut ja älyllisesti taantunut tähän samaan anti-intellektuaaliseen argumentointiin moittiessaan kansanedustaja Anna Kontulaa antisemitismistä.

  Kontula on toiminut Israelissa harkitsemattomasti ja ehkäpä moitittavastikin. Ns. suora toiminta ei istu kansanedustajalle ja tuottaa hänelle ja hänen edustamalleen asialle enemmän haittaa kuin hyötyä. Hyötyä siitä on toki ollut kotimaan ilmapiirille sikäli että teko on näyttänyt julki suomalaisen some-keskustelun tason – tämä on terveellistä – ja nyt siis Suomen juutalaisen seurakunnan ja Suomen juutalaisten ajattelun todellisen karvan.

  Vastatessaan juutalaisen seurakunnan antisemitismi-arvosteluun että Israelin valtio ja juutalaiset ihmiset ovat kaksi eri asiaa, Kontula on täysin oikeassa. Hän ei ole arvostellut jälkimmäisiä – ainoastaan edellistä.

  1. Kontula siis ei vihaa juutalaisia, mutta ei sallisi heidän puolustautuvan? Vaikka Gazasta ammutaan raketteja juutalaisten tappamistarkoituksessa joka päivä, niin juutalaisten tulisi vain ajatella, että ei se mitään. Jos Kontulan tarkoituksena oli mennä Gazaan, niin miksi hän ei mennyt Egyptin kautta? Ja jos Gazassa on pulaa tarvikkeista, niin miksi niitä ei tuoda Egyptin kautta?

   Hamasin todellinen tavoite ei ole jokin hyvinvoiva Gaza, vaan juutalaisten karkottaminen koko Palestiinan alueelta. Onko sitten antisemitismiä, että antaa sellaiselle politiikalle tukensa? Oliko juutalaisten karkottaminen Englannista, Espanjasta tai Puolasta antisemitismia?

   1. ”Ja jos Gazassa on pulaa tarvikkeista, niin miksi niitä ei tuoda Egyptin kautta?”

    Egyptin puolelta viedään Gazaan Hamasille aseita, ammuksia, räjähteitä, jne. tunneleiden kautta.

 10. Anna Kontula on oppinut ihminen. Tohtori. Alikersantilla ei ole syytä arvostella.

  1. Oppinut ja sillä siisti.
   Se ei tarkoita, että osaisi, olisi ammattitaitoinen, oikeudenmukainen, jne. jne.
   Tunnen jokusenkin tohtorin, maisterin, juristin, DI:n jne ja voin sanoa, että ei niissä ole keskimäärin sen kummempaa hienoutta kuin muillakaan.
   Tunnen myös pari tosi ”mulk**a” tohtoria ja muutakin ”koulutettua”.

  2. Älykkyys ja viisaus eivät aina asu samassa päässä. Aate voi sokaista oppineenkin ja usein se niin tekeekin. Kontulaa pidin aiemmin järkevänä ajattelijana kolumniensa pohjalta, mutta yksisilmäinen asettuminen terroristijärjestön mannekiiniksi osoittaa hänen kuuluvan samaan massaan kuin monet muutkin vasemmistopoliitikot. Asioita ei viitsitä sen syvemmin pohtia vaan mennään muiden mukana ”vasismia vastaan”.

 11. Tottakai tunnet mulkkuja .Olethan itsekkin persuna täysi mul….

  1. Näköjään päämulkku itse sepustaa.
   En edelleenkään ole persu enkä ole persuja äänestänyt toistaiseksi.
   Se, että pottuilen persukammoisille hysteerisistä ja holtittomista räksytyksistä, ei tee minusta persua.
   Teen samaa myös muille asennevammaisille putkinäköisille asiasta riippuen, mutta et ilmeisesti kykene putkinäölläsi mitään muuta kuin ”persua” näkemään joka paikassa.
   Kaltaisesi persukammoiset ja -vihaajat eivät näköjään osaa erottaa politiikkaa ja asioita toisistaan, vaan kommentoivat niitä puhtaasti ideologisella asennevammaisuudellaan.
   Säälittävää…

 12. Esittääkö kukaan järkevä ihminen mediassa tai Eduskunnassa jotain, mikä ei mitenkään ole toteutettavissa? – sanoisin, että ei esitä

  Anna Kontula kannatti rikkaille omistuskattoa, joka olisi hänen mukaansa ”hyvä alku”.

  Rääkymällä saa julkisuutta, mutta ei vaikutusta maan kehitykseen.

  ***
  https://www.talouselama.fi/uutiset/anna-kontulan-kommunismikohellus-vie-keskustelun-kapitalismista-heti-poteroihin/c7b73095-51cd-4b93-a2c9-77bcd12047bb
  30.9.2019

  Eduskunnan ”ainoaksi kommunistiksi” itseään tituleeraava Anna Kontula laittoi tuulemaan Ylellä perjantaina. Vasemmistoliiton kärkkäästi provosoiva kansanedustaja kannatti rikkaille omistuskattoa, joka olisi hänen mukaansa ”hyvä alku”.

Kommentoi