Kiitoksia vain Marinin sokeille ylistäjille

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/95bdc856-3989-4816-b004-1ab63c15b5f7

”Saksan ykkösdemari ja Sanna Marin eri linjoilla EU:n elpymisrahaston merkityksestä”

”Marin on myös korostanut EU:n elpymisvälineen kertaluontoisuutta, sillä se on voimassa vuoteen 2023 asti.

–Tämä on ainutkertainen. Se on siis vain yhden kerran tehtävä, eikä siitä pidä tehdä pysyvän kaltaista ratkaisua tai välinettä.”

”Scholz totesi Funke-Medien sanomalehtiryhmän haastattelussa (21.8.), että elvytyspaketti on EU:n talouspolitiikassa pitkäaikaiskeino eikä pelkkä lyhytaikainen koronaelvytystoimi.

–Elvytysrahasto on todellinen askel eteenpäin Saksalle ja Euroopalle, eikä sitä voi enää perua tai kääntää takaisin, Scholz sanoi.”

Marin on pihalla kuin lumiakka tyypillisen demarin tapaan.

Toki on mahdollista, että Marin tietoisesti valehtelee saavutuksiaan kehuakseen ja jättää seuraukset muille.

15 vastausta artikkeliin “Kiitoksia vain Marinin sokeille ylistäjille”

  1. Niin kyllä Marinin hallituksen tulkinta asiasta vaatii niin paljon mielikuvitusta ja tosiasioiden kieltämistä, että minun kapasiteetti ei riitä sitä ymmärtämään.

  2. Alun alkaen fiksuimmat tajusivat, että kakku koristeltiin sopivan näköiseksi, jotta pääministerin oli helpompi perustella Suomen kansalle sen hyväksyminen.

    Scholzin esiin tuomat seikat olivat esillä jo silloin kun elpimyspakettia sorvattiin. Eivät nuo mitään uusia asioita ole.

  3. Pahimmillaan voisi kysyä, onko Marin tyhmä vai typerä vai jopa molempia…

    1. ”Pahimmillaan voisi kysyä, onko Marin tyhmä vai typerä vai jopa molempia…”

      No tämän perusteella ei hänestä ihan välkyintä kuvaa kyllä saa:

      ”Häneltä kysyttiin erikseen, mihin tiedot kannattavuudesta perustuivat.

      ”Ne perustuvat palkansaajaliikkeeltä saatuihin tietoihin ja myös suoraan tehtaalta saatuihin tietoihin. Olen myös kysynyt UPM:n edustajalta Jämsässä tätä kokonaisuutta, hänkään ei kiistänyt, etteikö tehdas olisi ollut kannattava”, Marin kertoi”

      Ihanko totta, UPM:n edustaja ei siis palajastanut salassa pidettävää tietoa, vau, siihenhän onkin pääministerin todella fiksua vedota.

      https://www.uusisuomi.fi/uutiset/sanna-marin-avasi-kaipola-tietojaan-suoraan-tehtaalta-upmn-edustajakaan-ei-kiistanyt/36c0ccd1-8f8a-4d2b-b9fd-10928a7db2c9

  4. Minusta tällä palstalla vasta tyhmyyden verho peittää viisauden pienenkin valon kajastuksen.

    Suomen ja muidenkin rajatuilla ehdoilla tukipaketti hyväksyttiin onpa Saksan Scholz mitä mieltä tahansa tulevaisuudesta. Mitään uutta pakettia ei ole suunnitteilla.

    1. Ei vielä, mutta kyllä uskon Scholzin näkemykseen enemmän kuin Marinin sokeuteen.
      Scholzilla on melkoisen paljon kovempi kokemus asiasta kuin keltanokka-Marinilla ja Saksa on ollut innolla edistämässä niin liittovaltiota kuin uhteistä kassaakin.

      1. Miten perustelet Schozin olevan näkevä ja Marinin olevan sokea ? Sitä asiaa ei kokemus ratkaise. Historia ei aina toteudu tulevaisuudessa. Maailmanloppukin piti tulla ja kolmas maailmansota jne……….

