Kyttäysinto sen kuin jatkuu – jälleen kepuleissa

https://www.aamulehti.fi/a/85e52218-9678-4eba-bd77-dda0874f479b?c=1522737894164

”Liikenteeseen paikannukseen perustuva verojärjestelmä

Vanhanen haluaa, että Suomessa siirryttäisiin pitkällä aikavälillä uuteen liikenteen verojärjestelmään, joka perustuisi paikannukseen ja eri tieluokkiin.”

Vanhanen ajaa Bernerin typeryyttä ihmisten liikkumisen paikantamisella, mikä todettiin jo järjettömän kalliiksi.

Mikähän on Vanhasen motiivi?

14 vastausta artikkeliin “Kyttäysinto sen kuin jatkuu – jälleen kepuleissa”

    1. Juupa juu …
      Et sitten huomannut aikanaan uutisia, missä kerrottiin tuon kyttäysjärjestelmän maksavan jopa pari sataa miljoonaa vuodessa, mikä pitäisi rahoittaa rosvoamalla auton käyttäjiltä entistä enemmän rahaa.

      1. Luodaan äärimmäisen kallis järjestelmä, jonka mahdollset hyödyt menee byrokratian kuntannuksiin.
        Suomessa autoja verotetaan monin tavoin. Polttoaineen hintaan sisältyvä huomattava vero on siinä mielessä oikeudenmukainen, että se perustuu ajettuun km-määrään. Ja bensanmyyjät hoitavat veronkannon ja kustannukset.

  1. Suomessa ei tarvita mitään ”ruuhkamaksuja”, vaan liikenteen pullonkaulojen avaamista. Kun pullonkauloja avataan, niin liikenne sujuvoituu ja päästöt vähenevät.

  2. Pointti oli se, että harvaan asutuilla alueilla bensa maksaa vähemmän kuin ruuhka-alueilla, Siihen sitä paikannusta oli ajateltu.
    Jos viranomainen tms. tarvitsee, jokainen pirssi voidaan jo nyt paikantaa ja myös sen ajaja, jolla on kännykkä mukana.

    1. Ei siihen mitään paikannusjärjestelmää tarvita. Harvaanasutuilla alueilla sijaitsevat jakeluasemat voidaan paikantaa esim. Googlen kartalta.

  3. Nythän polttoaine maksaa harvaan asutuilla alueilla enemmän kuin vilkkaamilla paikoilla. Jännä juttu on esim. Keimolassa, jossa on Nesteen tankit molemmilla puolella moottoritietä. Pohjoisen suuntaan menevät joutuvat tankatessaan maksamaan 10 senttiä enemmän polttoaineesta kuin etelään tulevat moottoritien toisella puolella. Mikähän lienee syy ??

      1. Kyllä nuo paikannusmenetelmiin perustuvat maksut on ihan älyttömiä. Autoon pitäisi hankkia joku satelliittipaikannin, ei ehkä ihan halpa. Ja jos se ei toimi niin sakot tietysti tulee tai ajokielto. Vanhanen yrittää sillä saada maaseudulla asuville auton käytön halvemmaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *