Marinin herkät liikavarpaat

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c45ee512-a91c-4aff-88b9-b4f694745caa?utm_campaign=kiintea_iltalehti_uutisboksi_201808&utm_medium=almainternal&utm_source=aamulehti.fi

”Kun tuon tviitin ensimmäisen kerran luin tuoreeltaan, mieleen tuli jotain aivan muuta. Ensimmäinen ajatus oli, että tässäpä tyylipuhdas suoritus á la Lähi-itä, eli yritys rajoittaa median vapautta. Samassa Lähi-itä-kuplassa meitä on muitakin, joille tuli täysin sama mielleyhtymä”

”Tämän vuoksi Marinin koko lailla suora ulostulo aiheesta vaikutti suoralta viestiltä medialle. Kriisiaikana median on kuitenkin erityisen tärkeää puuttua huomaamiinsa epäkohtiin ja nostaa esille mahdollisimman monia perusteltuja näkökulmia. Käskyttäminen pitämään pienempää ääntä ei kuulu länsimaiseen demokratiaan.”

Tämä vain osoittaa, että Marin ei siedä tunarointiensa julkistamista ja arvostelua.

36 Replies to “Marinin herkät liikavarpaat”

  1. Ai, että ihan alas?
   Marinin vaatimus puolestaan meni demokratian suhteen totaalisesti alta riman.
   En muista kenenkään pääministerin vaatineen vastaavaa aiemmin.
   Tosiasia on, että hallituksen toimia ja toimintaa saavata rvostella sekä kansalaiset että media ja pääministerin pitää se sietää.
   Toki voisi toivoa, että hallitus korjaisi virheensä, mutta koronapandemian suhteen se ei enää ole mahdollista ja hallitus toimii vasta, kun on pakko – ei alkuunkaan ennakoivasti.

 1. Tässä nyt kaikuu vähän sama kuin erään blogistin mielipiteet jv-miinakysymyksessä; syylliset Tuomioja ja Halonen, huolimatta siitä, että Ottawan sopimuksen ”kätilö” oli Olli Nepponen (kok).

 2. Tässä on menossa ilmeisesti jonkun porukan organisoitu parjauskampanja. Aika alas on vajottu, kun kaikki mitä maailmassa näkyy on mustaa ja synkkää ja vielä oma uusi hallitus tikun nokassa.

 3. Saattoi jonkun mielestä ajaa mutta mitään päätösvaltaa ei ollut. Sitä samaa asiahan monet kymmenet valtionpäämiehet ovat ajaneet, jopa päätösvaltaisetkin.

  1. Mistäs sinä muka tiedät, miten hyvä minä siinä virassa olisin?
   Tosin ei se edes kiinnosta sen kummemmin kuin mikään muukaan poliittisen eläimen virka.

 4. On aivan itsestään selvää se, että hallitusta ja pääministeriä saa arvostella, kun arvostelun aihetta on ja sitähän on ollut.

  Itse asiassa ilman arvostelua saattaisi tilanne olla tällä hetkellä pahempi kuin mitä se on nyt.

  1. Joo, keksikää pirusti lisää, niin saadaan pirullisen hyvä hallitus. Mutta alas ja hävettävälle tasolle on vajottu, kun päivästä toiseen sama valitusvirsi samoista aiheista toistuu.

   1. Ei tässä kenenkään tarvitse mitään keksiä kun hallitus ja hallituksen ministerit antavat aiheita omilla toimillaan.

   2. Se on Karjalainen niin, että hallitus on muninut melkoisesti ja sillä on kuukausien seuraukset.
    Vähintään saman ajan voimme vapaasti arvostella munauksia ja seurauksia, vaikka se ”rupia sieluusi aiheuttaa”.
    Muitakin hallituksia on arvosteltu ja toki aiheesta, mutta tämän hallituksen arvostelun haluaisit kieltää – sensuuri-into lisääntyy tyhmyyden mukana.