        1. Ihan yksinkertaisesti Scholz on pitkään ollut mukana Saksan politiikassa ja tuntee sen perinpohjin mukaan lukien myös sen tavoitteet, mitä kaikkea ei julkisesti kerrota.
          Marin on ollut politiikassa lyhyen aikaa ja on EU-politiikassa täysin keltanokka eikä todellakaan kuulu EU:n siihen sisäpiiriin, mikä tuota liittovaltiota ajaa suurten maiden ehdoilla ja eduksi.
          Täytyy olla sokea, jos kuvittelee, että tämä sopimuksista lipeäminen todella on yksi ja ainoa poikkeus.

          1. Schoulzilla on jo aikaisemminkin pyyhitty pöytää jopa omiensa keskuudessa pyrkiessään Merkelin housuihin. Se siitä Schouzista – mennen talven lumina.

    2. Ei toki ole uutta pakettia suunnitteilla, kun ensimmäisiäkään ei ole vielä hyväksytty ja toisaalta ennen kuin ensimmäinen paketti lakkaa olemasta valtaosa tämänkin alustan osallistujista makaa mulla alla tai on tuhkana tuulessa.

      On kuitenkin aivan eri asia mitä sanotaan Saksan suunnalta kuin mitä sanotaan Suomen suunnalta, ensin mainitulla on valtaa EU:ssa.

  5. Politiikasta nyt en mitenkään paljon ymmärrä, toisaalta päivän uutisoinnin mukaan Marin pääministerinä sai kansalta 74% kannatuksen; propagandaa tuokin; vai?

    1. Kalle, kyllä tuollaisella kyselyllä viihdearvo on, aivan kuten samalla tavalla mitatulla presidentin kannatuksella.

  6. Kun kannanotto tulee saksalaiselta päättäjältä ja ministeriltä, sillä on aivan eri painoarvo kuin piskuisen Suomen suunnalta tulleella kannanotolla.

    Ei pitäisi tulla kellekään yllätyksenä, mutta on niin, että isoja linjoja EU:ssa vetävät Saksa, Ranska, Italia ja Espanja. Euroopan suurimmat taloudet.

    Kuten yleensäkin, niin Suomen ja suomalaisten saavutuksia ja merkitystä pyritään täällä kotimaassa uutisoimaan menestyksinä. Todellisuudessa merkityksemme on tasan se, mitä kokomme edellyttää.

    Nuoleskelupolitiikalla ei aina sitäkään.

  7. Jos ja kun jokainen paketti vaatii kuitenkin hyväksynnän Suomelta ei puheilla ole merkitystä. Seuraavan paketin voi sitten hyväksyä vaikka Petteri Orpo Halla-ahon tuella.

    Mitä tulee UPM:n johdon kiertelyyn siinä onko Kaipola ollut kannattava niin se vain vahvistaa sen mitä Sanna Marin sanoi. Millä tavalla muka olisi mitenkään ”salassa pidettävää tietoa” sanoa onko tehdas ollut kannattava?; Aivan vastaavaa tietoa olivat Pesosen heitot siitä miten ”Suomen palkkataso on 30 – 40 prosenttia korkeampi kuin Ruotsissa ja Saksassa”.

  8. Kaikista kertaluontaisista ratkaisuista pakkaa tulemaan pysyviä.
    Kun kertaluontaisesta tapauksesta on kulunut vain muutama viikko, niin on jokseenkin selvää, että ei juuri nyt suunnitelle uutta pakettia.

    [ .. ei suunnitella – heh.. eikö tapauksen pitänyt olla kertaluonteinen?]

    *
    Kun tukipaketista neuvoteltiin, niin ulospäin annettiin ymmärtää, että Italialta vaaditaan talous- ja verotusuudistuksia. Vaatimukset unohdettiin.

    ************************************************************************************
    .
    https://www.ts.fi/uutiset/maailma/5014059/Italian+paaministeri+laskee+Tukipaketista+28+prosenttia+kohdistuu+Italialle
    .
    Italian pääministeri laskee: ”Tukipaketista 28 prosenttia kohdistuu Italialle”

    [ 0.28 * 750 000000000 euroa = 210 000000000 euroa ]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *