Kuinka tällainen on mahdollista – kuka on möhlinyt virastossa?

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/d8efc2dd-35fb-4c54-88a7-3269314b317d

”SK: Kiinasta tilattujen sekundasuojien takana käsittämätön sotku – vyyhdin keskellä Tiina Jylhä ja hämärä pikavippimies”

Huoltovarmuusvirasto tilaa 5 miljoonan euron edestä kyseenalaista tavaraa pikkubisnestä tekevätlä kauneuskauppiaalta, jonka miesystävä on tunnetusti epämääräinen.

Kuinka tällainen yleensä on mahdollista?

Onko kyseessä kaverikauppaa vai puhdasta ammattitaidottomuutta?

Tällaisen tilauksen tehneet virkamiehet ovat joka tapauksessa kelvottomia tehtäviinsä.

34 Replies to “Kuinka tällainen on mahdollista – kuka on möhlinyt virastossa?”

 1. Tai olisiko niin, että tuo oli ainoa kanava jota kautta niitä voi yritää nopeasti saada, ”tiskin alta”? Hämärähommia kyllä, Helvetin enkelit hälytetty perimään velkaa ja suojat sekundaa.

 2. Hyvävelikerhosta on tätä maata haukuttu VTV:n toimesta kotona kuin EU-korruptioraportissakin jo iät ajat.

  Mihinkäs se suhmurointi olisi yhtäkkiä kadonnut, kun kaikilla merkittävillä poliittisilla voimilla on intressiä sitä ylläpitää?

  1. Lähinnä ihmetyttää, että tuollaisia talousrikoksista tuomioita saaneita ja pahasti ulosotossa olevia missään nimessä on voitu pitää kelvollisina toimijoina.

   1. Tämähän oli mahdollista vain Viron kautta ..maa vilisee roistoja ja huijareita.

    1. Sanoo mies, joka ilmeisesti tuntee perinpohjaisesti eestiläisen yhteiskunnan.Monesti ajellut taksilla Tallinnassa.
     Pieni särö tähän asiantuntemukseen; pääosa sikäläisiä huijareita, ovat syntyperäisiä suomalaisia, jos tosin, onhan siellä aivan omaperäisiäkin, kuten muuten joka maassa.

 3. Kirjoitin juuri samasta aiheesta. Mutta kun tuo kuva oli niin jotenkin sopiva…vikahan ei ole kuin kiireessä..

 4. Sitähän minäkin vaan, että kuinka valtion yritys voi lähteä sekoilemaan yksittäisen pienyrityksen kanssa. Pitäisi niiden asioiden olla sentään jollain tasolla, jotain suhteellisuutta pyydän.

  1. Parasta odottaa niitä tulevia lentokonelasteja ennenkuin vedetään johtopäätökset. Sitä ei kukaan kiistä, että tässä asiassa on villilännen meininki ja trumpinkin saastaiset sormet pelissä.

 5. ###tu mitä kummelia, ostetaan kumitissikauppiaalta vähän sairaalamaskeja. Onkohan taas jäsenkirjapätevöityneitä suojavirkamiehia ollut tahkon ääressä…

  1. https://www.aamulehti.fi/a/79a00dda-cc8a-4927-a23c-00121baf0525?c=1522737894164

   ”Huoltovarmuuskeskuksen tilauksen arvo on 30 miljoonaa euroa – Hengityssuojaimia Kiinasta toimittavien kauppiaiden tiedot leimattiin salaisiksi
   Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt suojavarusteista huoltovarmuuskeskukselle hankintaesityksen, jonka kokonaisarvo on yli 30 miljoonaa euroa. Valmiusjohtajan mukaan ensi viikon tilauksia koskevat tiedot tavarantoimittajista eivät ole julkisia. ”

   Selvinneeköhän, kun puuhastelijat julistivat kaiken salaiseksi?

 6. Tuli tieto, että nuo kelpaisivat ssiraalakäyttöönkin. EU std on niin tiukka, että sitä voitaisiin löysentää hätätapauksissa.
  Mutta se ei poista hankintasähläystä.

  1. Heikkihän voi lunastaa nämä mainiot maskit itselleen. Ehkä Jylhä sisällyttää kauppaan luontais etuja 😂😂

 7. Kyllähän alkaa näyttää siltä, huolimatta näistä sivustojemme ehdottomista asiantuntijoista; lienee siten, että suojaimet ovat alemman luokan (siis halvempia kuin lääkinnällisen tason suojat).

 8. Huoltovarmuuskeskuksen johtaja Lounema pahoittelee tapahtunutta. Onko asia sillä selvä ja saanko minä hukatut rahani takaisin.

 9. Pitääkö pääsiäisenä lenkkeillä suojamaski kasvoilla? Suojautumistasoja on viisi ja niistä vain kaksi koskee tavallisia kansalaisia (aamun uutisia).
  Tuo kannattaisi kaikkien palstamme korkeiden erityisasiantuntijoiden ehkä lukea, jos vaikka pariinkin kertaan. Saattaisi jopa selvitä sekin asia, mihin mitäkin maskia käytetään. Tähän ei googlea tarvita.
  Tuolla Tallinnassa hammasklinikalla tuohon maskiin olen tottunut; sitä käyttävät kaikki lääkärit, suuhygienistit ja hoitajat. Sillä siis suojataan potilasta.