     1. Eli mielestäsi Marinia ei saa arvostella, kun neljän kuukauden ministeripestin aikana yli 2 kuukautta ehti hallituksineen munia koronaviruksen suhteen?
      Tämä arvostelu ei todellakaan tule mistään leiristä, vaan ihan omien huomioiden perusteella.
      Toki putkinäköisesti kaikki tulee ”leireistä”, mutta se taas on katsojan omaa typeryyttä.
      Kaikkia hallituksia on saanut ja edelleenkin saa arvostella, vaikka siitä kuinka tulisi ”rupia jonkun nirppanokan sieluun”.
      Marinin hallituksen munimisen seurauksena Suomessa sairastuu ja kuolee ihmisiä täysin turhaan.
      Miten sen korjaat Karjalainen?

  1. Tunnut olevan oikeilla jäljillä.
   Minä uskon, että lähiajat osoittavat sen, että demareitten politiikka, joka korostaa yhteiskunnan vastuun merkitystä, kasvaa tämä pandemian jälkeen.
   Valtio ja sen julkishallinto laajasti näyttää olevan se selkänoja, johon kaikki hädän tullen nojaavat vaikka velaksi. Niin yritykset, jotka pitää pelastaa rahalla, työvoima, infra, terveydenhoito jne…
   Näyttää siltä, että poliittiset nykyasetelmat tulevat kaatumaan ryskyen.
   Ole valmis !

 5. Sanna Marinin mollauksen on loputtava. Yksi parhaista pääministereistä kautta aikojen.Tulee heti toisena Lipposen jälkeen.Sitäpaitsi on selvästi sievempikin.

  1. Marinin hallituksen möhläysten takia ihmisiä sairastuu paljon ja kuolee turhaan.
   Pitääkö se muka sivuuttaa äänettä?

   1. Kun nyt niin herkkä arvostelija ja ilmeinen asiantuntija olet; mitä siinä tilanteessa olisikaan tullut tehdä.
    Luetkos ollenkaan uutisia noin yleisesti, ei vain puoluelehtiä?

    1. Asia, minkä ovat sanoneet useat asiantuntijat, on, että silloin, kun tiedot taudin leviämisestä Kiinassa tulivat julki, olisi pitänyt alkaa varautua ja tarkistaa tarvikkeiden saatavuus sekä tehdä suunnitelmat mahdollisen epidemian varalta valmiiksi.
     Tätä ei tehty eikä välitetty esim. WHO:n ohjeista, vaan uskottiin THL:n täysin tosiasioihin perustumaton tarina siitä, ettei Suomeen tule epidemiaa.
     Saatan Pohjola lukea noita uutisia hiukan laajemmin kuin sinä eri puolilta maailmaa suomalaisten lisäksi muutamalla kielellä.
     Mitään puoluelehteä en lue, koska en kuulu mihinkään puolueeseen enkä tule kuulumaan, mutta sinulle ne ilmeisesti ovat todellinen tiedon lähde…

  2. Aika vahva kannanotto siihen nähden, että Sanna Marin on ollut pääministerinä vasta vajaat neljä kuukautta.

 6. Oikeastaan sanoisin, että Mooses Lipponen oli ja on dinosaurus eikä mikään tähti pääministerinä.
  Marin ei ole sen kummempi, kun jo nyt kiukuttelee liikavarpaillaan.

  1. Marin on Suomen lupaavin johtotason poliitikko-pääministeri osaamiseltaan, luonteeltaan ja kuvia kumartelemattomana. Ja sekö sitten kirpaisee erityisesti oppositiossa.

   Olen seurannut kokoomuksen sisäistä kauhukabinettia FB:ssä. Siellä ollaan ihan pihalla ja huiskitaan suuntaan jos toiseen, että edes joku hitunen julkisuudesta saataisiin ( esim. se hallitukselle laadittu kysymyslista, kun muuta ei enää keksitty ). Orpo on aivan hukassa.

   Perussuomalaisia ei politiikassa näy enää missään- ilmeisesti poistunut puoluekartalta. Halla-aho pelaa varmaan koronaa.

   Eikä tuo fiksu Essayah puolueessaan saa mitään aikaan, kun kärhämää Räsäsen ympärillä.

   Hjallis sentään esitti fiksun mielipiteen tyrmätä kiinteistömogulien vuokrien menetyksen kompensoinnista valtion pussista.

   1. Ehkä Kokoomuksen naamakirjaryhmää, naistenlehtiä ja demokraattia seuraamalla ei saa politiikasta kovin laajaa kuvaa.

 7. Näyttää se joillekkin olevan kova paikka kun meillä nyt kaikesta alkukompuroinnista huolimatta on melkoisen osaava ja päätöksentekoon pystyvä hallitus.
  Aikanaan minulle opetettiin peruskoulutuksessa; sotilasjohtajan on pystyttävä tekemään päätöksiä; hyviä tai huonoja, historia sitten kertoo kumpia ne olivat. Etukäteen et sitä välttämättä tiedä.
  Vielä sanoisin, että poliitikkoja saa ja pitääkin arvostella mutta kaiken järjen mukaan korrektisti; ei nimitellen.
  Pätee muuten kanssablogistienkin arvostelemiseen.

  1. Hallitus ei kyennyt tekemään päätöksiä eikä ottamaan huomioon muista maista saatuja tietoja ennenkuin joutui selkä seinää vasten.
   Tämä lyhyt aika ei todellakaan kerro hallituksen kyvyistä juuri mitään, joten turha kehua retostaa toistaiseksi.

 8. Jatkuva vinkuminen iltapäivälehdistä tongittujen pääministerin toimintaa arvostelevien juttujen perusteella on suhteellisen huvittavaa. Elämme varsin poikkeuksellisia aikoja, joten ihan kaikki ei välttämättä – yllätys, yllätys – mene kuin strömsöössä.

 9. Lainaanpa Väinö Linnaa ja alikersantti Hietasta:

  ”Ei jumalaut. Nyt mää ole hämmästyny. Mää ole niin kauhia hämmästyny eten mää ittekkä ollenkas tiärä kui hämmästyny mää ole.”

  Tuo lainaus siksi, että olen hämmästynyt siitä, kuinka pääministeriä ollaan nostamassa kaiken arvostelun yläpuolelle. Olisiko hallituksen toiminnassa muuttunut mikään ilman ulkopuolelta tulevaa painetta? En tiedä, mutta kyllä hallituksen toimien arvostelulla oma merkityksensä on ollut.

  Onko sitten niin, että pääministeristä saisi kirjoitella vain tyyliin a la Vogue. Naislehtityyppinen kehuskelu olisi kai sitten ainoa oikea tapa kirjoittaa pääministerin tekemisistä.

  Toki myös iltapäivälehtien jutut kelpaavat silloin, kun ne suitsuttavat pääministerin erinomaisuutta.

  Lopuksi täytyy todeta, että kyllä pääministerin brändäys on hyvin onnistunutta, kun tämä ”kaupan_kassalta_pääministeriksi” -liturgia on näin hyvin uponnut kansaan.

 10. En ole taipuvainen henkilöpalvontaan; kirjoitin siitä jo edelliseen kommenttiini … mutta, arvostelu pitänee tehdä korrektisti, näin kirjoitin.
  Kyllä Marin ja Marinin hallitus ovat saaneet arvostusta muualtakin kuin naistenlehdistä.
  Muistanette kait Mari Kiviniemen pääministeriyden; kokovartaloministeri … mautonta.

 11. Jos minun teamissäni olisi ollut tällasia ”olisi, olisi, olisi”, peräpeiliäijiä, kenkää olisi tullut kalossin kanssa. Tällaiset osaamattomat suunsoittjat saavat firman kuin firman vararikkoon ja täällä näitä näyttää olevan ihan esimerkiksi.

  1. Näytät hyvää esimerkkiä.
   Sinänsä virheen myöntäminen antaa mahdollisuuden vastaavan virheen välttämiseen jatkossa.
   Marinin hallitus muni lentokentät eikä pitkään aikaan myöntänyt virhettään.
   Sitten Marinin hallitus muni satamat.
   Tulleekohan länsirajasta kolmas samankaltainen munaus…

Kommentoi