 10. Mielenkiintoinen näkemys:

  Juha Kuikka #3154900 9.4.2020 16:14 / US puheenvuoro

  Standardit ovat standardeja ja niihin liittyvät sertifikaatit ovat sairaaloissa välttämätön formaliteetti. Standardeja hiotaan EU:n puitteissa ajan oloon useita kertoja erilaisiksi ja ne uudistuvat vuosien myötä.

  En hetkeäkään epäillyt etteikö noinkin suuren erän laatutaso olisi vakavasti otettavan tuottajan laatujärjetelmän mukaista. Ne eivät vain täyttäneet jotain yksityiskohtaa eurooppalaisessa sairaalastandardoinnissa, joka juuri nyt on voimassa.

 11. Kiire on huono konsultti ja se olisi pitänyt ottaa huomioon kun näitä suojamaskeja tilattiin. Näitä maskeja tilattiin ammattilaisten käyttöön, ei tavallista kaduntallaajia varten.

  Kiinassa on lukuisia suomalaisia henkilöitä ja yrityksiä, jotka ovat tehneet kiinalaisten kanssa yhteistyötä jo vuosia. He tuntevat paikalliset tavat ja käytännöt. Näiden toimijoiden taustat ovat kunnossa. Miksi ei käännytty näiden tahojen puoleen, vaan tartuttiin ensimmäiseen tarjoukseen mikä teen tuli?

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006470577.html

 12. Sitä taitaa aina olla hallituksessa silloin kun sossut ovat mukana joku naissossu ministerinä joka ei ole tehtäviensä tasalla.

  1. Tällä ei nyt kylläkään ole mitään tekemistä itse ministerin kanssa. Kuuluu vaan yhteen hänen mijoonasta osavastuualueistaan. Hän peratkoot virkamieskuntansa kanssa vastuut. Muuten aika halventava kommentti Eemeliltä.

  2. IS: Pääministeri Marin kertoo, ettei Huoltovarmuuskeskuksen johtaja nauti hänen luottamustaan (uutiset).
   Kyllähän siellä hallituksessakin alkaa tapahtumaan … näköjään.

 13. Kun tuon Ylen uutisen luki, niin ei voi kun ihmetellä Huoltovarmuuskeskuksen toimijoiden ylimielisyyttä ja ammattitaidottomuutta.

  Eri tahoilta on suorastaan tyrkytetty osaavaa apua, mutta ylpeys ei ole antanut periksi, vaan on itse lähdetty toimimaan ilman riittävää asiantuntemusta.

  Näyttää vaan olevan niin, että on kyse sitten tavaroiden tai palveluiden ostamisesta, niin julkisen sektorin osaaminen on kyllä käsittämättömän huonoa.

 14. No tää ministeri ei oo näköjään asiasta tiennytkään. Siellä huoltoepävarmuuskeskuksessa on tunaroitu ja raskaasti. Sieltä passaa heittää joku pellolle.

 15. Ei nauti tuo viskaali enää Sanna Marinin luottamusta sanoo Mariini. Joko alkaa tapahtua? Tuon viskaalin nimitti muuan Harakka.

 16. Tahaton huumori liene saavuttanut lakipisteensä kun hyvin kyseenalaista mainetta nauttiva moottoripyöräkerho ilmoittaa somessa, ettei heillä ole mitään osaa Suomen valtion ja yksityisen toimijan välisessä suojavarustekaupassa.

  😉

 17. Muuten kun aktiivisesti vaaditaan ”ministerien päitä vadille”, lienee kuitenkin sanottava; vaatimus on samaa luokkaa (vertaus armeija-ajaltani), kun joukkueeni mies ”punttasi”; pataljoonan johto vaatisi päällikköäni rankaisemaan minua arestilla.
  Tältä tuo kuvio minusta vaikuttaa.

 18. Jylhälle tulevat rahat on pidätetty virolaisen pankin toimesta. Maailman vähimmin korruptoituneisiin maihin usein luokitellun Suomen omaleimainen kaiken kattava korruptiojärjestelmä, hyväveli-verkosto, ei nähtävästi omaa otetta tuosta virolaispankista. Sen sijaan Sarmaste on rahansa saanut ja takuulla jo piilottanut.

  Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Lounema nähnee parhaaksi erota omasta pyynnöstään ennen kuin saa eron ilman omaa pyyntöään. Se kirpaisee kipeästi, mutta kaipa haavoille on palsamiakin . Rikostutkinta ja oikeusprosessi saattaa hyvinkin olla edessä. Ainakin pitäisi menettelyn törkeysasteen vuoksi..

 19. Johan tää viskaali erosi ennen kuin potkut sai. Rikostutkinta on aloitettava heti eikä 15 päivä. Kun on jäljet vielä tuoreet.

  1. Vanhojen hyvien elokuvien ystävänä tämä kelvottomien elintärkeiden suojainten kaupan ympärillä tapahtunut kähmintä väärennyksineen tuo mieleen 40-luvun lopun mestarielokuvan ”Kolmas mies” ja siinä Harry Limen kaupanteon kriisiolosuhteissa kipeästi tarvitun väärennetyn penisilliinin kanssa.

Kommentoi